Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: sciencemike on November 13, 2008, 10:15:49 AM

Title: Fenicische begraafplaats gevonden in Libanon
Post by: sciencemike on November 13, 2008, 10:15:49 AM
BEIROET - Archeologen hebben in de Libanese havenstad Tyrus een begraafplaats uit de tijd van de Feniciërs opgegraven. Dat heeft het hoofd van de onderzoekers woensdag bekendgemaakt.

In een gebied van 300 vierkante meter vonden de archeologen meer dan zestig hermetisch afgesloten urnen met geblakerde botten.

De vondst zal historici belangrijke informatie over de Feniciërs verschaffen, zoals eetpatronen en sociale verhoudingen, aldus een van de onderzoekers.

Feniciërs

De Feniciërs domineerden tussen 1500 en ongeveer 150 voor Christus het Middellandse Zeegebied. Zij leefden aanvankelijk in het huidige Libanon, maar gaandeweg verschoof de kern van hun rijk naar de voormalige Fenicische kolonie Carthago, in het noorden van wat nu Tunesië is. In 146 voor Christus maakte het opkomende Romeinse Rijk een einde aan de Fenicische macht.