Neoweb.nl

Mijn visie op de toekomst

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.076
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Mijn visie op de toekomst
« on: January 02, 2006, 07:12:16 PM »
Een stukje van mijn visie op de 'nabije' toekomst

Triple Play en de centrale rol van computers
telefonie, internet, tv gaat allemaal via 1 kabel.
Via je pc kun je ook tv programma's opnemen en laten vertonen op een (HD) flatscreen. De pc neemt de rol over van radio, videorecorder, krant, postbezorging, etc.

Digitaal papier, RSS en DRM
Digitaal papier gaat boeken op scholen vervangen. Maar ook thuis en op kantoor zal digitaal papier steeds vaker gemeengoed worden. Het is niet zozeer dat wij als consumenten een digitale krant willen, maar de distributie- en productiekosten voor een uitgever van een krant, magazine, tv-gids, etc. zijn vele male lager! Het voordeel is dat er 's ochtend niet gevochten hoeft te worden om de krant, omdat iedereen z'n eigen digitale papier blok heeft. RSS is hier een toverwoord, al zal er een uitgebreidere versie moeten komen, die commercieler toepasbaar is.
Wel zal er op het gebied van DRM een hoop gaan/moeten veranderen. Wetgeving is hier van belang.
Verder zal het digitale papier gepersonaliseerde advertenties bevatten die op context, tijd, en persoon afgestemd kunnen worden.
Aan de andere kant biedt digitaal papier een mooie nieuwe impuls aan concurrentie. Want je kan je ook abbonneren op een gratis nieuwsfeed, zoals bijvoorbeeld neoweb ;-)

RFID revolutie
RFID zal ook een kleine revolutie ontketenen.
Er zijn nu al supermarkten die de hele distributie en magazijnbeheer via RFID doen.
De volgende stap is RFID in huis. Waarbij je kastjes en koelkast 'weten' hoe oud een product is.
Deze intelligente koelkasten kunnen ook weer uitgerust worden met een een online-pc en een touch-screen plasma schermpje om bijvoorbeeld suggesties te doen voor een lekker recept, op basis van de aanwezige ingredienten. Ook doorlinken naar een webshop á la 'Albert.nl' zou mogelijk zijn.

auto automatisering
Verder zal ook de auto verder worden geautomatiseerd.
oa. dvd/cd spelers met USB aansluitingen en WiFi connecties, om in de auto de muzieknummers van je thuiscentrale te downloaden. Ook diefstal beveiliging met GPS en biometrische beveiligingen worden 'standaard'.

GPS Galileo
Ook GPS navigatie wordt 'gemeengoed'. (later krijgen we daar nog een veel nauwkeuriger Europees systeem voor -> Galileo)
Galileo is veel handiger dan het huidige Amerikaanse GPS, omdat er tweewegverkeer mogelijk is.
Een lege parkeerplaats kan dus zelf een signaal sturen naar de sateliet, zodat iemand die op zoek is naar een lege parkeerplaats een route voorgeschoteld krijgt naar de lege parkeerplaats.
Ook is het Galileosysteem nauwkeuriger, waardoor je allerlei zaken kan uitrusten met een gps transmitter.
(waar zijn m'n autosleutels/huisdier/kinderen etc? -> en hop.. gevonden)
Er zullen ook nieuwe contactprogramma's komen, om je vrienden/collega's of andere objecten te lokaliseren.
GPS zal daarnaast nauw samenwerken met RFID en WiFi, om alles en iedereen te kunnen lokaliseren en er informatie mee uit te kunnen wisselen.

fotorealistische 3d beelden
Verder zullen computers worden uitgerust met steeds meer cores. Ook grafische processoren en Physics-kaarten zullen steeds krachtiger worden. 3D-beelden zullen steeds realistischer worden en voor het blote oog niet meer te onderscheiden zijn. Acteurs worden misschien zelfs overbodig. De echte topsterren worden virtuele figuren.

digitaal aanraken
fysiekcontact via afstand zal ook steeds belangrijker worden.  Op dit moment communiceren we vooral via beeld en geluid, maar in de toekomst zal hier geur en gevoel bij komen. (telepresence en haptische interfaces). De erotische industrie zal hier voor de grote doorbraak kunnen gaan zorgen.

Doorbraak commerciele Ruimtevaart
Ruimtevaart zal ook steeds commercieler worden. Een aantal belangrijke innovaties zullen hierbij van belang zijn, zoals het lanceren op grote vanaf zwevende platformen, waardoor het ontsnappen aan de zwaartekracht een stuk eenvoudiger wordt. (en dus de kosten van transport)

transport
In het verkeer wordt rekeningrijden (digitale tolheffing) ingevoerd. In combinatie met Galileo zullen auto's over speciale 'flitsbanen' kunnen rijden, waarbij de bestuurder niets meer hoeft te doen.
Uiteraard zullen auto's steeds vaker op biobrandstoffen, brandstofcellen en electrische kracht rijden.
Ook zonnecellen worden geintegreerd om accu's voor boordcomputers bij te laden.
Ook zal bevoorrading van winkels steeds vaker via alternatieven gaan. (zoals Zeppelins bekleed met zonnecellen, tunneltransportsystemen etc)
Verder worden vliegtuigen uitgerust met life-pods waarbij vliegrampen definitief tot het verleden behoren.
Ook zal 'high-altitude gliding transport' een serieuze concurrent worden voor korte vluchten en treinreizen. Een zweefvliegtuig wordt op grote hoogte 'gelanceerd' vanaf een zwevend platform. Het platform is voor passagiers te bereiken via enorme liften.

Fotosynthese ontrafeld
De zonnecellen worden steeds efficienter.
Een grote doorbraak zal de ontrafeling van het 'fotosynthese' verhaal zijn. Via technologische innovatie zijn we in staat om de meest efficiente fotosynthese op te wekken. Waarbij suiker en CO2 omgezet worden in Zuurstof en suikers als basis voor biobrandstoffen en voedsel. Het CO2 probleem wordt hiermee voorgoed een halt toegeroepen

Perfect vlees uit een petrischaal
In de winkels zal een nieuw product haar intreden doen. Engineered Vlees. Vlees uit het lab.
Waarbij cellen van biefstukjes, kipfilets, vis etc worden gekweekt in grote steriele laboratoria.
Het kweken van dieren wordt een dure hobby. De boeren kunnen niet meer concurreren met de laboratorium waar voedzaam kunstmatig voedsel wordt gemaakt. Dit maakt tevens een einde aan de 'bioindustrie'.
Ook groenten,  fruit en zetmeelhoudende producten zullen in laboratoria worden gekweekt, waarbij pesticiden en roofbouw op het oerwoud niet meer nodig zullen zijn.

Medische technologie
In de medische sector zullen ook een aantal grote innovaties doorbreken.
Eén daarvan is de chirurgische ingreep m.b.v. gas plasma en precisie lasers.
Ook het diagnoseren wordt steeds accurater met nieuwe krachtigere 'imaging'-technieken en het gebruik van krachtigere computers.
Daarnaast worden de geheimen van het brein langzaamaan duidelijk.
Het lichaam gaat steeds meer gebruik maken van technologische hulpmiddelen(cybernetica)

Robotica
Nieuw algoritmen en efficienter energie gebruik, maken robots steeds meer geaccepteerd als 'hulpverleners/slaven' van onze samenleving.
We gaan robots terugvinden op de meest uitéénlopende plekken. In de zorg, politie-sector, als brandweer, barman, tuinman, schoonmakers, vuilophalers, etc etc.
Ook voor het vermaak gaan we vaker gebruik maken van robots in plaats van huisdieren. Aaibaarheid en interactie moet dan wel nog stukken verbeteren.
Ook de adult industrie zal de robot als lustobject ontdekken en gaan introduceren.

gratis energie
Op het gebied van energie zullen we binnen enkele jaren de eerste commerciele 'kernfusie centrales' zien. Ook aardwarmte en warmtewisselaars worden steeds efficienter en grootschaliger ingezet. Tevens kunnen we de energie uit golfslag/getijden destileren.

ramp preventie
De VS zal, met een enorm afdekkend zeil, het verdampen van warm water tegen willen gaan, om tropische stormen niet tot volwassenheid te laten komen. De gevolgen op de aanwezige biotoop zullen niet gering zijn!
Er komen uitklapbare harmonica dijken die kwetsbare gebieden moeten beschermen tegen plotselinge overstromingen. Het voorspellen van aarbevingen en vulkaanuitbarstingen wordt met nieuwe imaging-technieken ook steeds nauwkeuriger.


Offline droomert

 • *****
 • 89
 • +20/-1
 • Gender: Male
 • Logische denker
Re: Mijn visie op de toekomst
« Reply #1 on: February 19, 2006, 02:36:42 PM »
Ik ben het echt compleet met je eens op 1 ding na ;D.

"Triple Play en de centrale rol van computers
telefonie, internet, tv gaat allemaal via 1 kabel.
Via je pc kun je ook tv programma's opnemen en laten vertonen op een (HD) flatscreen. De pc neemt de rol over van radio, videorecorder, krant, postbezorging, etc."

Zelf denk ik dat alles door de lucht gaat, dus via satelieten of 13 balonnen (boven nederland, hebben jullie vast wel wat over gelezen)
Opzoek naar een goede studie voor over 1,5 jaar!

Offline Digihans

 • *****
 • 1.794
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re:Mijn visie op de toekomst
« Reply #2 on: November 21, 2009, 12:51:20 PM »


Perfect vlees uit een petrischaal
In de winkels zal een nieuw product haar intreden doen. Engineered Vlees. Vlees uit het lab.
Waarbij cellen van biefstukjes, kipfilets, vis etc worden gekweekt in grote steriele laboratoria.
Het kweken van dieren wordt een dure hobby. De boeren kunnen niet meer concurreren met de laboratorium waar voedzaam kunstmatig voedsel wordt gemaakt. Dit maakt tevens een einde aan de 'bioindustrie'.
Ook groenten,  fruit en zetmeelhoudende producten zullen in laboratoria worden gekweekt, waarbij pesticiden en roofbouw op het oerwoud niet meer nodig zullen zijn.

Voor vlees uit een petrischaal bestaan inmiddels diverse woorden: invitromeat, vitro meat of reageerbuisvlees.

Nederlandse onderzoeksinstellingen zijn al heel ver hierin!

Zoek ook maar eens op de naam: Willem van Eelen