Neoweb.nl

Nederlanders kunnen nu ook kiezen voor kernenergie

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Nederlanders kunnen nu ook kiezen voor kernenergie
« on: October 15, 2008, 10:44:46 AM »
Nederlanders kunnen voortaan voor kernenergie kiezen. Over drie jaar hoopt energieleverancier Atoomstroom 200.000 huishoudens en bedrijven te voorzien van elektriciteit die volledig afkomstig is uit kerncentrales.

Energieleverancier Atoomstroom is dinsdag begonnen met de verkoop kernenergie.

Geen prijsstunter
De elektriciteitsprijs bij Atoomstroom is vergelijkbaar met die van andere leveranciers.’We zijn geen prijsstunter en we gaan niet aan mensen lopen trekken,’ zegt Sjef Peeraer, oprichter van Atoomstroom.

‘We zijn een merk voor betrokken burgers die op basis van argumenten een keuze durven te maken die vroeger controversieel was.’

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30 procent van de Nederlanders kernenergie ziet zitten. ‘Het is CO2-vrij en gaat, anders dan groene stroom, niet gepaard met subsidies,’ zegt Peeraer.

Gasbel
‘Verder weten mensen dat onze gasbel slinkt en dat we moeten aanvullen met gas uit landen die niet superstabiel zijn. Dat geeft mensen geen fijn gevoel.’

De elektriciteit die het bedrijf verkoopt is afkomstig uit kerncentrales in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het wordt door middel van een grensoverschrijdend energienet geïmporteerd.

bron: elsevier.nl
michael