Neoweb.nl

Atlantis

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline the eagle

 • *****
 • 725
 • +123/-8
 • De tijd zal het leren!
Atlantis
« on: June 09, 2004, 10:23:39 AM »
Waar ligt Atlantis is het in de Atlantische oceaan of in de middelandse zee of in de caribische zee.
« Last Edit: June 09, 2004, 10:25:57 AM by the eagle »

Offline the eagle

 • *****
 • 725
 • +123/-8
 • De tijd zal het leren!
Re: Atlantis
« Reply #1 on: June 09, 2004, 10:31:37 AM »
Ik vond dit op het internet.

Satelliet toont mogelijke beelden Atlantis.
Een wetenschapper zegt de restanten van de stad Atlantis te hebben gevonden. De beelden zouden de voormalige locaties van belangrijke gebouwen en ringen kunnen tonen.

Verschillende Satellietfoto's van Zuid-Spanje onthullen kenmerken op de grond die overeen lijken te komen met beschrijvingen van Griekse geleerde Plato.Dr. Rainer Kuehne van de Universiteit van Wuppertal denkt dat Atlantis verwijst naar een regio bij de Zuid-Spaanse kust die verwoed is door een vloed tussen 800 en 500 voor Christus. "Op de foto's staan concentrische ringen, precies zoals Plato ze beschreef." Deze Satellietfoto's laten een zoutmoerasgebied zien bekend als Marisma de Hinojos.Bron: spacesecrets.com
« Last Edit: June 09, 2004, 02:14:09 PM by the eagle »

Offline the eagle

 • *****
 • 725
 • +123/-8
 • De tijd zal het leren!
Re: Atlantis
« Reply #2 on: June 09, 2004, 02:13:04 PM »
'Atlantis gevonden voor Spaanse kust'
 
De mythische stad Atlantis bestaat echt, satelietbeelden laten de verloren stad zien ten zuiden van de kust van Spanje. Dit schrijven onderzoekers in het archeologische tijdschrift Antiquity.

Plato
Op de satelietbeelden zijn ruïnes te zien die precies overeenkomen met de beschrijving van de Griekse filosoof Plato. Hij was ervan overtuigd dat het land werkelijk heeft bestaan, omdat de overgrootvader van Plato hierover verhalen had gehoord van Solon, die het weer van een Egyptische priester had gehoord. Hoe het land eruit zag, is door Plato in detail beschreven. Onder andere was er op het eiland een tempel gewijd aan de god Poseidon, de god van de zee.

Natuurramp
Atlantis, een eilandenrijk waarvan men niet zeker weet of het ooit heeft bestaan, zou door een natuurramp in een keer van de kaart geveegd zijn. De Atlantische Oceaan dankt zijn naam aan dit vooralsnog hypothetische gebied.

De bewoners van Atlantis leefden volgens Plato in een gouden tijd. Ze waren knappe zeelieden die een grote zeevloot bezaten. Ze wisten veel van astronomie, bouwkunst, wiskunde, et cetera.

Volgens Plato verdween het rijk ongeveer 9500 voor Christus door een wereldwijde catastrofe, een soort zondvloed, waardoor ieder spoor van het land werd weggewist.

Paradijs
Het verhaal van Plato over een mythisch eiland komt over de hele wereld in vele verhalen voor, in de vorm van een aards paradijs, dat ten ondergaat aan natuurrampen, zoals aardbevingen of vloedgolven. Sommigen denken dat Plato geïnspireerd was door de vulkanische gebeurtenissen op het eiland Santorini.

Volgens de Griekse filosoof lag het eiland Atlantis buiten de Middenlandse Zee, meer richting de straat van Gibraltaar. De satelietfoto's plaatsen de verloren stad echter voor de kust van Spanje, in de Atlantische Oceaan.

Rechthoekige gebouwen
De beelden laten twee rechthoekige gebouwen zien, die zijn verstopt onder een dikke laag modder. De regio waar het vermeende Atlantis gevonden is staat bekend als Marisma de Hinojos en ligt vlakbij de Spaanse havenstad Cadiz. De Duitse onderzoeker Rainer Kühne wijst er op dat de twee vierkante gebouwen precies kloppen met de theorie van Plato die hij uiteen zette in de dialogen Critias en Timais.

Het eerste gebouw is 230 meter lang en 140 meter breed en zou waarschijnlijk de zilveren tempel voor de god Poseidon zijn. Het andere gebouw, 280 meter lang en 240 meter breed, zou de gouden tempel zijn. Bestemd voor wederom de god Poseidon en zijn vrouw Cleito.

Zoektocht
De verloren stad Atlantis wordt al eeuwen gezocht. Verschillende onderzoekers claimen succes, zo zou Atlantis in Zweden, Palestina, Kreta, Mexico en Antarctica zijn gevonden. De satelietbeelden vormen echter het eerste tastbare bewijs.


 
Bron: Planet.nl

Floriantje

Re: Atlantis
« Reply #3 on: May 13, 2006, 09:55:10 PM »
Atlantis is voor de meeste mensen altijd een mythe gewwest. Voor mij niet.

1) Hoe is het mogelijk dat de Inca's, Maya's en de Egyptenaren Piramides bouwden. Heb je al eens goed bekeken hoe ver die uit elkaar liggen. Daarbij spreekt Plato ook over een enorme Piramide op Atlantis.

2) Plato spreekt over een krachtige energie bron, in de Egyptische piramides zijn een soort van lichtgevende bleoemen gevonden. Die zijn wel getekend maar ze zouden een soort van lampen kunnen voorstellen. Deze theorie wordt versterkt door het feit dat er in de tunnels geen lucht genoeg is voor fakkels én mensen.

3) In een tempel van de Inca's is een groot stuk steen gevonden die niet eens voorkomt op Amerika. Zouden de Atlantiers die steen kunnen mee gebracht hebben?

4) Iedere beschaving heeft het over een zondvloed. Een met veel vuur, water, enz. Misschien is dat een kijk op hoe Atlantis ten onder gegaan is.

Over de plaats waar Atlantis zou kunnen gelegen hebben kun je jammer genoeg oneindig lang praten. Er zijn gewoon veel te veel plaatsen de ene al onwaarschijnlijker dan de ander. Misschien moeten we kijken op de plaatsen waar we het minst kans denken te hebben om Atlantis te vinden.  ;)

Offline ivesleon

 • *
 • 22
 • +1/-1
 • Gender: Male
Re:Atlantis
« Reply #4 on: September 09, 2010, 10:54:40 PM »
Kent er iemand de antieke landkaarten van Piri Rei? Deze kaarten tekenen Atlantis juist en nauwkeurig aan, als eiland. De ligging wordt echter niet aangegeven. Deze kaarten werden voorgelegd aan de Amerikaanse Marine, dewelke, zonder te weten dat het over Atlantis ging, deze kaart aanduidden alszijnde Antartica... Indien dit juist is zou Atlantis onder het ijs van Antartica liggen, en dit zou kunnen kloppen, want het is nu bewezen dat eens Antartica een tropisch klimaat had...
ivesleon