Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: bashanna on June 25, 2006, 01:40:25 PM

Title: Groningse student vindt graftombe in Egypte
Post by: bashanna on June 25, 2006, 01:40:25 PM
Groningse student vindt graftombe in Egypte

bron:nu.nl

GRONINGEN - Een student botanische archeologie uit Groningen, Jeroen van Rooij, is tijdens een studiereis in Egypte per ongeluk op een nog onbekende graftombe gestuit. De tombe is vermoedelijk van een vermogende Egyptenaar uit de tijd van de achttiende dynastie, rond 1400 voor Christus, meldde Van Rooij vrijdag vanuit Egypte.

De student deed de vondst toen hij met drie anderen tijdens een tocht door de woestijn een stop maakte aan de voet van een kleine heuvel. Toen Van Rooij de heuvel op liep vond hij bovenop vier diepe kuilen. Eén van die kuilen bleek uit te komen in een grote graftombe.

Van Rooij en zijn gezelschap zijn onder begeleiding van ingeschakelde Egyptische autoriteiten de graftombe ingegaan. De tombe bleek te bestaan uit acht kamers, waarvan twee grote.

Geweldige ervaring
Waardevolle relikwieën werden er niet meer gevonden. De grafkamers zijn vermoedelijk tijdens de economische crisis in de 21e dynastie al leeggeroofd, vermoedt de ontdekker. Van Rooij beschrijft de vondst als een "bizarre, maar geweldige ervaring".