Neoweb.nl

OCZ past koolstofnanotubes toe in Hydrojet-koeler

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
OCZ past koolstofnanotubes toe in Hydrojet-koeler
« on: June 14, 2007, 09:21:53 AM »
OCZ past koolstofnanotubes toe in Hydrojet-koeler

bron:tweakers.net

OCZ heeft op de Computex-beurs zijn nieuwe Hydrojet gedemonstreerd. Deze processorkoeler heeft een base plate van koolstofnanotubes, die vijf keer zo goed warmte zouden afvoeren als koper.

De koeler was al aangekondigd tijdens de CeBit-beurs in het Duitse Hannover, maar pas deze week wist OCZ met een werkend prototype op de proppen te komen. De koeler, die samen met OnScreen werd ontwikkeld, bevat naast de bodem van opgerold grafeen ook OnScreens nieuwe 'WayCool'-technologie. Met dit systeem wordt hitte van de koolstofbasis via een met vloeistof gevuld, roterend reservoir overgedragen aan een flinke hoeveelheid koelribben. Deze ribben - met een gezamenlijke oppervlakte van een halve vierkante meter - dragen de energie tenslotte aan de lucht over.

De warmtegeleidende eigenschappen van koolstofnanotubes maken deze stof tot de gedoodverfde opvolger van koper in producten als chipkoelers. Bijzonder is vooral de eigenschap om warmte-energie in een bepaalde richting te sturen: warmte die door een koperen object wordt opgenomen, verspreidt zich gelijkmatig in alle richtingen, terwijl nanotubes voor min of meer lineair transport kunnen zorgen. Samen met OnScreens combinatie van lucht- en vloeistofkoeling kan de koolstofplaat in de nieuwe OCZ-koeler meer dan 300 watt aan warmte verwerken. Dat is meer dan genoeg voor elke mogelijke cpu, en uitbreidingsmodules om de koeler en passant de grafische hardware te laten koelen, zijn dan ook in de maak.