Neoweb.nl

Vloek van de ijsman Ötzi

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.148
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
Vloek van de ijsman Ötzi
« on: November 06, 2005, 05:38:33 PM »
Vloek van ijsman herleeft door dood onderzoeker

bron:nu.nl

BOLZANO/SYDNEY - De recente dood van een wetenschapper heeft de speculaties rond de vloek van de ijsman Ötzi aangewakkerd. Al zeven personen die met de gletsjermummie te maken hadden, zouden door toedoen van het ruim 5000 jaar oude lijk zijn gestorven.

De bioloog Tom Loy analyseerde genetisch materiaal van de prehistorische jager. Hij stierf onlangs in Australië onder onopgehelderde omstandigheden. Hij werkte aan een boek over de oudste en best bewaarde mummie ter wereld. Loy leed aan problemen met zijn bloed sinds zijn contact met Ötzi, vertelde zijn broer aan een Australische krant. Hij sloot echter elke verdachte omstandigheid uit.

Sneeuwstorm

De bergbeklimmer die de bevroren mummie in 1991 ontdekte, de Duitser Helmut Simon, kwam vorig jaar tijdens een onverwachte sneeuwstorm om het leven. Hij stierf niet ver van de plek waar hij Ötzi in de Ötztaler Alpen had gevonden.

De leider van Simons reddingsteam stierf een uur na de begrafenis van de bergbeklimmer. De oorzaak was een hartaanval, hoewel de 45-jarige in goede gezondheid leek.

Mummie
De forensisch patholoog die Ötzi uitgroef, Henn, kwam in 1992 bij een auto-ongeluk om het leven. Hij was op weg naar een persconferentie met "spectaculair" nieuws over de mummie. De gids die Henn naar de vindplaats in de Alpen loodste, stierf kort na de patholoog. Deze bergbeklimmer Fritz werd getroffen door een lawine. Hij was het enige slachtoffer van de groep waarmee hij onderweg was.

Complicaties
De enige filmmaker die de opgraving documenteerde, ging kort na de opnames dood door een hersentumor. De archeoloog die gold als Ötzi-expert, Konrad Spindler, bezweek aan complicaties als gevolg van multiple sclerose.

Toetanchamon
De sterfgevallen rond Ötzi doen denken aan de verhalen over de vloek die zou rusten op de beroemdste mummie in de geschiedenis, het lijk van farao Toetanchamon. Doordat ze zijn graf schonden, zouden veel leden van de opgravingsploeg door de vloek van Toetanchamon zijn getroffen.

Offline Geeuwke

  • *
  • 6
  • +4/-0
  • Neoweb is Hét Technologie Forum!
Re: Vloek van de ijsman Ötzi
« Reply #1 on: November 08, 2005, 03:10:47 PM »
tjah moeilijk om een verklaring te vinden.
misschien ongeveer het zelfde als bij het graf van toetanchamon.
de oorzaak was toen een eeuwen oud slapend virus.
maar jah dat pas je hier ook niet op toe.