Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: bashanna on January 01, 2007, 10:40:26 AM

Title: Fossiel van tweekoppig reptiel in China gevonden
Post by: bashanna on January 01, 2007, 10:40:26 AM
Fossiel van tweekoppig reptiel in China gevonden

bron:nu.nl

PEKING/PARIJS - Chinese en Franse wetenschappers hebben in de regio Yixian in het noordoosten van China het fossiel van een tweekoppig reptiel gevonden. Dat heeft de BBC woensdag gemeld.

Volgens Eric Buffetaut, hoofd van het onderzoeksteam, was het reptiel nog maar net geboren toen het doodging. Het Britse wetenschapsblad Biology Letters publiceert woendag een artikel over de vondst.

Het skelet is ongeveer 7 centimeter lang. Volgens Buffetaut kon een volwassen exemplaar van het reptiel ongeveer 1 meter lang worden. Het reptiel was van een soort dat 144 tot 65 miljoen jaar geleden leefde.

De Chinese streek Yxian is bekend geworden door de vondsten van fossielen van oude zoogdieren, vogels en gevleugelde dinosauriƫrs.
Title: Re: Fossiel van tweekoppig reptiel in China gevonden
Post by: Cornelisman on March 18, 2007, 03:25:47 PM
tsja dat zegt weer niks: hier in nederland worden ook wel eens misbaksels geboren. (kalven met 2 hoofden, schaapen met 6 poten) en als je kijkt in anatolie, onder een gat in de ozonlaag gebeurt het helemaal vaak.

zo is dit wss de uitzondering op de regel.
Title: Re: Fossiel van tweekoppig reptiel in China gevonden
Post by: Benjamin23 on March 25, 2007, 12:00:39 PM
En misschien is het een fossiel van 2 dieren, die door een gelukje op elkaar zijn komen te liggen en zo dit 2-koppige fossiel hebben doen ontstaan?

Of lopen de ruggewervels echt in elkaar over?