Neoweb.nl

Zeer oude muurschilderingen ontdekt in Syrië

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Zeer oude muurschilderingen ontdekt in Syrië
« on: October 16, 2009, 10:24:04 AM »
AMSTERDAM - Archeologen hebben in een kapel aan de Syrische kust muurschilderingen ontdekt uit de twaalfde eeuw. Mogelijk werpen de afbeeldingen nieuw licht op de periode van de kruistochten.

De kapel waarin de schilderingen werden ontdekt bevindt zich in een kruisvaarderscitadel aan de Middellandse Zee, in de stad Tartous. Een Syrisch-Hongaars team van archeologen is al een jaar bezig de versterking uit te graven.

Aan weerszijden van het altaar in de kapel bleken zich onder een dikke laag vuil twee muurschilderingen te bevinden, waarvan de ene de hel voorstelt en de andere de hemel.

Gefolterd

De afbeelding van de hel toont mensen die worden gefolterd op een wiel waaruit messen steken, terwijl anderen worden opgehangen of verbrand. De schildering van de hemel stelt heiligen voor, omgeven door lichte kleuren.

Marwan Hassan, hoofd van de oudheidkundige dienst in Tartous, zei dat het de oudste afbeeldingen van de hemel en de hel zijn die ooit zijn gevonden in het Midden-Oosten.

Kruistocht

Paus Urbanus II gaf in 1095 opdracht tot de eerste kruistocht, die bedoeld was om westerse heerschappij te vestigen in het Heilige Land. De kruisvaarders wisten Jeruzalem al snel in te nemen, maar werden in 1187 verdreven door de legendarische veldheer en moslimleider Saladin.

De citadel die nu wordt uitgegraven, Al-Marqab, bevindt zich een kleine 250 kilometer ten noordoosten van Damascus. Historici gaan er van uit dat Al-Marqab de plaats is waar Richard Leeuwenhart, de koning van Engeland, aan land ging tijdens de Derde Kruistocht van 1189-1192.

bron: nu.nl
michael