Neoweb.nl

Willem Alexander:"duurzame revolutie nodig"

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Peter

  • *****
  • 423
  • +37/-7
  • Gender: Male
  • Meten = Weten
Willem Alexander:"duurzame revolutie nodig"
« on: February 01, 2009, 05:44:38 PM »
Kroonprins: "duurzame revolutie nodig"
Prins Willem-Alexander beraamt een revolutie. Dat zei hij in Abu Dhabi in een toespraak tijdens de tweede editie van de World Future Energy Top. "Ons doel met deze top is niets minder dan een revolutie te beramen - een vreedzame revolutie die ons en de generaties na ons duurzame oplossingen verschaft voor de meest urgente kwesties waar de mensheid zich voor gesteld ziet: klimaatverandering, energiezekerheid en een rechtvaardige menselijke ontwikkeling'', aldus de prins, die met zijn vrouw, prinses Maxima, een korte officiƫle reis door de Golfregio maakt.

"Per vliegtuig, aangedreven door fossiele brandstof die miljoenen jaren geleden dankzij de zon is ontstaan, zijn mijn vrouw en ik naar deze prachtige stad gereisd. Als het aan de zon lag, hadden we helemaal geen energieprobleem. Elke dertig minuten neemt de aarde namelijk voldoende licht op om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Elke dertig minuten! Konden we die energie maar benutten'', verzuchtte de Prins van Oranje.

"Daarvoor hebben we de woestijnen nodig. Velen beschouwen de woestijn als een onbruikbaar gebied waar het bovendien slecht toeven is. Maar woestijnen zijn juist een kostbare bron van leven, die we moeten koesteren en beschermen voor ons aller welzijn. De woestijnketen die de aarde omvat, biedt namelijk geweldige kansen voor zowel de opwekking als de distributie van zonne-energie'', doceerde de troonopvolger.

"We weten dat de technologieƫn er zijn voor zowel mondiale als lokale oplossingen. Wat we nog nodig hebben is de politieke wil en de juiste aanpak bij investeringen ten behoeve van een fundamentele transitie naar een nieuw energiesysteem. Dat zijn we aan onze kinderen en de toekomstige generaties verplicht. Laten we profiteren van de onuitputtelijke energie van die majestueuze ster die iedere dag weer voor ons op- en ondergaat. ''

Bron: ANP