Neoweb.nl

Stroomboom" winnaar van Young Sustainability Award 2008

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.076
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Stroomboom" winnaar van Young Sustainability Award 2008
« on: November 28, 2008, 12:03:39 PM »
Stroomboom" winnaar van Young Sustainability Award 2008

27 november 2008 vond de negende editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats (www.sustainability-congres.nl). Het Nationaal Sustainability Congres (NSC) levert jaarlijks een belangrijke bijdrage aan de dialoog tussen partijen die in Nederland met duurzaamheid en met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) bezig zijn. Het congres geeft een goed beeld van de actuele (beleids)ontwikkelingen, initiatieven van bedrijven en maatschappelijke organisaties en de discussies die er leven rondom dit thema. Het is daarmee uitgegroeid tot de jaarlijkse duurzaamheidsdag. Het is tevens het meest duurzame congres ooit in Nederland georganiseerd.

Een van de onderdelen van het congres is de uitreiking van de Young Sustainability Award. De winnaar dit jaar is Rico van Midde, met zijn idee "De Stroomboom". De student aan de Hogeschool Utrecht mocht een cheque van € 5.000,- in ontvangst nemen. De Stroomboom is een kunststofboom die honderden zonnecellen heeft in de vorm van blaadjes. De stam en de takken zijn van buigzaam afval plastic en zijn voorzien van Piëzo elementen, zodat de door de wind bewegende stam en takken, energie opleveren.

zie ook:
http://www.sustainability-congres.nl/
http://www.duurzaam-ondernemen.nl/detail_press.phtml?act_id=8513
http://www.energieportal.nl/Nieuws/Groene-Energie/Stroomboom-winnaar-van-Young-Sustainability-Award-2008-4491.html

Offline Robert

 • *****
 • 3.076
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re: Stroomboom" winnaar van Young Sustainability Award 2008
« Reply #1 on: December 03, 2008, 01:50:24 PM »
Young Sustainability Award 2008 ingetrokken
DHV heeft als organisator van het Nationaal Sustainability Congres besloten de Young Sustainability Award 2008 in te trekken. Deze beslissing kwam tot stand in overleg met ASN Bank en Enviu die de prijs (mede) mogelijk maakten.. Op het Nationaal Sustainability Congres op 27 november jl. is uit 3 genomineerden het idee “De Stroomboom” tot winnaar gestemd. Daags na het congres heeft het bedrijf Solar Botanics de organisatie benaderd en aangegeven dat het idee achter De Stroomboom door hen reeds gepatenteerd is (0045224 US/ international patent). Tevens heeft het bedrijf geen toestemming gegeven het in te zenden voor de Young Sustainability Award. Daarom is de inzending volgens het wedstrijdsreglement onreglementair. De organisatie betreurt dat hierdoor de prijs dit jaar niet uitgereikt kan worden.

Solar Botanics maakt gebruik van nano-technologie op het gebied van van fotovoltaïsch, thermovoltaische
en piezovoltaische cellen voor het verkrijgen van groene elektriciteit uit zon licht, warmte en wind energie, gecombineerd met ontwerp ideeën uit de natuur, met name bomen en planten. Solar Botanic is nog druk bezig met het testen van de Nanoleaf (nanoblad). Met financiële bijgedragen uit het Midden Oosten kan Solar Botanic begin volgend jaar de eerste Pilot tree produceren en deze demonstreren op toekomstige "trade shows" in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie:
www.solarbotanic.com