Neoweb.nl

Mannen en vrouwen dromen anders

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bashanna

  • *****
  • 774
  • +55/-6
  • yourney to the future
Mannen en vrouwen dromen anders
« on: September 15, 2005, 11:51:56 AM »
Mannen en vrouwen dromen anders

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Mannen en vrouwen dromen verschillend. Dat heeft een langdurige Duitse studie uitgewezen. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat het verschil in dromen over veertig jaar gelijk is gebleven. Hoewel de arbeidswereld de laatste jaren een nadrukkelijker deel van het leven van vrouwen is geworden, dromen zij nog steeds minder vaak over hun werk dan mannen.

Dromen van mannen draaien vaak om seksualiteit en lichamelijke agressie. In die dromen komen bovendien vaker mannen dan vrouwen voor. Meer dan bij vrouwen draaien de dromen ook om het bereiken van doelen, wapens en werk.

Vrouwen dromen over het algemeen vaker over treurige dingen of zaken die depressiviteit uitlokken. Beide geslachten komen gelijk voor in de damesdromen. Centrale thema's zijn intimi en gevoelens. Vrouwen dromen meer van binnenruimtes dan mannen. Ook huishoudelijke aangelegenheden en kledingstukken verschijnen vaker in hun dromen.

Het onderzoek is het werk van de slaapdeskundigen Michael Schredl en Edgar Piel. Zij werkten interviews over de droominhoud uit met duizenden volwassen mannen en vrouwen, daterend uit 1956, 1970, 1981 en 2000.