Neoweb.nl

AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« on: December 24, 2009, 08:40:35 AM »
AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
Hier vindt u alle vragen en antwoorden op de AD Nieuwsquiz 2009.
Staat een antwoord er nog niet bij, maar heeft u wel het antwoord, plaats dan een reactie met het vraagnummer en het antwoord. (registreren op neoweb is gratis en gemakkelijk!)

1e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
1. Hoeveel mensen raken dodelijk gewond door vuurwerk bij de jaarwisseling 2008/2009?

A. Geen
B. Twee
C. Vier

2e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
2. Hoeveel vaccins tegen de Mexicaanse griep bestelt minister Klink?

A. 12 miljoen
B. 17 miljoen
C. 34 miljoen

3e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
3. Van welk instituut is griepbestrijder Roel Coutinho directeur?

A. Nederlands Vaccin Instituut
B. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
C. Koninklijk Instituut voor Virologie

4e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
4. Waarmee kastijdt de hardhandige preikant Goldschmeding zijn eigen drie kinderen?

A. Een pollepel
B. Een ouderwetse roede van bijeengehouden takjes
C. Hoewel hij het onderwerp bespreekbaar wil maken doet hij daar geen mededelingen over

5e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
5. Wie noemt wat 'bisexueel'?

A. Oud-Feyenoord-speler Coen Moulijn over zijn standbeeld bij de Kuip, dat hij tevens éenbeetje homofiel' vindt.
B. Het kapsel van Geert Wilders maakt gedachten los bij de Turkse BZ-minister Ahmet Davutoglu
C. De Btist-Libanese zanger Mika over zichzelf na vragen over zijn seksuele voorkeur
« Last Edit: December 24, 2009, 09:52:52 AM by Digihans »

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden
« Reply #1 on: December 24, 2009, 08:48:38 AM »
6e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
6. Wat zijn de namen van het vertrekkende en komende K3-meisje?

A. Kathleen Aerts vertrekt, Josje Huismans komt
B. Kristel Verbeke vertrekt, Annet Lemaire komt
C. Karen Damen vertrekt, Loesje Wouters komt

7e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
7. Gezocht:'Marokaan met gilim ko jas en do broek'. Naar wie of wat is de politie Hollands Midden op zoek?

A. Een deelnemer van een carnavalsoptocht in adamskostuum
B. Een Marokaan met glimmende, gewatteerde jas en donkere broek
C. Een fragment uit de nieuwste show van Ali B

8e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
8. Wie wint dit jaar de talentenjacht Britain's Got Talent?

A. Punker en countertenor Greg Pritchard met Nessun Dorma
B. Zingende huisvrouw Suzan Boyle met I Dreamed A Dream
C. De streetdancers van Diversity met een eigen act

9e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
9. Haarlem is volgens stichting Kunstweek in 2009 'kunststad van het jaar'. Welke Nederlandse kunstenaar draagt de titel 'kunstenaar van het jaar' in 2009?

A. De Amsterdamse schilderes Ans Markus
B. De Noordelijke realist Henk Helmantel uit Westeremden
C. Stillevenschilder Adriaen van Utrecht uit Antwerpen

10e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
10. Het AD komt dit jaar in handen van de Belgische Persgroep. Eigenaar van de Persgroep is: ?

A. Christian van Thillo
B. Rupert Murdocht
C. Silvio Berlusconi

Offline willembuiel

  • *
  • 3
  • +1/-0
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #2 on: December 24, 2009, 11:13:44 AM »
1-A 2-C 3-B 4-C 5-A

Offline willembuiel

  • *
  • 3
  • +1/-0
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #3 on: December 24, 2009, 11:27:27 AM »
6-A 7-B 8-C 9-A 10-A

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #4 on: December 24, 2009, 06:18:38 PM »
11e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
11. Wat is de naam van het café dat zich als eerste voor de rechter dient te verantwoorden wegens overtreding van het rookverbod?

A. Het Lachende Paard
B. Rook wat
C. De Kachel

12e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
12. Hoe heten de curatoren die het faillissement van DSB afhandelen?

A. Joost Kuipers en Rutger Schimmelpenninck
B. Jelle Hendrick en Pieter Lakeman
C. Dirk Scheringa en Hans van Goor

13e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
13. Met welk merk auto pleegt Karst T. op Koninginnedag zijn aanslag?

A. Fiat Panda
B. Suzuki Swift
C. Toyota Aygo

14e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
14. AZ wordt Nederlands kampioen voetbal met hoeveel punten?

A. 78
B. 79
C. 80

15e vraag van  Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
15. Tijdens de Algemene Beschouwingen pleit PVV-er Geert Wilders voor een nieuwe belasting. Welke?

A. Kopvoddentax
B. Koran-heffing
C. Moskeebelasting

Vraag 16 van de Nieuwsquiz van het AD 2009
16. De arts die Michael Jackson in zijn laatse uren bijstaat heet:

A. Conrad Murray
B. Doctor Phil
C. Murray Perahia

AD Nieuwsquiz 2009 vraag 17
17. Het communcatiesysteem van de hulpdiensten dat het bij de rellen in Hoek van Holland laat afweten heet:

A. C1000
B. C2000
C. C3000

18e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
18. Hoe oud is Laura Dekker als zij haar zeiltocht om de wereld bekendmaakt?

A. 13
B. 14
C. 15

Online Robert

  • *****
  • 3.080
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
    • Neoweb
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #5 on: December 24, 2009, 06:20:17 PM »
Hier een paar antwoorden van de AD Nieuwsquiz 2009 die ik zeker weet:
2 C
6 A
10 A
13 B
15 A
17 B
« Last Edit: December 24, 2009, 06:22:36 PM by Robert »

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #6 on: December 24, 2009, 06:30:13 PM »
19e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
19. Wie wint dit jaar de AD Nationale Koffietest?

A. Doppio Espresso in Groningen
B. Niemand, de test wordt niet georganiseerd
C. Bagels & Beans in 's Hertogenbosch

20e vraag uit het AD Nieuwsquiz 2009
20. Het virus dat de Mexicaanse griep veroorzaakt heet:

A. Nieuwe Influenza A (H1N1)
B. Influenza A (H1N1)
C. Nieuwe Influenza B (H5N1)

21. Wat zegt Agnes Jongerius over de werkgevers als het aow-overleg wordt afgebroken?

A. 'Dit soort streken kun je verwachten'
B. 'Het is tuig van de richel'
C. 'Echte heren zouden zoiets niet doen'

22. Yolanthe Cabau van Kasbergen verbreekt haar relatie met

A. Wesley Sneijder
B. Nick Schilder
C. Jan Smit

23e vraag van de AD Nieuws Quiz 2009
23 Jaap de Hoop Scheffer wordt tijdens feestelijkheden onwel. Wat is er mis met hem?

A. Hij heeft een hersenbloeding
B. Een bloedprop in zijn kransslagader
C.Hij krijgt een astma-aanval

24. Tijdens een staatsbezoek aan Mexico verspreekt Willem-Alexander zich. Wat zegt de prins in het Spaans?

A. 'Naar de kloten gaan'
B. 'Tot in de pruimentijd'
C. 'Gezellig garnalen eten'

Offline sparky

  • *****
  • 323
  • +46/-4
  • Gender: Male
  • Techniek is voor iedereen!
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #7 on: December 24, 2009, 06:31:21 PM »
22 C !! Dat weet toch iedereen! Dat Yolante Jan Smit heeft heeft gedumpt.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #8 on: December 24, 2009, 07:48:27 PM »
Vraag 25 van de AD Nieuwsquiz 2009
25. Welke Nederlander eindigt dit jaar het hoogst in het eindklassement van de Tour de France

A. Martijn Maaskant
B. Joost Posthuma
C. Laurens ten Dam

26. Leerlinge van de Nationale Luchtvaartschool in Hoofddorp raken tijdens een busreis betrokken bij een kettingbotsing. Zij zijn op weg naar:

A. Het Nationale Luchtvaart Museum in Lelystad
B. De begrafenis van een verongelukte schoolgenoot
C. Een excursie met Lufthansa

27. Van welke omroep trekt minister Plasterk volgend jaar de vergunning in?

A. PowNed
B. WNL
C. Llink

28. De HEMA opent het eerst filiaal in Frankrijk. In welke plaats?

A. Créteil
B. Lamotte Beuvron
C. Bordeaux

29. De PVV-fractie verlaat tijdens een debat over de economische crisis de Tweede Kamer. Wat zegt Wilders daarover?

A. 'Dit debat gaat helemaal nergens over'
B. 'Wij zijn geen circuspaarden'
C. 'Wie niet luisteren wil, moet voelen'

30. De burgemeester van Den Helder moet opstappen wegens het ten onrechte incasseren van vergoedingen. Zijn naam is:

A. Hulman
B. Opstelten
C. Vreeman

31. Welke nieuwslezeres brengt voor een lopende camera haar boezem op orde?

A. Eva Jinek
B. Laila Abid
C. Sacha de Boer

Offline flambojan

  • **
  • 97
  • +17/-1
  • Dit forum is het helemaal !
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #9 on: December 24, 2009, 07:52:31 PM »
Vraag 27 is Llink (c)
Wat ik overigens echt een verkeerde keuze vindt! Ze voldoen aan het aantal leden, maar toch worden ze de mond gesnoerd.

Vraag 31 is Eva Jinke (a)
Maar van mij mag Sacha het ook wel een keer doen hoor  ;)

Offline willembuiel

  • *
  • 3
  • +1/-0
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #10 on: December 24, 2009, 08:31:26 PM »
vraag 5 is een strikvraag Mika is bisexueel, dus dat is niet wie noemt wat bisexueel Ik vermoed dat het B is

Online Robert

  • *****
  • 3.080
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
    • Neoweb
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #11 on: December 25, 2009, 11:21:04 AM »
19e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
19. Wie wint dit jaar de AD Nationale Koffietest?

A. Doppio Espresso in Groningen
B. Niemand, de test wordt niet georganiseerd
C. Bagels & Beans in 's Hertogenbosch

Volgens mij was er in 2009 geen AD koffietest. In 2008 had Doppio Espresseo uit Groningen de Nationael Koffietest gewonnen.
En Bagels & Beans zeiden dat ze volgend jaar heel graag nummer 1 zouden willen worden. Ook als ik kijk in de archieven van het AD, kom ik niet tegen over de AD Nationale Koffietest 2009!

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #12 on: December 25, 2009, 01:47:09 PM »
vraag 32 van de AD Nieuwsquiz 2009
32. Tot eind juli is Jaap de Hoop Scheffer secretaris van de NAVO. Wat doet hij daarna?

A. Hij volgt Javier Solana op als EU-buitenlandcoördinator
B. Hij besluit de komende vijf jaar Jeannine te helpen in het huishouden
C. Hij wordt hoogleraar internatioale politiek en diplomatieke praktijk in Leiden

Vraag 33 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
33. Zonder nieuwe wetgeving bereikt de EU deze zomer met fabrikanten een nieuwe universele standaard. Waarvoor?

A. CO2-meting
B. Netspanning
C. Gsm-laders

34e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
34. Tijdens een festival wordt deze zomer een 20-jarige Rotterdammer gedood. Om welk evenement gaat het?

A. Sunset Grooves
B. Danceparade
C. Zomercarnaval

Vraag 35 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
35. Wat wordt de ontslagen topman Hubert Möllenkamp van woningcorporatie Rochdale niet (terecht of onterecht) aangewreven?

A. Bonussen, salarisverhogingen en extra pensioen
B. Een villa in Spanje en een Maserati met chauffeur
C. Handtastelijkheden en seksuele intimidatie

Vraag 36 van de AD Nieuwsquiz 2009
36. In Peru wordt een bende opgerold die mensen doodt voor hun vet. Het verhaal blijkt niet waar. Welke gebeurtenis is ook niet waar?

A. De vondst van mammoetskeletten bij de aanleg van Maasvlakte 2
B. De ontdekking van water op de maan
C. De geboorte van de eerste menselijke twaalfling in het Tunesische Gafza

Vraag 37 van de AD Nieuwsquiz 2009
37. God heeft de aarde niet geschapen, stelt bijbelwetenschapper Dr. Ellen van Wolde. Wat heeft God dan wel gedaan?

A. God scheidde de aarde van de hemel
B. God scheidde de aarde van het water
C. God scheidde de hemel van het water

Vraag 38 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
38. Volgens de VN is Nederland in 2009 een fijn land om in te wonen. Welke landen scoren hoger op de Human Development Index?

A. Frankrijk en Japan
B. IJsland en Ierland
C. Zweden en Zwitserland

Vraag 39 van de de AD Nieuwsquiz 2009
39. Wat was de eerste daad van Barack Obama na zijn inauguratie?

A. Het opnieuw afleggen van de eed
B. Het tekenen van de Lilly Ledbetter Fair Pay Act
C. Het vrijlaten van de gevangenen van Guantanamo Bay

Vraag 40 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
40. Hoeveel maanden moet een vrouw die op 31 december 2009 precies 46 jaar is volgens het kabinet doorwerken na haar 65ste?

A. 13 maanden
B. 18 maanden
C. 24 maanden

Vraag 41 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
41. Gay Krant-baas Henk Krol is in 2009 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Wie is in 2009 'trouwambtenaar voor een dag'?

A. Marco Borsato
B. Yvonne Keeley
C. Adam Curry

42e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
42. Willem-Alexander onderneemt in de zomer stappen tegen persbureau AP wegens het zonder toestemming verspreiden van foto's van de familie. Waar zijn die foto's genomen?

A. Op ski-vakantie in Argentinië
B. Op ski-vakantie in Oostenrijk
C. Op strandvakantie in Italië

Vraag 43 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
43. Ondanks de crisis stijgt hun inkomen. Hoeveel verdient een profvoetballer dit jaar gemiddeld?

A. 214.000 euro
B. 335.000 euro
C. 660.000 euro

Vraag 44 van de AD Nieuwsquiz 2009
44. Welke Zweedse kast met slimme hout-pen verbinding bestaat meer dan 60 jaar?

A. Billy
B. Lundia
C. Hästens

Vraag 45 van de AD Nieuwsquiz 2009
45. Joop Goos moet weg als directeur van Veilig Verkeer Nederland. Waarom?

A. Het snijden van andere weggebruikers
B. Bumperkleven
C. Te hard rijden op een woonerf

Vraag 46 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
46. De Nederlander Ralf Makenbach wint het Junior Eurovisie Songfestival. Waar?

A. Kiev
B. Ljubljana
C. Uppsala

Vraag 47 van de de AD Nieuwsquiz 2009
47. Andries Knevel stopt eind dit jaar met Het Elfde Uur. Waarmee stoot hij eerder dit jaar de EO-achterban tegen het hoofd?

A. Het voorgaan als predikant in diverse kerken
B. Zijn steun aan Arie Boomsma
C. Dat hij het scheppingsverhaal niet letterlijk neemt

Vraag 48 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
48. Ferdi E. verongelukt in het verkeer. Waarmee komt hij in botsing?

A. Een crossmotor
B. Een graafmachine
C. Een vrachtwagen

Vraag 49 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
49. André van Duin wordt opnieuw beticht van plagiaat. Van wie?

A. Louis de Funès
B. Steve Martin
C. Bob Einstein

50e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
50. Wie is 'de vrouw van 1 miljard'?

A. Charlene de Carvalho-Heineken, erfgenaam van Freddy Heineken
B. Neelie Kroes, na haar boete voor Intel van 1,06 miljard
C. Koninging Beatrix, n.a.v. publicaties in de Quote-500

Online Robert

  • *****
  • 3.080
  • +269/-11
  • Gender: Male
  • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
    • Neoweb
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #13 on: December 25, 2009, 01:51:02 PM »
vraag 34: a (sunset grooves)
vraag 38: c (Zweden staat al jaren hoger dan Nederland, dus volgens mij nu ook weer.. )
vraag 44: a (billy, de boekenkast van Ikea)
vraag 47: c (hij twijfelt aan het scheppingsverhaal)
vraag 50: b (volgens mij was dat Neelie Kroes.. maar ik weet het niet zeker!)

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #14 on: December 25, 2009, 02:00:58 PM »
Vraag 51 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
51. Burgemeester Bas Verkerk van Delft komt in opspraak vanwege een hoog aantal bijbaantjes. Hoeveel heeft hij er?

A. 34
B. 45
C. 79

Vraag 52 van de AD Nieuwsquiz 2009
52. Wie was de partner van Carice van Houten?

A. Tom Cruise
B. Barry Atsma
C. Sebastian Koch

Vraag 53 van de AD Nieuwsquiz 2009
53. Een jonge Iraanse vrouw wordt door haar dood symbool van het verzet tegen de behoudende regering. Wat is haar naam?

A. Shadi Sadr
B. Ameneh Bahrami
C. Neda Agha-Soltani

Vraag 54 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
54. In juni wordt oplichter Bernard Madoff veroordeeld tot 150 jaar gevangenisstraf. Hoe heet zijn op vertrouwen gebasseerde methode van oplichting?

A. Omgekeerde piramide
B. Ponzi-fraude
C. Zucco-opties

Vraag 55 van de de AD Nieuwsquiz 2009
55. Wie komt het eerst met nieuwsfoto's van het gecrashte toestel van Turkish Airlines?

A. CNN
B. RTL
C. Twitter

Vraag 56 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
56. Een olifant moet na een ongelukkige val in een gracht inslapen. Hoet heet het arme dier?

A. Irma
B. Bernhardine
C. Annabel

Vraag 57 van de de AD Nieuwsquiz 2009
57. Wielrenner Robert Gesink stapt na een valpartij uit de Tour de France. Wanneer en waarom?

A. Tijdens de vijfde etappe, hij breekt zijn linkerpols
B. Tijdens de negende etappe, hij rijdt tegen een loslopende hond aan en brekkt een wervel
C. Tijdens de negentiende etappe, hij raakt gewond aan linkerknie en elleboog

Vraag 58 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
58. In welke sport behalen Nederlandse dames dit jaar de wereldtitel?

A. Voetbal
B. Hockey
C. Zeilen

Vraag 59 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
59. Begin mei verdwijnen uit het Scheringa Museum twee schilderijen. Het betreft:

A. Diefstal van schilderijen van Salvador Dalí en Tamara de Lempicka
B. Privé-bezit van Dirk Scheringa dat hij weer onderbrengt in eigen huis
C. Inbeslagname door ABN-AMRO als onderpand voor een hypothecaire lening

60e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
60. 's Werelds snelste man Usain Bolt loopt tijdens het WK Berlijn 2009 de 200 meter in:

A. 20,10 seconden
B. 19,30 seconden
C. 19,19 seconden

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #15 on: December 25, 2009, 02:21:52 PM »
Vraag 61 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
61. Van welk boek wordt in december 'zo goed als zeker' het miljoenste exemplaar verkocht?

A. Komt een vrouw bij de dokter van Kluun
B. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch
C. In Europa van Geert Mak

Vraag 62 van de AD Nieuwsquiz 2009
62. In Carnegie Hall, New York, debuteert een via online-competitie samengesteld orkest. Hoe heet het?

A. UOGB (The Ukulele Orchestra of Great Britain)
B. Twitter Orchestra
C. Youtube Symphony Orchestra

Vraag 63 van de AD Nieuwsquiz 2009
63. Welke supermarktketen neemt welke supermarktketen over?

A. Jumbo neemt Super de Boer over
B. Super de Boer neemt Jumbo over
C. C1000 neemt Super de Boer over

Vraag 64 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
64. Hoe heet het nieuwste boek van Dan Brown?

A. Het Bernini Mysterie
B. Het laatste symbool
C. Het verloren symbool

Vraag 65 van de de AD Nieuwsquiz 2009
65. Wie gaat dit jaar zelf weg als voetbaltrainer?

A. Marco van Basten bij Ajax
B. Gertjan Verbeek bij Feyenoord
C. Ronald Koeman bij AZ

Vraag 66 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
66. Wie is het oudste model tot nu toe in de Nederlandse 'Playboy'

A. Viola Holt (60)
B. Patricia Paay (60)
C. Catherine Keyl (63)

Vraag 67 van de de AD Nieuwsquiz 2009
67. Welke landen geven de Nederlandse inzending Shine punten tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival?

A. Albanië en Denemarken
B. Azerbeidjan en Wit-Rusland
C. België, Israël en Turkije

Vraag 68 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
68. Wie overlijdt op dezelfde dag als Michael Jackson?

A. De actrice Farah Fawcett
B. De choreografe Pina Bausch
C. De schrijver Simon Vinkenoog

Vraag 69 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
69. Door wie komst schaatster Marianne Timmer ten val?

A. De Koreanse Sang-Hwa Lee
B. De Chinese Aihua Xing
C. De Chinese Jing Yu

70e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
70. Bo heet de First Dog van de Obama's. Maar van wat voor ras is hij?

A. Spaanse waterhond
B. Portugese waterhond
C. Een koningspoedel

Vraag 71 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
71. Virgin Galactic verzorgt toeristische ruimtereizen. In welk toestel?

A. SpaceShipOne (SS1)
B. SpaceShipTwo (SS2)
C. SpaceShipThree (SS3)

Vraag 72 van de AD Nieuwsquiz 2009
72. Vijftig jaar geleden wordt in Nederland een grote gasvondst gedaan. Waar?

A. Slochteren (Groningen)
B. Norg (Drenthe)
C. Schoonenbeek (Drenthe)

Vraag 73 van de AD Nieuwsquiz 2009
73. Philip Freriks vertrekt eindelijk bij de NOS. Wie volgt hem op?

A. Charles Groenhuijsen
B. Rob Trip
C. Jeroen Overbeek

Vraag 74 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
74. De Q-Koors-epidemie in Noord-Brabant eist dit jaar veel slachtoffers. Waar verwijst de 'Q' naar?

A. Het woord 'Query' (vraagteken) maar ook naar Queensland (waar het ontdekt werd)
B. De ontdekker van de bacterie, Henry J. Quack
C. De letter 'Q' was aan de beurt in het verwijzingenregister

Vraag 75 van de de AD Nieuwsquiz 2009
75. IJsland heeft de eerste openlijk lesbische regeringsleider, Johanna Sigurdardottir. Wie is er nog meer openlijk homo?

A. De Engelse conservatieve leider David Cameron
B. De Duitse minister Frank-Walter Steinmeier
C. De Duitse minister Guido Westervelle

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #16 on: December 25, 2009, 02:39:12 PM »
Vraag 76 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
76. Barack Obama ontvangt de Nobelprijs voor de Vrede. Waarom?

A. Voor zijn bijdrage aan internationale diplomatie en de samenwerking tussen mensen
B. Voor zijn bijdrage aan de integratie van armen en achtergestelde mensen
C. Omdat hij de wereld weer hoop geeft

Vraag 77 van de de AD Nieuwsquiz 2009
77. Waar viert filmmaker Roman Polanski dit jaar kerst?

A. In het huis van de Franse minister van Cultuur, Frédéric Mitterrand
B. Met zijn vriendin Samantha Geimer op Hawaii
C. Met een enkelband om in zijn chalet in Zwitserland

Vraag 78 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
78. Welk ziekenhuis is nummer 1 in de AD Ziekenhuis top-100 2009?

A. Diakonessenhuis, Utrecht (e.o.)
B. Atrium Medisch Centrum, Heerlen (e.o.)
C. St. Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein

Vraag 79 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
79. Wie volgt Ahmed Marcouch op als stadsdeelvoorzitter van Slotervaart?

A. Ahmed Aboutaleb
B. Ahmed Baâdoud
C. Niemand

80e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
80. Albert Verlinde wordt afgeluisterd. Hoe?

A. BNN plaatst voor de grap een telefoontap
B. Justitie doet onderzoek naar zijn echtgenoot Onno Hoes
C. Door apparatuur verstopt in de fictieve Gouden Oor-prijs

Vraag 81 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
81. Wie is de invloedrijkste Nederlander volgens de Volkskrant?

A. Philips-topman Gerard Kleisterlee
B. FNV-voorzitter Agnes Jongerius
C. SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan

Vraag 82 van de AD Nieuwsquiz 2009
82. Bestuurder in het nauw: welke commissaris van de koningin vertrekt?

A. Harry Borghouts
B. Tineke Netelenbos
C. Jan Franssen

Vraag 83 van de AD Nieuwsquiz 2009
83. Wie schrijft mee aan 'Twintig maanden knettergek'?

A. Rita Verdonk
B. Yuri van Gelder
C. Ella Vogelaar

Vraag 84 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
84. 2009 is het Jaar van Calvijn. Wat herdenken we eigenlijk?

A. De geboorte van de kerkhervormer in 1509
B. De sterfdag van de kerkhervormer in 1509
C. Het psalmboek van de kerkhervormer uit 1539

Vraag 85 van de de AD Nieuwsquiz 2009
85. Welk energiebedrijf wordt niet verkocht?

A. Eneco
B. Nuon
C. Essent

Vraag 86 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
86. Hoe heet het 'Adje theater' in Tilburg?

A. Entre Nous-theater
B. La Belle Rouge-theater
C. Midi-theater

Vraag 87 van de de AD Nieuwsquiz 2009
87. Er rijzen twijfels over het geslacht van de Zuid Afrikaanse atlete Caster Semenya. Op welk onderdeel wint zij goud bij de WK in Berlijn?

A. 800 meter
B. 3000 meter
C. 400 meter horden

Vraag 88 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
88. Wie meent dat het ontkennen van de Holocaust 'moet kunnen'?

A. VVD-leider Mark Rutte
B. CIDI-directeur Ronny Naftaniel
C. Imam Abdulwahid van Bommel

Vraag 89 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
89. 'Rotterdam' ontslaat zijn integratieadviseur Tariq Ramadan. Wat is de aanleiding?

A. Hij is te duur
B. Hij werkt voor een Iraanse tv-zender
C. Hij zegt niets nieuws

90e vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
90. Wie neemt er wel tijd voor de Dalai Lama

A. Prins Willem-Alexander
B. Minister Maxime Verhagen
C. Premier Balkenende

Vraag 91 van de Nieuwsquiz van het Algemeen Dagblad 2009
91. Na vrijspraak bedankt Jomanda haar Nederlandse aanhang met een healing, nu met waarschuwing. Hoe luidt die?

A. 'Gods huis staat voor iedereen open'
B. 'Velen gingen u voor'
C. 'Raadpleeg altijd een arts'

Vraag 92 van de AD Nieuwsquiz 2009
92. In welk bedrijf heeft viroloog Ab Osterhaus directe belangen?

A. Roche, de fabrikant van Tamiflu
B. Novartis, producent van vaccins
C. ViroClinics, ontwikkelaar van vaccins

Vraag 93 van de AD Nieuwsquiz 2009
93. Veel trammelant in de Tweede Kamer over het Nationaal Historisch Museum. Waar komt het?

A. Apeldoorn
B. Amsterdam
C. Arnhem

Vraag 94 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
94. Wie wint dit jaar de X-factor?

A. Sharon Kips
B. Lisa Hordijk
C. Lois Lane

Vraag 95 van de de AD Nieuwsquiz 2009
95. Wie wordt voorgedragen als eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie?

A. Catherine Ahston
B. Herman van Rompuy
C. Karel De Gucht

Vraag 96 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
96. Sinds 1 december werkt Europa met nieuwe regels. Wat is mogelijk dankzij het Verdrag van Lissabon?

A. Het parlement kan zelf kiezen of het in Brussel of Straatsburg vergadert
B. Een lidstaat kan opstappen uit de Unie
C. Geen enkele lidstaat kan nog weigeren om op de Europese feestdag (9 mei) de blauwe vlag met twaalf sterren te voeren

Vraag 97 van de de AD Nieuwsquiz 2009
97. Op een PvdA-congres over integratie wordt een Amsterdamse scholiere in het zonnetje gezet. Van welke school?

A. As-siddieqschool
B. Martin Luther Kingschool
C. Theo Thijssenschool

Vraag 98 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
98. Ramses Shaffy is als kind geadopteerd. Wat is de afkomst van zijn biologische ouder?

A. Vader Egyptisch, moeder Pools-Russisch
B. Vader Russisch, moeder Frans
C. Vader Pools-Russisch, moeder Nederlands

Vraag 99 van de Nieuwsquiz van het AD van 2009
99. Een traumahelikopter moet eraan te pas komen om een Haarlemse vrouw te helpen. Wat is het probleem?

A. Ze zit met haar hoofd klem onder een putdeksel
B. Ze zit met een teen vast in een afvoerputje
C. Ze zit met een vinger vast in de vaatwasser.

Laaste vraag van de AD Nieuwsquiz 2009
100. Hoeveel mensen zullen op 6 januari om 12 uur hebben deelgenomen aan deze quiz?

Offline keesjo

  • *
  • 1
  • +0/-0
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #17 on: December 26, 2009, 11:03:18 AM »
Ik heb bij vraag 26 B
27C
28A
30A
31A
32C
33C
34A
35B
36C
37A
38B
39A
41A
42A
44b
45C
46A
47C
48B
49B
50C
51C
52C
53C
54B
55C
56C
57C
58B
60C
61A
63A
64A
66B
67A
68A
69C
70B
71B
72A
73B
74A
75C
76A
77C
78A
80C
81C
82A
83C
84A
85A
86C
87A
88A
89B
90B
91C
92C
93C
94B
95B
97A
98A
99C

Kan iemand mij aan de andere antwoorden helpen en zijn mijn gegeven antwoorden ook juist?

Veel puzzelplezier
Keesjo

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Re:AD Nieuws Quiz 2009, vragen en antwoorden AD Nieuwsquiz 2009
« Reply #18 on: December 28, 2009, 10:40:41 AM »
De AD nieuwsquiz is ook in te vullen op  www.ad.nl/nieuwsquiz2009
Online-deelname is mogelijk tot woensdag 6 januari, 12.00 uur

1ste prijs: twee modecheques: een voor haar en een voor hem, met een waarde van 750 euro elk. (in totaal 55 prijzen)