Neoweb.nl

Het mysterie van de Ica Stenen

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Florian

 • ****
 • 327
 • +32/-0
 • Gender: Male
 • Alles heeft een tegengestelde
Het mysterie van de Ica Stenen
« on: September 30, 2006, 12:06:52 PM »
Het mysterie van de Ica Stenen

Bewijzen de mysterieuze Ica stenen uit Peru de overleving van dinosaurussen tot in "recente" tijden, het bestaan van een geavanceerde beschaving... of is het één grote grap?

In een recent wetenschappelijk artikel is de mogelijkheid bekeken dat sommige dinosaurussoorten 60 miljoen jaar geleden aan uitsterving zijn ontkomen en verder geleefd hebben in onontdekte delen van het Afrikaanse regenwoud. De enige bewijzen hiervoor zijn verhalen die door de lokale bevolking verteld worden over het zien van deze fantastische wezens. Misschien dat nieuwe expedities naar de Kongo terugkomen met betere bewijzen, mits die tenminste gevonden worden.

Maar stel dat die betere bewijzen, over dinosaurussen die lang genoeg overleefd hebben om samen met mensen te bestaan, er al zijn? Bewijzen die beter zijn dan alleen verhalen. Wat als de vroege mens in rotsen gegraveerde beelden had gemaakt van dinosaurussen? Dat zou een goed bewijs vormen, vindt u niet?De Julesrod Collectie

De Ica Stenen vormen niet het enige controversiële kunstvoorwerp
met als onderwerp de dinosaurussen. Ongeveer 50 jaar geleden
begon een amateur archeoloog, Val Julesrod, met het verzamelen van
kleifiguren die waren opgegraven in Mexico, deze werden gedateerd
op een ouderdom van 3500 jaar. De meeste van de 30.000 figuren beelden
menselijke hoofden uit. Anderen lijken sterk op kamelen, olifanten en
paarden terwijl deze dieren in die tijd nog niet bestonden in dat gebied.
Weer andere, gedateerd op een ouderdom van 1500 jaar beelden monsterlijke
vormen uit die geïnterpreteerd kunnen worden als zijnde dinosaurussen. Of
zijn het alleen maar mythologische wezens?
 

Dergelijke stenen bestaan. Ze staan bekend onder de naam Ica Stenen (ze zijn gevonden in Ica, Peru). Deze stenen variëren in grootte van een voetbal tot tweemaal deze afmeting. Ze zijn met de hand gegraveerd en laten afbeeldingen zien van primitieve vissen, dinosaurussen en Indianen die schijnbaar geavanceerde technieken gebruiken. Het probleem van deze intrigerende stenen is dat men de ouderdom niet kan bepalen.

Waar zijn ze vandaan gekomen?

De Ica Stenen kwamen voor het eerst in 1966 onder de aandacht van de wetenschappelijke gemeenschap toen Dr. Javier Cabrera, een plaatselijke arts, een kleine gegraveerde steen voor zijn verjaardag kreeg van een arme boer. De gravure op de steen leek hem zeer oud, maar wat hem nog meer intrigeerde was dat de afbeelding veel weg had van een primitieve vis. Toen men hoorde dat de dokter interesse toonde voor de stenen begon de lokale bevolking de stenen bij de oever van de rivier, die niet ver van de beroemde Nazca-lijnen lag, te verzamelen. Dit resulteerde al snel in een collectie van 15.000 stenen, waarvan velen ongelooflijke zaken uitbeeldden. Het zal misschien moeilijk zijn om te bewijzen dat de vis op de eerste steen een reeds lang uitgestorven soort vertegenwoordigt, andere scènes zijn niet zo moeilijk te herkennen. Ze laten duidelijk afbeeldingen zien van dinosaurussen zoals de triceratops, stegosaurus, apatosaurus en ook menselijke figuren die op de rug zitten van een vliegende pterodactylus. Ook zijn er scènes van mensen die op jacht zijn en dinosaurussen doodden. Men ziet ook afbeeldingen van mensen die door telescopen naar de hemel kijken (zie foto hieronder), openhart operaties en geboortes met behulp van een keizersnede.

 

Hoe kan dit? De Moderne mens is ongeveer 2 miljoen jaar oud en van de dinosaurussen heeft men altijd gedacht dat ze 60 miljoen jaar geleden uitgestorven zijn. Er zijn drie mogelijkheden:

- Er heeft een menselijke beschaving bestaan ten tijde van de dinosaurussen.

- Dinosaurussen hebben langer overleefd dan men denkt.

- De stenen zijn een wel erg overtuigende grap.

De stenen zijn samengesteld uit andesiet, een enorm hard mineraal dat erg moeilijk te graveren is met primitieve gereedschappen. Ze zijn bedekt met een natuurlijke beschermingslaag die in een tijdsduur van duizenden jaren gecreëerd is door bacterieën. De gravures zijn gemaakt door het wegschrapen van deze donkere laag waardoor het lichtere materiaal eronder zichtbaar werd. Volgens sommige verslagen hebben onderzoeken aangetoond dat er in de groeven een nieuwe beschermingslaag gevormd is hetgeen aantoont dat de afbeeldingen erg oud zijn.

Bewoners van het gebied verkochten de stenen aan toeristen. Als iemand gearresteerd werd omdat hij ze verkocht (als het echte kunstvoorwerpen waren, zouden het eigendommen zijn van de regering en daarom was het illegaal om ze te verkopen) vertelde hij dat hij de afbeeldingen zelf maakte. Degenen die geloven dat de gravures echt zijn denken dat dit alleen maar verteld werd om gevangenisstraf te voorkomen. Toch ziet men de plaatselijke bevolking stenen op dezelfde manier bewerken met als verschil dat ieder spoor van de eerder vermelde beschermingslaag verdwenen is.

Het dateren van de stenen

Helaas is het onmogelijk om de Ica stenen te dateren. De radio koolstof methode kan alleen toegepast worden op voorwerpen die organisch materiaal bevatten. Stenen kunnen alleen gedateerd worden aan de hand van de bodemlaag waar ze in gevonden worden, maar aangezien de stenen blootgelegd werden door de erosie van een rivieroever (of in een onbekende grot, dat hangt ervan af welk verhaal u gelooft) is de bodemlaag waar ze uit zijn gekomen onbekend.

De betekenis van deze stenen is ongelooflijk. Misschien te ongelooflijk. Als ze echt zijn, verandert alles wat we weten over de geschiedenis van het menselijk leven op aarde.

Echt of grap?

Laten we nog eens kijken naar de drie mogelijkheden:

- Er bestond een geavanceerde menselijke beschaving ten tijde van de dinosaurussen. Dit is de favoriete theorie van Dr. Cabrera. Hij gelooft dat de stenen achtergelaten zijn door een geavanceerde beschaving. Hij denkt dat de stenen een bibliotheek vormen van de kennis die deze beschaving heeft opgedaan over medicijnen, astronomie, prehistorische dieren, ruimtevaarttechnologie en dat ze naar een andere planeet gevlucht zijn (zoals de stenen aangeven) om aan een natuurlijke ramp te ontkomen. Is dat te begrijpen? Waarom zou een beschaving die geavanceerd genoeg is om telescopen te bouwen, chirurgische kennis had en in staat was om naar andere planeten te reizen hun kennis op zo'n primitieve manier achterlaten? Waarom zijn er afbeeldingen waar met primitieve wapens op dinosaurussen gejaagd wordt? Er zijn geen andere bewijzen voor het bestaan van deze beschaving.

- Dinosaurussen hebben langer overleefd dan men denkt. Dit is theoretisch gezien mogelijk maar er zijn geen fossiele bewijzen voor triceratops, stegosaurussen of wat voor dinosaurus dan ook die gelijktijdig met mensen hebben geleefd. Sommige fundamentele Christenen, die volhouden dat de Aarde maar een paar duizend jaar oud is, geloven dat het fossiele bewijs in de vorm van afdrukken gevonden is in de rivieroever van de Paluxy. Deze conclusies worden vurig bestreden door wetenschappers die gekwalificeerd zijn om dergelijke aanwijzingen op hun waarde te schatten.

- De stenen zijn een wel erg overtuigende grap. Dit lijkt de enige logische conclusie te zijn. Toch zou iedereen met interesse in deze curiositeiten een grondig, rigoureus wetenschappelijk onderzoek van de stenen verwelkomen in plaats van het gelijk afwijzen van de aanwijzingen omdat ze té fantastisch zouden zijn. Een wetenschappelijke studie zou rust brengen.

« Last Edit: September 30, 2006, 12:09:11 PM by Floriantje »

Offline iceqb

 • *
 • 4
 • +4/-0
 • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Het mysterie van de Ica Stenen
« Reply #1 on: March 26, 2008, 01:18:01 AM »
Fraud

In 1998, Spanish investigator Vicente Paris declared after four years of investigation that the evidence indicates that the stones are a hoax. Among the proofs presented by this investigator were microphotographs of the stones that showed traces of modern paints and abrasives. The strongest evidence of fraud as claimed is the crispness of the shallow engravings; stones of great age should have substantial erosion of the surfaces.

Offline Florian

 • ****
 • 327
 • +32/-0
 • Gender: Male
 • Alles heeft een tegengestelde
Re: Het mysterie van de Ica Stenen
« Reply #2 on: March 28, 2008, 07:40:51 PM »
I have never said that is was true  ;) I have even written that I have my doubts with some things

Re: Het mysterie van de Ica Stenen
« Reply #3 on: June 19, 2008, 02:29:50 PM »
het is logies dat onze voorouders dino achtige figuren tekende.

ze begonnen waarschijnlijk als monsters, in de prehistorie wist je niet wat een aarbeving was, bliksem etc.
via goden verklaarde je deze gebeurtenissen, en sterke zeemans verhalen over monsters waren er in de middeleeuwen ook veel.
het kan zijn dat de mensen in de prehistorie natuurverschijnselen verklaarde via monseters en dat er sterke verhalen de ronde gingen over monsters, wat logisch is omdat ze geen goede infrastructuur hebben, want bij elke keer dat het verhaal word doorgegeven veranderd het.
en als je een monster tekend, zoals een draak, lijkt het al snel op een dino,
dit komt omdat we de monsters (zeker toen) fantaseren met behulp van wat we kennen,
bijvoorbeeld: de hoorens van een neushoorn, het hoofd van een leuw, het lichaam van een neushoorn, de klouwen van eer arend.
Omdat het slecht getekend is kun je ze verwarren met dino's
ze verwarde vroeger niet voor niets dino fosilen met monsters die volgens de bijbel hier op aarde leefde voor de mens.

Offline Florian

 • ****
 • 327
 • +32/-0
 • Gender: Male
 • Alles heeft een tegengestelde
Re: Het mysterie van de Ica Stenen
« Reply #4 on: September 10, 2008, 02:23:19 PM »
nja volgens de bijbel leefde er wel niets op aarde voor de mens he... :p
nuja de dingen hadden 6 dagen voor Adam en Eva gekomen zijn die op schilderijen altijd een NAVEL hebben... Snap je wat er niet klopt? Ze kunnen geen navel hebben aangezien ze door God gemaakt zijn en dus ook niet geboren zijn.

Nuja swat, we weten allemaal dat het maar een fabeltje is :)