Neoweb.nl

Oog toont karakter

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 408
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Oog toont karakter
« on: February 27, 2007, 03:48:01 PM »
Toon me uw oog en ik zeg u wie u bent
 
BRUSSEL - De dichter die ooit schreef dat de "ogen de spiegel zijn van de ziel" had gelijk, zo meldt the Sunday Times. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat de patronen in de iris van het oog belangrijke gegevens bevatten over de persoonlijkheid.

Volgens Mats Larsson, de Zweedse gedragswetenschapper die het onderzoek leidde, ontwikkelen mensen met verschillende irissen zich volgens verschillende gedragspatronen. Dat verband tussen de iris en de persoonlijkheid heeft volgens de vorsers te maken met het feit dat de genen die instaan voor de ontwikkeling van de iris ook een rol spelen in de ontwikkeling van dat deel van de hersenen dat persoonlijke karakteristieken bevat.

De vorsers bestudeerden de ogen van 428 proefkonijnen en vergeleken die vervolgens met hun persoonlijkheidsgegevens.

Daarbij ging veel aandacht naar de specifieke delen van de iris en de pupil en daaruit bleek dat mensen met veel "cryptes" - de draadjes in de pupil - warmer en empathische waren dan mensen met minder van die draadjes in het oog. En dat heeft volgens Larson dan weer grotendeels te maken met genetische verschillen.

Een sleutelrol is daarbij weggelegd voor het Pax6-gen, dat bij een embryo instaat voor de vorming van de iris. Eerder, afzonderlijk onderzoek gaf trouwens al aan dat een mutatie van dit gen ook kan leiden tot impulsiviteit en beperkte sociale bekwaamheden.

Dat de structuur van lijntjes, stippen en kleur in de iris van elk mens anders is, is al lang bekend. Dat heeft er al toe geleid dat gecomputeriseerde foto's van die iris in sommige landen gebruikt zullen worden bij het maken van "biometrische" paspoorten, die de unieke kenmerken van de eigenaar bevatten. De ontdekking van de onderzoekers in Zweden biedt volgens deskundigen de mogelijkheid voor andere toepassingen zoals het 'screenen' van sollicitanten, psycho-analse of veiligheidsmaatregelen op luchthavens.

bron: standaard.be

Offline InuYasha

 • *
 • 10
 • +2/-0
 • Gender: Male
 • Neoweb:Innovatie, Technologie, Duurzaamheid & Milieu
Re: Oog toont karakter
« Reply #1 on: March 13, 2007, 07:00:24 PM »
Gaat dit nu om persoonlijkheid of karakter ???

Je persoonlijkheid kan je zelf veranderen, je karakter niet. Zoals ik dit hier lees kan je dus de structuur van je iris veranderen door gewoon je persoonlijkheid te veranderen. Ik denk dat de auteurs van dit artikel een beetje te licht omspringen met bepaalde termen :-\
It's not true of course. But the people only believe what the media tells them to believe and I tell the media what I think the people should believe. It's really quite simple.

willem1940

Re: Oog toont karakter
« Reply #2 on: March 29, 2007, 02:04:11 AM »
Geen idee of die theorie over iris en persoonlijkheid waarheid bevat.

Nee, je persoonlijkheid/karakter kun je niet veranderen, hooguit trainen.

De persoonlijkheid kan wel veranderd worden, cq beschadigd, door ziekte, ongeval, traumatische ervaring en door chemicaliƫn/medicijnen/vergiften; ik vermoed dat zulks samenhangt met hersenfuncties.

Ik las ooit, dat mensen die (lang) in coma waren geweest soms als een totaal andere persoonlijkheid weer tot leven kwamen.

Offline Robert

 • *****
 • 3.148
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Re: Oog toont karakter
« Reply #3 on: October 03, 2007, 02:32:33 PM »
Er zijn bepaalde alternatieve genezers die je iris analyseren en daarop een diagnose kunnen stellen!
Dus ergens zit een kern van waarheid als deze onderzoekers ook zoiets hebben ontdekt.

willem1940

Re: Oog toont karakter
« Reply #4 on: October 03, 2007, 07:37:04 PM »
Er zijn bepaalde alternatieve genezers die je iris analyseren en daarop een diagnose kunnen stellen!
Dus ergens zit een kern van waarheid als deze onderzoekers ook zoiets hebben ontdekt.
O ja, het stikt nog steeds van de oplichters en de kwakzalvers hoor.