Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: bashanna on March 10, 2005, 09:15:08 AM

Title: Pyramides
Post by: bashanna on March 10, 2005, 09:15:08 AM
Hoe zou men de pyramides vroeger hebben kunnen bouwen? Welke hulpmiddelen zijn er gebruikt om deze markeringen in het landschap te doen herrijzen.
Hoeveel mensen of man-uren zitter er in de bouw van de pyramides?

En hoe zouden wij dat tegenwoordig doen? Welke materialen zouden wij gebruiken?
Title: Re: Pyramides
Post by: Benontherock on April 14, 2005, 10:43:27 AM
Vroeger had men alleen zware stenen om mee te bouwen dus konden ze geen andere vorm dan piramide hebben als je een groots gebouw ner wilde zetten. Tegenwoordig hebben we meer dan alleen zware steen dus hoeven we ons niet aan de piramide vorm meer te houden.
Title: Re: Pyramides
Post by: Hans on June 14, 2005, 03:00:21 PM
Ik denk dat buitenaardsen deze pyramiden hebben gebouwd. Lees Von Däniken maar eens: Waren de Goden kosmonauten.
Title: Re: Pyramides
Post by: Robert on August 27, 2005, 08:26:17 AM
Maakte ze gebruik van katrollen? hefbomen? primitieve machines? of brute slavenkracht? om de pyramides te bouwen?
Title: Re: Pyramides
Post by: Benontherock on August 29, 2005, 11:17:42 PM
hangt ervanaf van welke beschaving je de piramide bedoelt. de maya groeven ze uit en de egyptenaren stapelden weer stenen op   ;)
Title: Re: Pyramides
Post by: oppenheimer on January 11, 2006, 05:47:48 PM
De pyramides van de egyptenaren werden volgens mij gebouwd door de eerste laag stenen gewoon op de grond neer te leggen en daar steeds een zandlaag tegen de stenen aan te leggen en om zo de nieuwe stenen er op te kunnen slepen.
De stenen werden getrokken door slaven misschien met hulp van dieren. Onder de stenen legden ze ronde boomstammen. De boomstammen die achter de stenen eronder vandaan kwamen werden weer vooraan gelegd.
Title: Re: Pyramides
Post by: flambojan on February 24, 2006, 03:16:58 PM
Ik denk dat je met een legertje van een paar honder of duizend man ook wel een pyramide kan bouwen.
Ze bouwden die pyramides ook niet in één jaar! Daar ging meestal decennia en soms zelfs eeuwen over heen!
Daarnaast is de veronderstelling dat ze slaven gebruikten ook onjuist. Deze arbeider/buowvakkers hadden goede huisvesting en kregen goed te eten en kregen zelfs loon en medische hulp!
En als ze touwen en hout gebruikten, is het moeilijk om hier nog restanten van te vinden. Hout verteerd of het is al lang opgestookt door de lokale bevolking.

Het verhaal over buitenaardsen of ufo's is natuurlijk een mooi scenario dat tot de verbeelding spreekt. Ook het feit dat de pyramides allerlei zon- en maanwendes bijhielden, voedt deze geruchten. maar uit vele testen blijkt dat we die pyramides als mensheid ook zelf kunnen bouwen.

In de bijbel staat trouwens een verhaal over de toren van Babel. Die niet afgebouwd kon worden. Er is in Egypte inderdaad een pyramide die te stijl werd en daardoor een tig aantal jaar later op een minder style manier is afgebouwd. Er zit een soort knik in de vorm van deze pyramide (ik weet even niet de naam)