Neoweb.nl

Man met staart wordt aangezien voor aap-god Hanuman

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 408
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Man met staart wordt aangezien voor aap-god Hanuman
« on: June 21, 2006, 09:20:34 AM »
Man met staart wordt aangezien voor aap-god Hanuman
 
bron:planet.nl
 
In India heeft een man met een staart voor een samenscholing van duizenden mensen gezorgd.
De menigte gelooft dat de man een reïncarnatie is van de aap-god Hanuman, een hindoeïstische mythische godheid (zie afbeelding), zo bericht persbureau Reuters.

Staart van 35 cm
Toegewijden menen dat de 27-jarige dorpeling met staart als gereïncarneerde aap-god over bijzondere krachten beschikt en willen daarom graag zijn staart aanraken. Hanuman staat immers symbool voor fysieke kracht, vasthoudendheid en toewijding.

Urenlang stonden mensen derhalve in de rij om een glimp van de circa 35 centimeter lange staart op te vangen en mogelijk aan te raken, maar de vermeende aap-god verroerde zich, diep weggedoken in zijn hangmat, niet.

Aangeboren anomalie
Volgens artsen is de staart, die voor een deel uit vlees maar grotendeels uit donkere haren bestaat, simpelweg een zeldzame fysieke afwijking.

"De man met staart klimt in bomen, gedraagt zich als een aap en is een strikte vegetariër, maar hij is zeker geen god. Zijn lichamelijke toestand vloeit voort uit een aangeboren afwijking," zo verklaarde een lokale arts de commotie die rondom de man is ontstaan.

Een chirurg uit Kolkata onderstreepte tegenover Reuters de zeldzaamheid van zo'n afwijking. "De staart is een aangeboren anomalie, iets wat we uiterst zelden tegenkomen."
 
links:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hanuman
http://nadarwin.nl/S/Oscoccygis.html