Neoweb.nl

Stop de bouw van nieuwe Kolencentrales in Nederland

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sparky

 • *****
 • 323
 • +46/-4
 • Gender: Male
 • Techniek is voor iedereen!
Stop de bouw van nieuwe Kolencentrales in Nederland
« on: October 30, 2008, 02:39:17 PM »
Nuon en Essent zijn al over de brug en hebben beloofd geen nieuwe kolencentrales te bouwen. Maar E.ON is nog steeds van plan om een vervuilende kolencentrale te gaan bouwen.

Teken de petitie via www.greenpeace.nl of direct via:

http://www.stopnieuwekolencentrales.nl/

Online Robert

 • *****
 • 3.113
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re: Stop de bouw van nieuwe Kolencentrales in Nederland
« Reply #1 on: October 30, 2008, 05:25:06 PM »
Goed initiatief!!

Olie en kolen zijn gewoon verleden tijd.

Zulke bedrijven als E-ON zouden een grote CSP-centrale in Duitsland of Spanje kunnen bouwen en de energie exporteren naar Nederland. (daar wordt zonne-energie zwaar gesubsidieerd)
En met de huidige generatie zonnepanelen is een centrale in Nederland zelfs prijstechnisch interessant.

En ja.. misschien maken ze dan iets minder winst.. maar waar gaat het nou echt om??
Winst maken en aandeelhouders tevreden stellen? of hun rol als energie-gigant gebruiken om de wereld te verbeteren en naar een hoger plan te tillen?
 
Dus zonne-energie.. daar zou E-On (grootschalig) in moeten investeren!
Zo'n project levert vrij snel energie op. (bouw kan direct beginnen bij beschikbaarheid van budget en een locatie) .. (zoals dat beide ook aanwezig is voor de bouw van een kolencentrale)

De energie concurreert qua prijs al volop met grijze energie en zonne-energie kan juist door grootschalige toepassing van een E-ON een extra zetje krijgen.

Ze moeten hun positie als grote energieleveranciers dan ook gebruiken om de wereld wat groener te maken. Zij kunnen de sneeuwbal een flinke zet geven, door te investeren in zonne-energie!

Olie en kolen zijn het niet waard om in te investeren.

Bekijk de nieuwste inzichten over zonne-energie en energie technologie op :

http://www.neoweb.nl/forum2/index.php/topic,4502.0.html

Offline Digihans

 • *****
 • 1.794
 • +86/-8
 • Gender: Male
 • E=MC2
Re: Stop de bouw van nieuwe Kolencentrales in Nederland
« Reply #2 on: November 02, 2008, 03:06:24 PM »
Ik heb ook een mail gestuurd en kreeg de volgende reactie:


Quote
Geachte heer, mevrouw,

Onlangs heb ik een e-mail van u ontvangen waarin u uw zorgen uitspreekt over de bouw van onze nieuwe centrale op de Maasvlakte. Ik wil u bedanken voor uw reactie. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de positie van E.ON toe te lichten.

Als energiebedrijf begrijpen wij dat we de samenleving op een verantwoorde manier van energie moeten voorzien. Wij delen uw zorgen over klimaatverandering. De ontwikkeling van nieuwe oplossingen vergt tijd, terwijl mensen altijd over energie willen beschikken die betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam is. Dat is in feite het grootste vraagstuk waar wij, als energiebedrijf, en waar de samenleving voor staat.
E.ON heeft zich ten doel gesteld haar CO2-emissies in de periode tot 2030 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Dit komt voor een belangrijk deel uit investeringen in duurzame energiebronnen als wind en biomassa, waarin E.ON wereldwijd tot 2010 al zo’n 6 miljard euro investeert. Daarnaast doen we investeringen in de modernste en schoonste gas- en kolencentrales om ook zo het milieu te verbeteren en de CO2-emissies enorm te verminderen.

Nieuwe centrale op Maasvlakte

De Nederlandse markt heeft vanaf 2010 behoefte aan nieuwe, betaalbare productiecapaciteit die de stijgende vraag en de sluiting van verouderde centrales moet opvangen. De nieuwe 1100 MW centrale gaat ongeveer 7 procent van de Nederlandse vraag leveren. E.ON heeft bewust gekozen voor een centrale op basis van poederkooltechnologie. Dit is de meest betrouwbare en kosteneffectieve technologie, die voldoet aan de strengste Europese milieunormen voor wat betreft alle emissies. De centrale wordt gebouwd op basis van ‘clean coal technology’. Daarmee wordt aan alle IPPC emissienormen voldaan. De energie-efficiëntie van de centrale wordt zo’n 20 procent verhoogd ten opzichte van bestaande kolencentrales in Nederland tot minimaal 46 procent. De nieuwste technologie maakt een verlaging van CO2-emissie mogelijk met ongeveer 20 procent. Verder wordt onderzocht of de energie-efficiëntie nog verder kan worden verhoogd via warmtelevering aan tuinders en industriële klanten. In de bouw worden voorbereidingen getroffen om CO2-afvang te kunnen toepassen, zodra de techniek op commerciële schaal haalbaar is. Mogelijkheden om biomassa als brandstof te gebruiken worden ook opgenomen in het ontwerp van de centrale
We hebben goede redenen om de Maasvlakte te kiezen als locatie voor deze centrale. Het is één van de beste locaties in Europa voor een kolencentrale, onder andere vanwege de gunstige ligging aan de diepzeehaven van Rotterdam. Ook dit geeft aanmerkelijke milieuvoordelen ten opzichte van andere locaties. De locatie is al voorzien van alle benodigde infrastructuur. Verder biedt deze locatie vele mogelijkheden om met bestaande en nieuwe industrie op de Maasvlakte samen te werken aan energie-efficiëntie. En laat u zich niets wijsmaken: milieu en klimaat trekken zich niets aan van landsgrenzen. Deze belangen zijn het best gediend bij een aanpak over de grenzen heen.

Meer informatie over ons investeringsfilosofie vindt u op onze website.

http://www.eon-benelux.com/Investeringsbeleid

Mocht u meer willen weten over wat we doen, dan kunt u terecht op

http://www.eon.com en http://www.eon-benelux.com.

Al onze investeringen komen voort uit het besef dat de wereld behoefte heeft aan nieuwe oplossingen om aan de groeiende vraag naar energie te voldoen, onze energie betaalbaar te houden en verantwoord om te gaan met schaarse grondstoffen. Wij zijn er van overtuigd dat we nu en in de toekomst dit vraagstuk alleen kunnen beantwoorden als we inzetten op een brede energiemix en tegelijkertijd zoeken naar nieuwe technologie.

Mocht u daar verder op in willen gaan, dan kunt u daarvoor terecht op het discussiegedeelte van onze website.

http://www.eon-benelux.com/eonwww/publishing.nsf/Content/Energie_uit_kolen_vraag_of_opmerking

Met vriendelijke groeten,

Joost van Dijk

Op die website van eon, waar je zogenaamd kan discussieren:

http://www.eon-benelux.com/eonwww/publishing.nsf/Content/Energie_uit_kolen_vraag_of_opmerking

 vind je niets van een discussie.

Het is dus hele eenzijdige propaganda van Eon.

Offline D.Heusden

 • *****
 • 409
 • +28/-5
 • van nanotechnologie tot ruimtevaart
Re: Stop de bouw van nieuwe Kolencentrales in Nederland
« Reply #3 on: November 02, 2008, 03:10:33 PM »
Dat is gewoon een standaard mailtje van E-on.

Denk je nou echt dat 100.000 handtekeningen hen zullen stoppen? Die gasten gaan over lijken en maken liever veel winst dan naar het belang van de aarde en de wereldbevolking te kijken.