Neoweb.nl

multitouch touchscreen (tot 10 vingers)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
multitouch touchscreen (tot 10 vingers)
« on: July 30, 2009, 02:31:31 PM »
Nieuw touchscreen kan tien vingers tegelijk waarnemen

Synaptics heeft een nieuwe serie capacitieve touchscreens aangekondigd. De Clearpad 3000-serie is onder andere bedoeld voor smartphones en de schermpjes kunnen tien vingeraanrakingen tegelijk onderscheiden.

Synaptics maakt touchpads voor notebooks en touchscreens voor onder andere Microsofts Zune, de HTC Dream en enkele smartphones van Samsung. Tot nu toe waren de multitouchcapaciteiten van de schermpjes beperkt tot dualtouch, maar met de Clearpad 3000-serie gaat hier verandering in komen. De nieuwe modellen kunnen volgens Synaptics tien vingeraanrakingen tegelijk onderscheiden terwijl ook complexe multitouch-bewegingen geen problemen zouden zijn. Daarmee zouden uitgebreide zoom-, scroll- en rotatie-mogelijkheden voor toekomstige handsets mogelijk worden.

De sensors van het touchscreen zouden een nauwkeurigheid van ongeveer 1mm hebben en 0,3mm dik zijn. De maximale diagonaal van een nieuwe Clearpad-sensor is 8 inch. Volgens Synaptics ligt het energieverbruik tijdens normaal gebruik op 5 milliampère, terwijl 12 microampère voldoende is als een pad in de slaapstand staat. In november stuurt Synaptics de eerste samples naar fabrikanten. De verwachting is dat de eerste mobiele apparaten met de Clearpad-schermen volgend jaar uitkomen.

Synaptics heeft verder nog de Clearpad 1000-serie gepresenteerd. Deze touchscreens registreren enkel singletouch-vingerbeweginen en zijn voor de budgetmarkt bedoeld. Ook deze touchscreens  hebben een nauwkeurigheid van om en nabij de millimeter en zijn 0,3mm dik, maar de maximumgrootte voor deze pads bedraagt 4,3 inch. De bestaande touchscreens voor de low- en midrange-markt heeft Synaptics nu de naam 'Clearpad 2000' meegegeven.

bron: Tweakers.netzie ook:
http://www.synaptics.com/solutions/products/clearpad
http://news.prnewswire.com/ViewContent.aspx?ACCT=109&STORY=/www/story/07-22-2009/0005064173&EDATE=


Ook wel interessant. Het nieuwe display & touchscreen van Lebedev (concept)
http://www.artlebedev.com/everything/optimus-tactus/

of het surface scherm van Microsoft. Dat is een groot touchscreen dat als een soort liggend scherm gebruikt wordt voor allerlei toepassingen.
http://www.microsoft.com/surface