Neoweb.nl

Hoe oud is de aarde? en hoe is de aarde ontstaan? God? elementen?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.147
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Hoe oud is de aarde? en hoe is de aarde ontstaan? Heeft God de aarde geschapen in 1 dagje? (waarom niet in een uur?)
Of vonden de slavendrijvers in Egypte, dat hun 'slaven' na 6 dagen wel 1 dagje rust verdienden, want anders vielen ze dood neer. (tegenwoordig hoef je nog maar 32 uur te werken).

Of is de aarde ontstaan uit andere natuurkrachten?

Voor gelovigen is er slecht nieuws. Want de wetenschap staat niet stil. De verhalen in de bijbel kunnen steeds vaker op een nauwkeurige plek in een relatief korte historie geplaatst worden. Het contact van de israelieten met andere volken, geeft inzicht in welke wereldmachten er op dat moment aan de macht waren. Opgravingen, dateringen, kruisverbanden geven een compleet beeld van deze historie. Het wordt steeds duidelijker dat de Bijbel slechts een lokale weergave geeft, van een wereld, die al volop bewoont werd. Er zijn volkeren in Afrika, China en Zuid Amerika die ouder zijn dan de Egyptenaren. De leeftijd van de bijbel is slechts een klein stukje op de tijdlijn van de mensheid.
En zet je het in een nog groter verband, dan is de periode van de bijbel minder dan een schilfertje in de enorme tijdsspanne die het heeft geduurd om de aarde tot dit punt te laten ontstaan. (om nog maar te zwijgen over de tijdsspanne die het heeft gekost om het hele universum te laten zijn, zoals het nu is!)

Ook de leeftijd van aarde is ouder dan de 6.000 jaar die je kan narekenen als je de bijbel er op na leest. En dan moet je ook nog oppassen of je de enorme leeftijden van 800 jaar als jaren moet interpreteren of als 'nieuwe manen'. oftewel 65 jaar ofzo. Want dan zou de bijbel nog een paar duizend jaar minder oud zijn. Maar goed.. er staat 800 jaar, dus laten we daar maar vanuit gaan.

Ook mogen gelovigen simpele bewijzen niet overboord gooien. Als je een enorme vlakte zoals de Grand Canyon wilt uithollen met water, duurt dat echt miljoenen jaren !!

Het ontstaan van druipsteengrotten duren miljoenen jaren.

Als je gaat graven in aardlagen, kom je echt bewijzen tegen van dieren en planten die niet meer bestaan. Maar daaronder zitten ook weer dieren en planten die niet meer bestaan. En daaronder ook.. en daaronder ook.. en daaronder ook .. en daaronder ook.. en .. dat gaat MILJARDEN jaren door !! Aan het eind zie je dat er steeds minder verschillende dieren zijn en dat de organismes steeds simpeler worden. Ze lijken wel op hun nageslacht, maar zijn steeds eenvoudiger. Aan het begin zijn er maar 1 of 2 soorten, die in absurd grote hoeveelheden op de aarde leefden !! Deze skeletjes zitten in enorme hoeveelheden op elkaar gepropt in kilometer dikke enorme kalklagen. die onder een microscoop bewijzen dat de kalk ook uit skeletjes bestaat. Het ontstaan van dat soort lagen, duurt honderden MILJOENEN jaren.

IIsboringen geven ook inzicht in enorme periodes. Wetenschappers kunnen tot 1.5 miljoen terug kijken! Door dan weer kruisverbindingen te leggen met aardlagen van zo lang, kunnen wetenschappers periodes van 'droogte, warmte, vulkanen, stof' in verband brengen met andere gebeurtenissen zoals inslag van meteoren, het ontstaan van bergen, het uitsterven van bepaalde soorten etc.

Als er een meteoor inslaat op aarde en de elementen (wind, water eb/vloed), erosie werken er op los, vervagen de randen na verloop van miljoenen jaren. De krater van de meteoor die de dino's heeft weggevaagd is (op die schaal) met grote nauwkeurigheid te pinpointen. 

Het bewijs zit overal om ons heen.
De aardplaten schuiven en ieder jaar schuift Zuid Amerika tot 10 cm verder van Afrika. De vormen passen zelfs in elkaar. Dit proces duurt al miljoenen jaren en is nog steeds aan de gang!

Het schiereiland van Afrika (Madagascar) is los gekomen van het vaste land. De dieren hebben zich op een andere manier aangepast, omdat er geen natuurlijke vijanden meer waren.
India, bestaat uit precies dezelfde gesteentes en aardlagen als Madagascar en op de bodem loopt een mooi spoor. Maar is verder naar het Noorden gedreven en in het vaste land gebotst. Deze botsing is nog steeds aan de gang en heeft het vaste land omhoog gestuwd. Hierdoor is het Himalaya gebergte ontstaan. Het enorme gewicht van de Himalaya zorgt er voor dat landen rondom de Middelandse Zee langzaam zakken. Inmiddels staan diverse steden uit de Griekse en Romeinse tijd, onder water. En deze daling gaat nog steeds door !

Het Himalaya gebergte is een 'relatief' jong gebergte. De punten van de bergen zijn stijl en spits. Als wind en erosie lange tijd hier op door werken, krijg je bergen met minder scherpe punten (zoals de Alpen).
Als dit proces zich nog langer voortzet, krijg je uiteindelijk zelfs een soort heuvellandschappen, zoals de Schotse Hooglanden. Dat zijn enorm oude gebergten, die door wind en weer zijn geworden tot heuvels !

En bedenk hoe de stenen van de hunebedden hier zijn gekomen. Dat zijn stenen die vanuit het Noorden, verpakt in het ijs van gletsjers hierin zijn geduwd. Het ontstaan van zulke enorme gletsjers duurt al snel tot 100.000 jaar! Daar is de bijbel met z'n 6.000 jaar niets bij!

En zandkorrels. Hoeveel zandkorrels zijn er? op alle stranden? in alle woestijnen? het zijn gewoon kleine stukjes rots.
In de winter kruipt ijs in kieren van rotsen en barsten stukken steen. In de lente smelt het water en brokkelen deze stukken rots af. (In het nieuws hoor je vaak zat dat er ergens weer een enorm rotsblok naar beneden is gerold. )
De rotsblokken rollen naar beneden, ketsen opelkaar en er ontstaan kleinere rotsen en keien. Al het gebots zorgt voor steeds kleinere keien en kiezels en scherven en uiteindelijk dus zand. Dat zand wordt meegevoerd met de beekjes, stromen en rivieren en belandt uiteindelijk in de zee. Daar zorgt eb en vloed weer dat het aan wal komt (strand) en de wind blaast er weer duinen van. 
Weet je hoe lang het duurt om al die zandkorrels te maken?

Zelfs het snelste wat wij kennen : "licht", legt zulke enorme afstanden af, voordat wij het hier op aarde waarnemen, dat we beseffen dat er sterren oplichten, die al tientallen MILJARDEN jaren uitgedoofd zijn. De afstanden in het universum zijn zo absurd groot, dat een lichtstraal er tientallen miljarden jaren over zou doen, om van de ene kant naar de andere kant te komen.

We hebben in 1977 2 ruimteschepen (VOYAGER I en II) het heelal ingestuurd en als je het zou vergelijken. Ze zijn nog niet eens de voordeur drempel over en moeten nog minstens 40.000 jaar vliegen om een beetje in de buurt van een eerste ster uit te komen! Helaas vliegen ze er niet recht op af, dus op dat moment zijn ze nog 1,7 lichtjaar verwijdert van die ster.

Dat is de afstand die licht kan afleggen in 1.7 jaar! Dat is nog steeds 14 triljoen kilometer !

Als er een God is, dan zou hij daar credit voor mogen krijgen!
Dat hij alles zo in gang heeft gezet, dat het hele universum na bijna 14 miljard jaar zo is geworden. Het hele universum, ons zonnestelsel, onze planeet, leven en uiteindelijk de mensheid en jij en ik die dit lezen.