Neoweb.nl

Geloof als basis voor haat?

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.148
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Geloof als basis voor haat?
« on: July 16, 2014, 09:44:51 AM »
Gelovigen citeren graag de bijbel in hun eigen belang. Immers.. dat is wat ze geloven!

De bijbel is geschreven in zoveel woorden, dat er ook genoeg passages en citaten aan te halen zijn om het compleet tegenovergestelde ook te beweren.

Geloof is ook iets wat vanuit ouders wordt doorgegeven. Groei je op in een katholieke omgeving, dan is de kans groot dat je katholiek wordt. Dat komt omdat je dat het vaakst hoort. Er zijn wel mensen die naar een ander geloof bekeren, maar dat komt dan toch echt omdat ze er meer van horen of zich zelf verdiepen in dat andere geloof.

Er zijn zoveel verschillende kerken, maar de verschillen zijn enorm.
Er zijn mensen die zich vasthouden aan traditionele normen en waarden van het Christendom (Amish). Er zijn er die vasthouden aan de oude orthodoxe Joodse leer. En natuurlijk ook Moslims in alle mogelijke gradaties.

Iedereen gelooft dat zijn of haar geloof het ware geloof is. Immers.. dat is je geloof !
Maar dat geloof is geleerd vanuit je omgeving en je voorbeelden.

Wie kan beoordelen wat het beste is?
Als je conservatieve moslim bent, zul je denken dat dat het beste is voor deze wereld.
Als je vrijzinnig Christen bent, zul je denken dat je op die manier op de juiste manier leeft.

Ik denk daarom dat we moeten concluderen dat NIEMAND het juiste geloof heeft. Immers jouw geloof is al anders dan dat van je ouders!
Iedereen zal natuurlijk beweren dat zijn/haar geloof WEL het oprechte geloof is, maar dat is de kortzichtigheid en beperkte visie.

Niet iedereen gelooft hetzelfde. 2 ouders in een gezin geloven vaak al niet hetzelfde. Kinderen geloven weer andere dingen. Ze worden immers ook weer beinvloed door school en media. En de dominee gelooft ook niet hetzelfde als zijn voorganger, dus ook die zal andere lessen leren, waardoor alle mensen in de kerk weer op een ander geloofsspoor worden gezet.

De hele bijbel staat vol met verhalen, van hoe het geloof evolueert.
Eerst mocht men alleen groente en fruit eten. Toen alleen bepaalde soorten vlees. Toen alle soorten vlees, behalve bebloed vlees en varkensvlees. En na Jezus mocht opeens alles.
Adam en Eva en hun nakomelingen hoeften zich niet te besnijden, maar later werd dat opeens de norm? Alsof God mensen heeft geschapen om er dan weer wat vanaf te snijden? Als het een soort boetedoening zou zijn, dan zou je geen kinderen moeten besnijden.
Eerst was er maar 1 plek mogelijk voor een tempel van God. Nu mogen kerken en moskeen overal ter wereld?
Eerst was God er alleen voor de Israelieten, toen alleen voor bepaalde stammen, en toen voor iedereen?

Hoe zou een God zo wispelturig kunnen zijn?
Er kan maar 1 geloof zijn, dat echt is. De rest is allemaal 'nep'. Dus dat kan ook maar 1 persoon zijn! Immers, broers, zussen, ouders, partner of de kinderen geloven al wat anders.

Welke persoon heeft het oprechte geloof? Wie heeft het bij het juiste eind?