Neoweb.nl

Landelijke database en vergelijkingssite voor CO2-uitstoot

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

  • *****
  • 3.076
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
    • Neoweb
Landelijke database en vergelijkingssite voor CO2-uitstoot
« on: September 26, 2008, 09:43:55 AM »
Landelijke database en vergelijkingssite voor CO2-uitstoot

Op 18 november lanceren Corporate Facility Partners en Stimular de Nationale CO2 Benchmark, de eerste landelijke database en vergelijkingssite voor CO2-uitstoot. Hiermee kunnen bedrijven en organisaties het effect beoordelen van hun inspanningen voor CO2-reductie. Het kwantificeren en communiceren van de CO2-uitstoot van een organisatie wordt hiermee concreet. Bedrijven en organisaties kunnen nu al lid worden van deze Nationale CO2 Benchmark.

Via de site kunnen bedrijven hun gegevens over energie en mobiliteit achterlaten. Op basis hiervan wordt de CO2-footprint van de organisatie vastgesteld en vergeleken met andere soortgelijke organisaties in Nederland. Hierdoor is in een oogopslag te zien hoe de organisatie presteert op de verschillende velden van CO2-uitstoot. Het gehele jaar vinden na de start van de benchmark bijeenkomsten plaats, waarbij reductie van kooldioxide centraal staat. Tijdens deze bijeenkomsten geven experts aan de hand van de benchmark concrete adviezen. Deelnemers kunnen hier hun ervaringen delen.

Bram Adema, directeur van Corporate Facility Partners: "Onze ervaring leert dat besparingen tot 70 procent op de CO2-uitstoot haalbaar zijn. Voor bestuur en directie van grote bedrijven is het van belang te weten waar de organisatie staat op de weg naar optimale duurzaamheid. De Nationale CO2 Benchmark geeft dit inzicht en biedt een platform voor significante besparingen."

Initiatiefnemers
Corporate Facility Partners en Stimular hebben hun krachten gebundeld om te komen tot een landelijke aanpak van de CO2 problematiek. Waar CFP met name middelgrote en grote bedrijven en overheden tot haar klantenkring mag rekenen, heeft Stimular haar focus op het midden- en kleinbedrijf en daarmee te vergelijken instellingen.

Meer informatie is te vinden op: www.gocfp.nl en www.stimular.nl

bron: energieportal.nl