Neoweb.nl

Moedermelk tegen wratten (en tumoren)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Robert

 • *****
 • 3.080
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Moedermelk tegen wratten (en tumoren)
« on: August 26, 2004, 10:13:22 AM »
Moedermelk vernietigt wratten

bron: artsennet.nl

Met een complex van eiwit en lipide afkomstig uit moedermelk zijn wratten blijvend te verwijderen. Dat blijkt uit een Zweedse studie die is gepubliceerd in The New England Journal of Medicine van 24 juni. De studie is uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Lund.
De stof waar het om draait is a-lactalbumine-oleïnezuur, beter bekend onder de naam HAMLET (human alfa lactalbumin made lethal to tumor cells). De wetenschappers hebben onderzocht of dit complex selectief door humaan papillomavirus (HPV) getransformeerde cellen doodt. In de verrichte gerandomiseerde placebogecontroleerde, dubbelblinde studie onder 40 patiënten met gezamenlijk 166 wratten blijkt dit het geval. Drie weken opbrengen van HAMLET beperkt de wratten met 75 procent. Onder de patiënten in de placebogroep was een dergelijk effect bij maar drie patiënten zichtbaar. Een overstap van placebo naar HAMLET gaf daarentegen een gemiddelde reductie van de laesie met 82 procent. Bij controle twee jaar later waren bij 83 procent van de patiënten geen wratten meer aanwezig. Gezonde cellen worden niet gedood door HAMLET.
In een toelichtend artikel in dezelfde NEJM geven Jan Bouwes Bavinck en Mariet Feltkamp van het Leids Universitair Medisch Centrum aan dat de Zweedse studie laat zien dat de apoptosestimulerende eigenschappen van HAMLET inderdaad in hoge mate specifiek zijn voor getransformeerde cellen. Het is volgens Bouwes Bavinck en Feltkamp interessant om te onderzoeken of HAMLET mogelijkheden biedt voor de behandeling van tumoren waarbij het humaan papillomavirus een rol speelt.

Offline Robert

 • *****
 • 3.080
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re: Moedermelk tegen wratten (en tumoren)
« Reply #1 on: August 26, 2004, 10:14:11 AM »
Wratten verdwijnen met moedermelk
 
bron: planet.nl
 
Een bepaald ingrediënt in borstvoeding kan een effectief middel zijn voor de behandeling van de meest hardnekkige wratten. Als het aan de Zweedse wetenschappers ligt, komt er een crème op de markt met het eiwit ‘alfa-lactalbumine’.

Crème
In alle zogende moederdieren wordt lactose gevormd door twee eiwitten. Eén daarvan is alfa-lactalbumine. Het eiwit dat de onderzoekers tot een balsem hebben verwerkt, dringt door tot in de kern van de wratcellen en doet de wrat verschrompelen. De crème is nog in een testfase, maar is nu al veelbelovend. Resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad New England Journal of Medicine.

Wratten zijn uitgroeisels van de huid, die zich vaak op handen en vingers ophopen. De officiële benaming luidt verruca. Ze worden veroorzaakt door de ‘humane papillomavirussen’ (HPV’s) en zijn zeer besmettelijk. De behandeling van de wratten varieert van het wegbranden en bevriezen tot het uitlepelen van de wrat. Met de crème zou de behandeling veel eenvoudiger kunnen uitpakken.

Kanker
Aan het onderzoek deden veertig proefpersonen mee, bij wie de bestaande behandelingen niet aansloegen. In twee weken tijd was 75 procent van de 20 vrijwilligers genezen van de wratten. Na twee jaar was 83 procent van alle proefpersonen genezen. De testresultaten worden door dokter Edel O’Toole “interessant” genoemd, maar ze vindt wel dat er voorzichtig mee moet worden omgesprongen. Tegen de BBC Online zegt ze: “Minstens 65 procent van de wratten verdwijnen in twee jaar tijd, zonder dat er een behandeling heeft plaatsgevonden. Dus een behandelingsresultaat van 83 procent is eigenlijk niet zo indrukwekkend.”

De wetenschappers van de Lund Universiteit zien met hun uitvinding ook de mogelijkheid voor het behandelen van ernstigere kwalen, zoals genitale wratten, baarmoederhalskanker en huidkanker. Kwalen, die tevens door humane papillomavirussen worden veroorzaakt.

Offline Robert

 • *****
 • 3.080
 • +269/-11
 • Gender: Male
 • Neoweb.nl: Als het nieuw is, zie je het op neoweb
  • Neoweb
Re: Moedermelk tegen wratten (en tumoren)
« Reply #2 on: August 26, 2004, 10:15:55 AM »
Kankercellen kennen geen 'cel-dood'
Uit recent onderzoek blijkt dat moedermelk de celkern binnen dringt, en dit process herstelt. De cel gaat dan wel dood.
Het is dus ook voor andere vormen van kanker een mogelijk nieuw geneesmiddel.