Neoweb.nl

TU Delft derde op eerste dag Solar Challenge

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mjkamminga

  • *
  • 48
  • +3/-0
TU Delft derde op eerste dag Solar Challenge
« on: October 26, 2009, 10:21:13 AM »
Het Nuon Solar Team van de TU Delft is zondag op de eerste dag van de World Solar Challenge in Australië als derde geëindigd. Vanuit Darwin vertrokken 47 studententeams aan de 3010 kilometer tellende race voor zonnewagens.

Volgens een woordvoerster van de ploeg van TU Delft verliep de eerste dag niet soepel voor het team.

Er waren technische problemen met het zonnepaneel dat voor de energie zorgt, waardoor enkele stops noodzakelijk waren. Daarbij kwam een temperatuur van 39 graden Celsius.

Uiteindelijk legde de ploeg 686 kilometer af. Zondagavond zal het team van TU Delft onderzoeken wat er precies met de Nuna5 aan de hand is.

Eerste plaats
Universiteit Twente /Saxion Hogeschool kwam zondag uit op 630 kilometer. Het team, dat een elfde startpositie had, is zeer tevreden over de eerste racedag.

Op de eerste plaats met 120 kilometer voorsprong op de Delftenaren staan Japanse studenten en tweede staat een ploeg uit Michigan (VS). Het Nuon Solar Team won de afgelopen vier edities van de race.

Crash Belgisch team

De Belgische zonnewagen die meedoet aan de Solar Challenge, ligt uit de race. De wagen crashte volgens hoofdsponsor Umicore door een windhoos, zo is te lezen op MetroTime.

De zonnewagen van het Umicore Solarteam raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurder bleef ongedeerd. Het Belgische team is door het ongeval niet meer in staat verder deel te nemen aan de race.

Bron: nu.nl


Offline sciencemike

  • **
  • 93
  • +7/-0
  • Gender: Male
Re:TU Delft derde op eerste dag Solar Challenge
« Reply #1 on: October 27, 2009, 10:17:38 AM »
TU Delft pakt tweede plaats bij Solar Challenge

DARWIN - Het Nuon Solar Team van de TU Delft is een positie opgeschoven in de World Solar Challenge in Australië.

De eerste twee dagen van de race eindigde het Delftse team als derde, maar de zonnewagen haalde dinsdag een concurrent uit de Verenigde Staten in en is nu tweede in de race aldus een zegsman van het Delftse team.

Een eerdere poging om de tweede positie te veroveren op het Amerikaans team uit Michigan mislukte, maar Het Nuon Solar Team heeft nu alleen nog een team van Japanse studenten voor zich.

De derde racedag in het noorden van Australië is nog niet voorbij.

Aan de race voor zonnewagens van 3010 kilometer van Darwin naar Adelaide doen 47 studententeams mee. Het Nuon Solar Team won de afgelopen vier edities van de race.

bron: nu.nl
michael