Neoweb.nl

'Jezus werd geboren op 17 juni'

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.157
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
'Jezus werd geboren op 17 juni'
« on: January 05, 2009, 03:48:42 PM »
'Jezus werd geboren op 17 juni'
AMSTERDAM - Een Australische sterrenkundige heeft met een computermodel de exacte datum berekend waarop de ‘kerstster’ aan de hemel stond, die tijdens de geboorte van Jezus zou zijn verschenen.

Astronoom David Reneke simuleerde met een krachtig computerprogramma de sterrenhemel, zoals die er ruim 2000 jaar geleden moet hebben uitgezien boven Jeruzalem.

Bij het bestuderen van die gegevens stuitte hij op een zogenaamde conjunctie van Venus en Jupiter. De planeten stonden zo dicht bij elkaar dat ze waarschijnlijk korte tijd voor een felle lichtstraal zorgden, die vrij plotseling verscheen.

Ster
De onderzoeker vermoedt dat de drie Wijzen uit het oosten dat licht hebben aangezien voor een ster, die hen uiteindelijk naar de geboorteplaats van Jezus leidde.

Met de stand van de hemellichamen en gegevens uit het Nieuwe Testament berekende Reneke zelfs een exacte datum voor het bijzondere lichtverschijnsel: 17 juni in het jaar 2 voor Christus. De huidige jaartelling zou dus ook niet helemaal kloppen.

Planeten
“Met software kun je heel precies berekenen waar planeten op een bepaald moment aan de hemel hebben gestaan.”, zo verklaarde Reneke tegen de Britse krant Daily Telegraph.

“Venus en Jupiter kwamen heel dicht bij elkaar in het jaar 2 voor Christus en ze moeten een fel licht hebben veroorzaakt. Dat schijnsel is mogelijk de verklaring voor de mythische kerstster.”

Supernova
Wetenschappers speculeerden eerder dat het licht van de ‘kerstster’ ontstond door een komeet, of zelfs een supernova (exploderende ster). Volgens Reneke is echter nog nooit met een computermodel achterhaald hoe de hemel er tijdens de geboorte van Jezus uitzag.

“Dit onderzoek toont aan dat er echt een fel licht aan de hemel was te zien rond de genoemde tijd. Het is dan ook geen poging om het Christelijke geloof te kleineren, de gegevens ondersteunen het kerstverhaal juist.”

bron:nu.nl

zie ook:
http://www.freewebs.com/astrospacenews/aboutdavereneke.htm
http://www.telegraph.co.uk/topics/christmas/3687843/Jesus-was-born-in-June-astronomers-claim.html

Offline Nemisis2003

  • **
  • 54
  • +4/-1
  • Gender: Male
  • Truth is in the eye of the beholder
Re:'Jezus werd geboren op 17 juni'
« Reply #1 on: February 07, 2009, 04:01:51 PM »
Dus.... dit nieuws is al zooooo oud.