Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Geschiedenis, De technologische geschiedenis, historische doorbraken en klassieke wetenschappers => Topic started by: Benontherock on April 12, 2004, 02:09:00 PM

Title: Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: Benontherock on April 12, 2004, 02:09:00 PM
Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?

Ik weet het zeker dat wij Nederlanders de spanjaarden met BEHULP van de Engelsen verslagen hebben maar steeds vaker zie ik op tv programma's en zelfs documentaires die beweren dat de Engelsen de Spanjaarden verslagen heeft zonder ook maar de Nederlanders te noemen. Ook merk ik dat bijna de hele wereld denkt dat de Verenigd Oost-Indisch Compagnie  van de Engelsen was terwijl dat toch echt een Nederlandse vloot was.

Lopen de Engelsen gewoon met onze eer te strijken of is de wereld gewoon onwetend aangezien niemand behalve Nederland de Nederlandse geschiedenis leert terwijl wij wel alles moeten weten van Amerika enz.
Title: Re:Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: bastheboss on April 12, 2004, 07:32:12 PM
Ik denk dat de engelsen gewoon met de eer lopen te strijken.

De VOC was geen kolonie maar een nederlandse compagnie die kruiden en specerijen van indie naar nederland haalde. En ook handel dreef met andere landen.
Title: Re:Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: Benontherock on April 13, 2004, 06:02:07 PM
Ik denk dat de engelsen gewoon met de eer lopen te strijken.

De VOC was geen kolonie maar een nederlandse compagnie die kruiden en specerijen van indie naar nederland haalde. En ook handel dreef met andere landen.

Oeps foutje ik bedoelde indonesie was onze kolonie en de VOC was daar operationeel. Was effe beetje boos op die arrogante engelsen toen ik het op tv zag dat ik een beetje haastig tikte.

Hierbij is het rechtgezet.
Title: Re:Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: Benontherock on April 13, 2004, 06:07:34 PM
Ik denk ook dat ze het niet kunnen hebben dat wij Nederlanders de enige buitenlandse macht was die in een tijd van oorlog Engeland binnengekomen is. Sterker nog wij hebben hun vloot gewoon bij hun weggekocht omdat hun het niet meer kunnen betalen (en die zeelui gaan toch echt niet hun nek riskeren tegen een 3 keer zo grote vloot met effe veel geadvandceerdere schepen) en wij wel.

We zijn gewoon met onze vloot de Theems opgevaren en London daarvanaf beschoten. Alleen jammer dat die Engelsen kettingen in het water hadden gedaan  :-\
Title: Re: Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: Benontherock on June 10, 2004, 11:33:31 AM
Ik heb gisteren toch echt iets HEEL bizar gezien op Discovery wat alles wat ik geleerd heb en de hele Nederlandse geschiedenis tegenspreekt  :o :o ??? :o :o

Er zijn een paar mensen gaan onderzoeken en buiten het feit dat Nederland natuurlijk weer es niet vernoemd wordt maken ze het nog bonter.

De Spaanse Armada kwam helemaal niet op Nederland af. Volgens onze geschiedenis was de Armada de laatste poging van Spanje om Nederland weer onder controle te krijgen maar volgens die onderzoekers was de Armada op weg naar Vlaanderen om daar troepen in te laden voor een Invasie van Engeland :-\
Dit is volgens mij toch echt in strijd met onze geschiedenis.

Uiteindelijk werd de Spaanse Armada niet echt verslagen door de Engelsen maar door de Golfstroom. Doordat de Spanjaarden hier niet bekend mee waren liepen ze ineens vast op Ierland en Schotland.

Kan iemand hier opheldering geven want ik snap er niks meer van nu  :-\ :-\ :-\ :-\
Title: Re: Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: nicias on July 04, 2004, 01:31:00 AM
Ik hoop dat het algemeen bekend is dat de spaanse armade grotendeels door Nederland is verslagen. Aangezien ik Discovery bij meerdere geschiedenis docu's (over bijvoorbeeld de tweede wereld oorlog) heb betrapt op het nogal rooskleurig vertellen van het britse aandeel in het geheel. Ik ga er dan ook van uit dat, wat wij op school hebben geleerd (en ik op dit moment nog steeds leer) correct is.
Title: Re: Wie heeft de Spaanse armade nou verslagen?
Post by: Benontherock on July 09, 2004, 05:07:26 PM
Volgens mij vewranderen de britten hun eigen geschiedenis omdat ze bekend staan als DE natie met de beste vloot en kunnen nartuurlijk niet hebben dat een andere land superieur was aan hun. Trouwens dit geintje hebben ze ook geflikt bij de ontdekking van Australie.
Het was de Nederlander Tasmaan maar zij beweren dat het de Engelsman cook was ofzo ik vind het eigenlijk best zielig van hun.  :-\