Neoweb.nl

Schatten uit tijd Alexander de Grote blootgelegd

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Schatten uit tijd Alexander de Grote blootgelegd
« on: September 15, 2008, 10:13:34 AM »
ATHENE - Archeologen hebben in Griekenland gouden juwelen, wapens en aardewerk ontdekt uit de tijd van Alexander de Grote. Dat heeft de minister van Cultuur in Griekenland donderdag gezegd.

De vondsten werden gedaan op een antieke begraafplaats in de buurt van Pella in het noorden van Griekenland, de geboorteplaats van de legendarische Macedonische leider.

Alexander de Grote overleed op 32-jarige leeftijd in Babylon in 323 voor Christus. Hij veroverde vrijwel de gehele destijds bekende wereld, tot India aan toe, en werd nooit verslagen.

Opgravingen

Er wordt al acht jaar gewerkt aan de opgravingen bij Pella. Archeologen doen onderzoek naar negenhonderd graven. Onder de meest interessante vondsten bevinden zich twintig graven van strijders uit de periode 650-279 voor Christus.

Zij geven een indruk van de ontwikkeling van het Macedonische koninkrijk. Zo waren de lichamen voorzien van bronzen helmen, ijzeren zwaarden en messen.

Bladgoud

De ogen, monden en borstkassen waren voorzien van bladgoud en schilderingen van leeuwen en dieren die de koninklijke macht symboliseren.

Bij de stad Thessaloniki vonden archeologen tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van een metro 1400 graven en tombes. De tombes dateren van de vierde eeuw voor onze jaartelling tot de vierde eeuw na Christus.

Sieraden

In de vierde eeuw voor Christus maakte de Macedonische koning Cassander van Thessaloniki een welvarende stad. De archeologen vonden ook sieraden en gouden munten uit de Romeinse tijd.

In juni vonden ze al gouden sieraden in een graf van een vrouw die 2000 jaar geleden leefde.

bron: nu.nl
michael