Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: sciencemike on October 24, 2008, 10:42:15 AM

Title: Dino evolueerde van carnivoor naar vegetariƫr!!
Post by: sciencemike on October 24, 2008, 10:42:15 AM
CHICAGO - Een schedel van een jonge dinosaurus die 190 miljoen jaar geleden leefde, heeft aangetoond dat dino's langzaam maar zeker van vleeseters veranderden in planteneters.

Een deel van de tanden van de Heterodontosaurus is scherp en bedoeld om vlees mee te eten, een ander deel is gemaakt om planten te vermalen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Chicago. De schedel werd al in de jaren '60 gevonden in Zuid-Afrika, maar nu pas onderzocht op de tanden. "Deze schedel toont aan dat de dinosaurus in het midden van de overgang zit", lichtte onderzoekster Laura Porro donderdag toe.

Kalkoen

De oudste dinosaurussen leefden 230 miljoen jaar geleden en waren allen carnivoor. Een aantal soorten die zich later ontwikkelden, zoals de Triceratops en de Ankylosaurus, aten enkel planten. De Heterodontosaurus werd ongeveer zo groot als een kalkoen.

bron: nu.nl (http://www.nu.nl/news/1804248/84/Dino_evolueerde_van_carnivoor_naar_vegetari%EBr.html)