Neoweb.nl

Mythes rond volle maan

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vredenburg

  • ***
  • 121
  • +19/-1
  • Dit forum is het helemaal !
Mythes rond volle maan
« on: April 05, 2007, 09:34:22 AM »
Mythes rond volle maan bevatten kern van waarheid

bron:nu.nl

AMSTERDAM - Tijdens volle maan worden honden dol, bevallen vrouwen en masse en dalen de beurskoersen. Het zijn zomaar een aantal mythes die door de eeuwen zijn ontstaan rond volle maan. Een groot aantal is waar, zo blijkt uit onderzoek van verzekeraar Reaal.

Kinderen bleken maandagavond lastiger dan anders. Meer dan 8 procent van de ouders had hier last van, tegen ruim 6 procent op een 'normale' dag. Ook voelden veel mensen zich anders dan anders. Circa 13 procent van de respondenten gaf dit aan, tegenover 11 procent op een avond zonder volle maan.

Op de dag na volle maan zijn er 24 procent meer meldingen van inbraken, maar de kans op letsel door geweld ligt 11 procent lager. Ook is de kans dat de beurskoersen dalen 5,8 procent hoger dan op dagen dat het geen volle maan is. Met volle maan regent het niet langer, en ook niet harder.

Nachtrust
Ook is het zo dat mensen minder lang slapen in een nacht met volle maan. Iets meer dan 70 procent van de mensen sliep zes uur of langer. Normaliter is dat 83 procent. De kwaliteit van de nachtrust is echter wel hetzelfde gebleven.

Een paar mythes zijn echter niet waar. Het aantal bevallingen bleef deze nacht gelijk, net als het aantal hondenbeten. Dat mensen veel meer alcohol drinken met volle maan is ook niet waar, mensen drinken zelfs iets minder. Van plotseling bellen en internetten is volgens het onderzoek ook geen sprake.

Meer Seks tijdens Volle Maan
Ook het verhaal dat mensen meer seks hebben met volle maan klopt niet. Mensen hebben zelfs minder seks. In een nacht zonder volle maan zegt 7,51 procent seks gehad te hebben, met volle maan is dat 7,35 procent. Opvallend is dat mensen wel opener zijn over hun seksleven op de dag na volle maan. Normaliter wil bijna 8 procent niets zeggen over wat zij in de nachtelijke uren beleefd hebben, dinsdagochtend was dit slechts 4 procent.

Offline Florian

  • ****
  • 327
  • +32/-0
  • Gender: Male
  • Alles heeft een tegengestelde
Re: Mythes rond volle maan
« Reply #1 on: April 06, 2007, 08:21:46 PM »
Ik heb me ooit eens laten wijsmaken dat dit met het persentage water in ons lichaam te maken heeft. Aangezien de maan invloed heeft op de getijden, zou het dan ook effect kunnen hebben op het water in ons lichaam? Kan dit of is het effect daar te klein of ombestaande van?