Neoweb.nl

Schiphol wil RFID-tags gebruiken voor bagage-afhandeling

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Digihans

  • *****
  • 1.794
  • +86/-8
  • Gender: Male
  • E=MC2
Schiphol wil RFID-tags gebruiken voor bagage-afhandeling
« on: August 27, 2004, 11:22:15 AM »
Schiphol wil RFID-tags gebruiken voor bagage-afhandeling

Bron: Emerce & Tweakers

Onze nationale luchthaven Schiphol wil alle bagage gaan uitrusten met een RFID-tag. Dit naar aanleiding van de resultaten van een experiment dat Schiphol samen met de KLM heeft uitgevoerd. Op het traject Amsterdam-Narita (Japan) werd namelijk alle bagage voorzien van een radiochip, in plaats van de normale labels met barcode. Uit de test bleek dat de bagage een stuk beter was te volgen en dat de RFID-tags betrouwbaar genoeg waren. Of dit zich vertaalt in minder verloren bagage is echter nog niet bekend.

Als het aan Schiphol ligt, wordt het systeem zo snel mogelijk ingevoerd op alle trajecten. Helaas is er nog geen internationale standaard afgesproken voor RFID-tags die op de bagage worden aangebracht. Zo verschilt bijvoorbeeld de frequentie waarop deze chips uitzenden met die van de chips die gebruikt werden in een experiment van Delta Airlines. De IATA (International Air Transport Association) heeft gelukkig wel plannen om een standaard op te stellen.

MultiSnap innovations

Re: Schiphol wil RFID-tags gebruiken voor bagage-afhandeling
« Reply #1 on: December 30, 2004, 03:41:58 AM »
Kan je geen tijdelijke labels op de koffers doen. Als ze dan bij het vliegtuig aankomen, verwijder je de tags. Tel die, en je hebt een dubbele check of alles klopt.

Gr, Ralph