Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: sciencemike on October 28, 2008, 01:46:58 PM

Title: Fundamenten Romeinse wachttoren gevonden
Post by: sciencemike on October 28, 2008, 01:46:58 PM
NIJMEGEN - Bij opgravingen in Nijmegen zijn delen van een Romeinse wachttoren, stadsmuur en gracht gevonden. Dat meldde het Bureau Archeologie en Monumenten van de gemeente maandag.

Van de wachttoren werd een stenen fundering aangetroffen. De stadsmuur, toren en ongeveer tien meter brede gracht zijn in 160 tot 170 na Christus aangelegd ter verdediging van de Romeinse stad. De muur was ongeveer een meter dik.

De historische resten bevonden zich op tachtig centimeter diepte in de grond in Nijmegen-West. Ze blijven op die plek liggen, aldus een gemeentewoordvoerder.

Archeologische vondsten

In de bodem in en rond Nijmegen worden vaker waardevolle archeologische vondsten gedaan. Toch zijn niet eerder resten van een Romeinse wachttoren ontdekt. Nijmegen geldt als de oudste stad van Nederland.

bron: nu.nl (http://www.nu.nl/news/1808482/84/Fundamenten_Romeinse_wachttoren_gevonden.html)