Neoweb.nl

kleine betaalbare windmolens

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline D.Heusden

  • *****
  • 409
  • +28/-5
  • van nanotechnologie tot ruimtevaart
kleine betaalbare windmolens
« on: September 04, 2006, 06:24:51 PM »
Kleine, betaalbare windmolen op de markt
 
bron:planet.nl
 
Voor een ieder die zijn hoge energierekening zat is. Er is een kleine windmolen op de markt gekomen die ook nog eens betaalbaar is.
De Skystream 3,7, gemaakt door de firma Southwest Windpower, is verkrijgbaar van 10 meter lengte tot 30 meter (afhankelijk van de locatie) en kost ongeveer de helft van een normale windturbine.

Massaproductie
Het bedrijf wil de molen in massaproductie nemen en denkt dan aan een bedrag van ongeveer 8000 euro per stuk. Volgens de ontwerpers kan een huishouden ongeveer 400 tot 700 euro per jaar aan energiekosten besparen.

”Ik denk dat we de 10 cent per kilowatt/uur kunnen halen, mits hij op een goede plek staat”, aldus Jim Green, projectmanager van National Renewable Energy Laboratory's National Wind Technology Center. Het centrum is een partner van Southwest Windpower en heeft de turbines ontwikkeld.

Fossiele brandstoffen
Vergelijkbare molens, maar ook turbines die zonne-energie opvangen, kosten ongeveer 15 tot 35 cent per uur. Daarom hebben de milieuvriendelijke manieren van energiewinning nooit kunnen concurreren met fossiele brandstoffen. Buiten de kosten om waren er nog andere beren op de weg voor particulieren die een windmolen wel zagen zitten

De grote windmolens hebben lange stabiliserende lijnen nodig van de top naar de grond. Verder zijn er drie verschillende elektronische dozen nodig om de windenergie om te zetten in bruikbare stroom.

Inwendig
Het nieuwe apparaat heeft dit allemaal niet nodig. Hij wordt geplaatst op een plek waar hij minimaal drie meter hoger is dan het hoogste object. Alle apparatuur is inwendig, dus er zijn geen aparte aansturingmechanismen nodig.

Als de Skystream is geïnstalleerd dan komt er energie van de wind als het waait, is het windstil dan wordt overgeschakeld op normale stroom. “Mocht de turbine meer opleveren dan een huis aankan, dan wordt de meter een tandje teruggedraaid”, aldus Andy Kruse, vicepresident van Southwest Windpower.

De buurman
Afhankelijk van de wind kan de turbine 40 tot 90 procent van de dagelijkse behoefte van een huishouden voorzien. Het nadeel van de windmolen blijft natuurlijk wel het uitzicht. Misschien niet het uwe, maar de vraag is hoe de buurman er over denkt.

Links:
Skystream
National Wind Technology Center