Neoweb.nl

patenten

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Joris de ruiter

patenten
« on: April 04, 2004, 01:16:04 AM »
Dit bericht gaat over het patenteren van software. Het invoeren hiervan zal de innovatie van software stevig belemmeren.

Congressen:
14 april organiseerd FII (Free Information Infranstructure) een congres en een demonstratie om de invoering van patenten in de EU tegen te gaan. (het vollledige programma) De dag erna zal er soortgelijk congres worden gehouden door "the Greens/EFA group" Deze dagen worden gehouden in Brussel en zijn gratis en open voor iedereen.
Opgeven kan hier: http://www.ffii.org/ffii-cgi/aktiv?l=en (eerst account aanmaken).
Voor het congres van de 15e dient U zich ook hier aan te melden: http://greens-efa.org/pdf/agenda/euroLUGparty.pdf/

Waarom tegen patenten:
Momenteel worden auteurs van programma's beschermd door het auteursrecht. Hiermee worden de producten van zowel een grote softwaremultinational als een eenmansbedrijf  beschermd. Patenteren houd echter in dat het ook idee eigendomsrecht wordt. Zo ligt er bijvoorbeeld al een aanvraag klaar om de hyperlink te kunnen patenteren. Behalve dat dit nogal onlogisch is, is het ook erg schadelijk. Het schaadt innovatie en bevorderd monopolievorming. Kleine bedrijven wordt benadeeld omdat zij zo niet vrij software kunnen ontwikkelen en niet de financiele middelen hebben om vaak zeer lige patenten aan te vechten.
Een uitgebreider betoog vindt U hier of hier.
Momenteel zijn er al velen die zich tegen het patenteren hebben gekeerd. Niet alleen open source freaks, maar ook vele it-bedrijven, economen, politici, it-specialisten, burgers en een ruime meerderheid van het Europees Parlement. Om een idee te krijgen: http://swpat.ffii.org/papers/europarl0309/demands/#sign  
Nog niet overtuigd?
 http://www.softwarepatenten.be/faq.html
http://swpat.ffii.org/#intro
http://www.vrijschrift.org/swpat/030508_1/index.html


Wel overtuigd?
-  Teken de petitie.
-  Geef je op voor de congressen op 14 en 15 april.
-  Demonstreer mee op 14 april in Brussel!
-  Vertel het door

Offline vlaamsfrietje

  • *
  • 3
  • +1/-1
  • Dit forum is het helemaal !
Re:patenten
« Reply #1 on: April 04, 2004, 10:21:34 AM »
Dit moet er inderdaad niet zomaar doorgedrukt worden!