Neoweb.nl

cryonics (invriezen na het leven)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.080
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
cryonics (invriezen na het leven)
« on: January 11, 2004, 03:54:15 PM »
Er zijn tegenwoordig mensen die zich, na het leven, in laten vriezen, in de hoop dat de wetenschap ze in de toekomst kan ontdooien en iets aan hun doodsoorzaak kan doen.

Als de wetenschap hier niets mee doet, betalen die mensen een hoop geld voor niets!  ;) Dus ik dacht, laat ik eens een draadje cryonics op het forum zetten.

Hoe staat het met het huidige niveau van cryo-techniek
Kunnen ze mensen al invriezen zonder dat de cellen kapot vriezen?
En ontdooien? lukt dal een beetje, zonder teveel schade aan te richten?
Of reanimeren? wil dat nog wel lukken na zoveel jaar?
En hoe beleeft iemand de toekomst straks? Wat doet 10 jaar invriezen(cryostase) met je? Kun je dan nog lopen/praten of denken? of is het net als een coma?

« Last Edit: January 11, 2004, 03:54:28 PM by Robert »

Offline harbosma

 • *****
 • 912
 • +160/-22
 • Gender: Male
 • Verleg de grenzen op Neoweb!
  • Homepage familie bosma
Re:cryonics (invriezen na het leven)
« Reply #1 on: January 12, 2004, 08:32:28 PM »
Er is een site met info over invriezen na de dood, van het Cyonics Institute: www.cryonics.org.

Er zijn reeds een aantal veelbelovende experimenten uitgevoerd. Hieronder een stukje van de website met een aantal feiten.

Quote
Cryonics isn't fiction. It's based on science -- an emerging science, the logical conclusion to a growing accumulation of hard scientific facts.

Such as?

- The fact that several types of living creatures have been already frozen to liquid nitrogen temperature and below, where they exhibited no signs of life and experienced no signs of decay -- and were then restored to functioning normal life.
- The fact that human tissues, including brain tissue and sperm and even human embryos, have also been cooled on literally thousands of occasions to a seemingly non-living state, and have been again restored to life.
- The fact that scientific procedures for the avoidance of freezing damage (through a process called vitrification) and for the repair of freezing damage (through nanotechnological cell repair) have been developed in theory and are even now being developed in practice.
- The fact that research which could contribute to making cryonics a reality is even now being funded in the millions and even (in the case of nanotechnology) in the billions of dollars world-wide.
- The fact that increasing numbers of reputable and respected mainstream scientists have not only flatly stated that cryonics can work, but have even signed up to receive cryonics services themselves.
- The fact that cryonics organizations like CI not only exist in the real world today, but have shown themselves able to keep patients safely in cryostasis for decades.


Verder is er nog o.a. Nederlandstalige info te vinden op:
http://www.georgeovermeire.nl/cryonics/nieuws.html

En via Google kom je verder nog van alles tegen met het zoekwoord 'cryonics'.
"One small step for man, one giant leap for mankind"

Offline zephar

 • *
 • 5
 • +5/-1
 • Dit forum is het helemaal !
Re:cryonics (invriezen na het leven)
« Reply #2 on: February 19, 2004, 10:37:18 AM »
Henri Kluytmans (33) uit Eindhoven draagt een soort penning om zijn hals waarop staat wat er moet gebeuren als hij overlijdt. Die tekst is vooral gericht op het personeel van een eventuele ambulance dat hem dood aantreft want als die niet binnen 30 minuten een bloedverdunner inspuiten dan stolt zijn bloed en dat zou de verdere uitvoering van zijn 'laatste' wil nodeloos compliceren. Als de bloedverdunner en diverse andere geneesmiddelen zijn toegediend kan Kluytmans' lijk naar Londen worden vervoerd waar in een operatie de bloedvaten buiten het lichaam worden geleid zodat het bloed uitgespoeld kan worden en vervangen door een zogeheten cryoprotectant, een anti-vriesstof. Kluytmans wil namelijk niet begraven of gecremeerd worden maar ingevroren op een temperatuur van min 196 graden en opgeslagen in een dewar, een enorme thermosfles gevuld met vloeibare stikstof in de staat Arizona. De cryoprotectant vervangt het bloed in zijn aderen teneinde de vorstschade aan de weefsels zo veel mogelijk te beperken, want Kluytmans is ervan overtuigd dat het in de verre toekomst weer mogelijk zal zijn om hem te ontdooien en weer tot leven te wekken. Voor eeuwig ditmaal want Kluytmans heeft een broertje dood aan Magere Hein, hij streeft naar onsterfelijkheid.
Ze kwamen uit Amerika en je hoorde er vooral over in de komkommertijd, rijke mensen die zich na hun dood in willen laten vriezen, maar ook in Nederland lopen nu cryonisten rond. Zes mannen en twee vrouwen hebben een contract afgesloten met de Stichting Alcor uit Arizona om zich na hun dood in te laten vriezen. Daarmee sluiten ze zich aan bij een groep mensen die doorgaans voor volkomen maf en egoistisch wordt versleten, maar die curieus genoeg nogal wat beroemdheden telt (Lionel Richie, Michael Jackson en Woody Allen - maar niet Walt Disney dat is een vals gerucht) benevens veel artsen en informatici.

Zo'n 70 tot 80 hele mensen of hoofden (dat is goedkoper en de hersenen worden gezien als een soort harde schijf waar het menselijke operating system op staat) zweven op het ogenblik in de vloeibare stikstof. Het waren er meer in het verleden, maar niet alle invriesorganisaties zijn even betrouwbaar gebleken, ongeveer 30 lijken ontdooiden en werden alsnog begraven. Ongeveer 1000 mensen hebben hun invriesplannen in een contract vast laten leggen. Schatrijk hoef je er overigens niet voor te zijn: een heel lichaam kost 130.000 dollar ('whole body suspension') en alleen een hoofd 60.000 dollar ('neuro-suspension') en de meeste contractanten sluiten daarvoor een levensverzekering af. Daarnaast is er het jaarlijkse lidmaatschap van de invriesorganisatie Alcor (plm 300 dollar).

bron: querulant


link: http://www.alcor.org

« Last Edit: February 19, 2004, 10:37:47 AM by zephar »

Offline Denton

 • *****
 • 444
 • +86/-9
 • Gender: Male
 • Who is talking about progress is a slow proces?
Re:cryonics (invriezen na het leven)
« Reply #3 on: February 23, 2004, 12:08:06 AM »
Waarom zouden de mensen later weer die ingevroren mensen op een goede manier laten ontdooien?? De wereld populatie blijft toch nog wel even groeien, dus ik denk dat deze mensjes er pas uitgehaald worden als het nodig (of handig) is.

Ook zouden deze mensen weer opnieuw basiskennis moeten opdoen, een soort inburgerings cursus voor als ze meer dan 50 jaar uit de wereld zijn geweest zou niet gek zijn (maar wel weer extra kosten maken).

Tot slot: Dood is dood toch, dan kun je iemand ook niet meer tot leven wekken (of de persoon moet een of andere rare stoornis hebben, en die later dus weer op te knappen is.

Offline bastheboss

 • *****
 • 411
 • +70/-16
 • Gender: Male
 • *360*
  • site over mijn WH40Kleger (orks)
Re:cryonics (invriezen na het leven)
« Reply #4 on: March 03, 2004, 06:18:45 PM »
Wat als het leven na de dood veel fijner is als op aarde.
Als je bijvoorbeeld in de hemel zit en je word opeens weer tot leven gewekt. dat wil je toch niet.
Of je moet er zeker van zijn dat je in de hel komt.
En wat als je reincarneerd in een mens of dier.
Gaat dat mens of dier dan dood als jouw oude lichaam weer tot leven word gewekt?

david

Re: cryonics (invriezen na het leven)
« Reply #5 on: February 11, 2005, 05:09:44 AM »
Voor meer info kijk ook eens op www.anti-ageing.tk en schrijf je wel even in voor discussie  O0