Neoweb.nl

Speeddaten als rituele paringsdans

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taigitu

 • *
 • 14
 • +5/-0
Speeddaten als rituele paringsdans
« on: June 30, 2009, 05:51:16 PM »
Speeddaten als rituele paringsdans

Je kunt 'zo' zien met wie je wel eens een beschuitje zou willen eten, of wie je zo af zou wijzen. We beoordelen mensen constant op de eerste indruk. Speeddaten is zelfs gebaseerd op het idee dat enkele minuten genoeg zijn om iemands persoonlijkheid in te schatten.

Zitten we vol vooroordelen of is er een kern van waarheid in ons oordeel? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen elkaar redelijk goed kunnen inschatten. Gebaseerd op de manier waarop hij of zij beweegt, praat en gebaart. Binnen een minuut kunnen we bepaalde karaktertrekken en eigenschappen van iemand oppikken. Blijkbaar zijn er uiterlijke kenmerken waaraan we deze eigenschappen kunnen aflezen. Maar om welke kenmerken gaat het en hoe herken je ze? En kan je zo ook beïnvloeden?

Als je datingsites mag geloven heb je zeker invloed op hoe je overkomt. Je vindt er tientallen tips over lichaamstaal, uiterlijk, ideale openingszinnen en taboe-onderwerpen. Maar ook andere factoren zijn van invloed. Zo blijkt uit een speeddate experiment van psychologe Jessica Pass, dat je zelfbeeld een grote rol speelt bij het aangaan van liefdesrelaties.

En wat kunnen we leren van de dieren? Die trekken alles uit de kast voor een indrukwekkende eerste indruk, van prachtig gekleurde verenkleden tot rituele danspasjes. Hoe beoordelen dieren elkaar? En wat voor rol speelt evolutie in hun gedrag?Bron:www.kennislink.nl

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
Re:Speeddaten als rituele paringsdans
« Reply #1 on: July 05, 2009, 12:29:05 AM »
Klopt.

Op een datingsite, blader je eerst door de foto's, en dan pas kijk je op het profiel.  Een eerste indruk van een seconde, is dan genoeg. kijk je ineens 3 seconden of langer naar een foto, dan is er interesse om het profiel te bekijken.

Uiterlijk zegt weinig, maar is vaak wél de beweegreden om iemand te benaderen.

Speeddaten in het donker is een variant, je hoort alleen elkaars stem, en maakt het spannender, en vaak ook veel meer succes.
Je gaat dan uit van hoe de ander ruikt, en praat. (geur is al vanaf de oertijd een manier om een goede partner te herkennen) Als iemand lekker ruikt, betekend dat dat het genetisch profiel voordelig is voor jou (Nee liters parfum verhullen de echte geur en feremonen niet)
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.

Offline Robert

 • *****
 • 3.079
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re:Speeddaten als rituele paringsdans
« Reply #2 on: July 05, 2009, 11:17:07 AM »
Ik las laatst dat je bepaalde feromonen in een potje kunt kopen. Die feromonen geven de ander een vertrouwd gevoel.

Offline loadrunner

 • *****
 • 152
 • +23/-0
 • Gender: Male
Re:Speeddaten als rituele paringsdans
« Reply #3 on: July 06, 2009, 01:29:26 PM »
Een kennis liet me een keer aan zo'n potje ruiken. De katttenbak ruikt dan nog aantrekkelijker.

Tegenwoordig maskeert iedereen zijn feremonen met parfum en onder andere zalfjes.


Komkommer extract schijnt vrouwen een vertrouwd gevoel te geven, vanille extract werkt net zo bij mannen.

Maar in grote hoeveelheden is het overheersend, en werkt het averechts. Feremonen van mannen laten merken dat je sterk bent. Tegenwoordig is dat voor vrouwen meer bedreigend dan aantrekkelijk. Er zijn zo enorm veel stofjes die we niet ruiken maar wel voelen.

Denk maar aan de geur van versgebakken cake. Je loopt niet alleen te watertanden, je krijgt visuele beelden ervan, en er komen herinneringen naar boven.

Zo werken feremonen ook. Je krijgt meteen een associatie met iets uit het verleden. En bepaalt al onbewust of dat gene positief is geweest.

Bij de geur van amoniak of gas( en het geluid van stromend gas), loop je al meteen weer naar buiten, zonder er bij na te denken. Pas als je buiten staat, laat je lichaam het pas weer toe om er over na te denken.(Je kan dan pas weer de beslissing nemen om naar binnen te gaan, en het gevaar tegemoet te lopen)


Hoe geweldig het menselijk brein dan toch werkt.
Als je iemand tegenkomt met bijna de zelfde geur als jij, dan dan voel je wel herkenning, maar geen aantrekkingskracht. (dit is de natuurlijke manier om incest te voorkomen) Bij iemand die je niet kent, totaal anders ruikt, totaal anders beweegt. misschien een beetje eng is. Heeft totaal andere genen, en is daardoor "biologisch" aantrekkelijk. Als je over de periode heen bent dat je alleen op uiterlijk let, dan zal je zeker met zo'n persoon aan de praat raken.

Als schreeuw je in je zelf, "neee dit kan toch niet..."  Als je de perfecte genetische match bent t.o.v een potentiele partner, zal een stukje van je hersenen het overnemen, om zo je eigen genen te beschermen.

Vluchtgedrag is onstopbaar, enkele andere gedragingen ook.

(ook al leven we in een beschaafde wereld zoals we dat noemen, Niets maar dan ook niets, kan je natuur tegenhouden)
   -of men moet je letterlijk vasthouden, maar dat is een ander verhaal
Als alles gemakkelijk gaat, hebben we niets te doen.

Offline Robert

 • *****
 • 3.079
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re:Speeddaten als rituele paringsdans
« Reply #4 on: July 07, 2009, 08:42:23 AM »
Toch vraag ik me wel af hoe het tegenwoordig werkt.

Vroeger was een sterke man belangrijk voor de bescherming van jezelf en je kinderen. Dat je als vrouw zelf alle kanten opgeslagen wordt moest je maar op de koop toenemen. Tegenwoordig gaat het niet meer om spierbundels, maar om creatief gedrag en hersenen.

Als je als vrouw een succesvol nageslacht wilt hebben, moet je niet meer kijken naar spieren alleen.

Wat wordt belangrijk voor de overleving van je kinderen in de toekomst? Iemand met spierbundels? of iemand die je kinderen een goede toekomst kan bieden?