Neoweb.nl

Taiga mysterie (enorme explosie boven Siberie in 1908) verder onderzocht

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.147
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
'Bewijzen voor buitenaards leven'
 
bron: planet.nl / Discovery
 
Een Russische onderzoeker van paranormale fenomenen zegt nieuwe buitenaardse bewijzen te hebben gevonden rond de explosie in Siberië van bijna 100 jaar geleden.
Onderzoeker Yuri Lavbin zegt dat hij brokstukken van een UFO heeft gevonden. Het ongeïdentificeerde vliegende object zou boven Siberië in aanvaring zijn gekomen met een komeet en dit was de oorzaak van de enorme ontploffing.

Duizend atoombommen
Op 30 juni 1908 werd zo’n beetje heel Siberië verlicht door een enorme flits, gevolgd door een explosie met de kracht van duizend atoombommen. De explosie vernietigde honderden kilometers taiga en bosgebied in de buurt van de Podkamennaya Tunguska-rivier in de Krasnoyarsk-regio.

Overlevenden dachten dat heel Siberie werd getroffen door een enorme aardbeving. Mensen en dieren werden door de kracht van de explosie tegen de grond gedrukt, hele dorpen werden weggevaagd.

Geen resten
Het vreemde was dat na een uitgebreid onderzoek in het gebied, er geen resten van een meteoriet werden aangetroffen. Wetenschappers namen aan dat er een kern van een komeet was ontploft en door de inslag compleet was versnipperd.
Yuri Lavbin raakte gefascineerd door het verhaal en spendeerde 12 jaar van zijn leven aan onderzoek naar de Tunguska-meteoriet. Inmiddels denkt hij de waarheid achter een van de grootste wetenschappelijke puzzels van de vorige eeuw te hebben ontdekt.

Enthousiaste wetenschappers
Lavbin is directeur van de Tunguska-stichting, bestaande uit vijftien enthousiaste wetenschappers, waaronder geologen, biologen en mineralogen. Sinds 1994 is het gebied regelmatig door de groep bezocht.

De groep is nu tot de conclusie gekomen dat de komeet op ongeveer tien kilometer boven de aarde in aanvaring is gekomen met een mysterieuze vliegende machine, dit zou de oorzaak zijn van de enorme explosie.

Vierkante stenen
Tijdens de laatste expeditie van het team naar de Podkamannaya Tunguska-rivier in juli zijn twee vreemde zwarte stenen gevonden. De stenen waren helemaal vierkant en ongeveer anderhalve meter lang en breed.
“De stenen zijn overduidelijk niet natuurlijk, aldus Lavbin. Ze lijken afgevuurd te zijn en het materiaal heeft grote gelijkenissen met onze hedendaagse raketten. Maar 100 jaar geleden bestond dit materiaal nog niet.

Het bewijs volgens Lavbin dat de vierkanten afkomstig zijn van een vliegend object, misschien een buitenaards ruimteschip. Wel moet hij toegeven dat de stenen nog niet geanalyseerd zijn.

Rendiersteen
Verder heft zijn team een witte steen gevonden met de grote van een boerenschuur. De lokale bevolking heeft het de naam rendiersteen gegeven. De steen is gemaakt van een kristalachtige materie die normaal gesproken niet in het gebied voorkomt. Lavbin denkt dat dit de kern van de komeet is.

Om zijn theorie verder te onderschijven liet Lavbin satellietfoto’s maken. Volgens de wetenschapper laten de beelden een blauwdruk van een neergestort vliegen object zien.