Neoweb.nl

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
De wereldwijde uitstoot van koeien wordt geschat op 32.000.000.000.000 kg CO2 per jaar!

Maar is een deel van de uitstoot van veeteelt niet al verdisconteerd in de olie? immers worden gewassen gegroeid met kunstmest en voeding die wordt geproduceerd uit olie. Er zijn estimates dat een koe totaal ongeveer 1000 liter olie 'eet'.

2
Een kleine update: Als je weet hoeveel vaten olie er nu DAGELIJKS worden verbruikt? in 2018 zullen dat 99 miljoen vaten a 158 liter per vat per dag = 15.6 Miljard liter olie per/DAG = 5790 Miljard liter per jaar.  Das vijfbiljoenzevenhonderdnegentigmiljarddriehonderddertigmiljoen

https://www.statista.com/statistics/271823/daily-global-crude-oil-demand-since-2006/
https://www.ogj.com/articles/2018/03/iea-raises-global-oil-demand-estimate-for-2018.html

1 liter olie zorgt bij verbranding voor 2.5 kg CO2.
dus vermeningvuldig nog een keer met 2.5
= 14.273.325.000.000 kg CO2 per jaar.

Overigens is er ook nog 5500 megaton koolverbruik jaarlijks = 5500000000000 kilo kool

zie: https://www.iea.org/newsroom/energysnapshots/global-coal-demand-2015-2022.html

Bij verbranding van 1 kilo kool, komt er zo'n 3 kilo CO2 vrij =
= 16.000.000.000.000 kg CO2.

Totaal olie + kool = 30.000.000.000.000 kg CO2 per jaar.

Jaar in jaar uit... al tientallen jaren. Je kan gewoon berekenen dat dit een GROOT effect heeft.
Concentratie CO2 is al miljoenen jaren tussen de 180 en 280 ppm .  Met ons stookgedrag is dat nu 411 ppm. En serieus.. zo hoog is het nog nooit geweest.

Ook mechanismen om de effecten te minimaliseren raken van slag (grootschalige boskap, vervuiling oceanen, etc)
3
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / Re: Bitcoins BTC
« Last post by Robert on June 23, 2018, 09:57:58 PM »
Bitcoin is de laatste jaren enorm gestegen. (Ik denk niet dat iemand kan zeggen of dat te hoog of te laag was) Maar met de piek van 20.000 dollar eind 2017.

Miljoenen mensen hebben ooit bitcoin gekocht, om toegang te krijgen tot andere crypto's. (die behoefte is tegenwoordig voorbij) Je kan ook met andere middelen exotische crypto's kopen

Daarnaaast hebben miljoenen mensen bitcoin gekocht om te speculeren over de waarde zelf. (dat zal altijd wel blijven)
(sommige mensen zeggen dat bitcoin 100k of 200k kan bereiken)

Helaas hebben veel mensen ook geld verloren (ze zijn niet de beste promotors meer)
Maar ook veel mensen die bitcoin tegen lagere prijzen kochten, proberen het nu te verkopen, omdat ze bang zijn. Hierdoor zullen de prijzen dalen. Aan de andere kant verzamelen mensen nog steeds bitcoins. (Voor elke verkoper is er een koper)

En er is een psychologische 'prijs'.
Stel jezelf de volgende (retorische) vragen:
Zou ik bitcoin kopen voor 1 dollar? (het antwoord kan alleen zijn: zeker en waarschijnlijk veel).
Zou ik bitcoin kopen voor 100 dollar? (de meeste mensen zouden het waarschijnlijk nog wel willen kopen)
Zou ik bitcoin kopen voor 1000 dollar? (nog steeds kopen veel mensen het op dit prijsniveau)
Zou ik bitcoin kopen voor 10K? (sommige mensen zouden het nog steeds kopen, immers, het verleden bewijst dat)
Zou ik bitcoin kopen voor 20K? 50K? (sommige mensen kochten het zelfs voor 20K en als het opnieuw 20K bereikt, zijn mensen vast wel bereid om 20K te betalen, of 30K) Vooral als de koers omhoog gaat, dan krijg je het band-wagon effect
Zou ik bitcoin kopen voor 100K? 200? 500? (....)

 
Dat de waarde is gedaald van bijna 20k naar 6k tegenwoordig, is daarom niet vreemd. De koers is eerder sterk gedaald en later weer hersteld. Zal het weer herstellen? (niemand kan het zeggen !!)
Zal het dalen tot 1 dollar? waarschijnlijk niet.

Dus de huidige waarde moet dan toch ook een aantal onderliggende factoren hebben.
Vooral als je rekening houdt met het volgende:

Tegenwoordig is het bitcoin-netwerk traag (vergeleken met anderen) (slechts zo'n 4 transacties per seconde)
het bitcoin-netwerk is / was duur voor transacties (in vergelijking met andere) (op een gegeven moment zelfs 30 dollar per transactie).
bitcoin is niet zo populair voor Smart Contract (in vergelijking met anderen zoals Ethereum of NEO)
Bitcoin gebruikt veel energie, in plaats van bijvoorbeeld POS-crypto's zoals ReddCoin.

Toch willen mensen er nog steeds 6K voor betalen. Dus het moet ergens een waarde hebben?

Het domineert nog steeds het crypto-landschap. (40% van de totale markt) Hoewel ook dat getal langzaam afneemt in de loop van de tijd.

De Bitcoin blockchain is zo groot dat het tegenwoordig bijna onmogelijk is om te kapen / hijacken. Dus de omvang van het netwerk maakt het zeer veilig!
Maar andere netwerken zijn bijna net zo groot en ook onmogelijk te kapen. (zoals Ethereum)

Als je de prijs van bitcoin relateert aan de hardware die nodig is om het netwerk in de lucht te houden, dan heeft bitcoin ook een echte waarde. Maar met lagere prijzen zullen sommige mensen stoppen met bitcoins minen of naar andere crypto's over schakelen. Maar de transactiekosten zullen dan weer omhoog gaan en daarom zal mining weer winstgevend worden. Dus dat zal ook een evenwicht in prijs creëren.

En omdat de moeilijkheidsgraad (hashrate) omhoog gaat (en dus de hardware vereist), zal de prijs zelf ook stijgen. (tenzij de hardwareprijzen sneller eroderen dan de hashrate-groei)

Dus ja .. waarschijnlijk .. de prijs zal op een gegeven moment omhoog gaan. En als je dat feit naar de toekomst extrapoleert, kan het zinvol zijn om nu meer te betalen om in de toekomst een goede positie te hebben.

maar wat zal er gebeuren als bitcoin niet langer NO # 1 is in marktkapitalisatie. Wat zal het psychologische effect zijn? wat gebeurt er als landen mijn (energie-intensieve) mining verbieden?

4
Een mooie site om cryptocoins te traden is Coinswitch

Via Coinswitch kun je op meerdere grote exchanges handelen, zonder er een account nodig te hebben.

Ze ondersteunen maarliefst 317 verschillende cryptocurrencies. Grote kans dus dat je kan traden met een cryptocoin die je al hebt.

Je stuurt een bedrag in je eigen cryptocurrency naar een address dat zij opgeven en krijgt er een andere cryptocurrency in je eigen wallet-address voor terug. De fees vallen ook mee. Tevens kijken ze waar je het meeste waar voor je geld krijgt:

Zie: https://www.coinswitch.co


5
Hallo,

Voor met name de rc modelbouw heb ik een volautomatische variabele versnellingsbak ontwikkeld. Dit prototype is technisch klaar maar het 2e gedeelte van de gehele werking is dat de bak volledig elektronisch gestuurd dient te worden.
Het toerental van de ingaande as van de versnellingsbak  moet gemeten worden en met die gegevens dient de servo aangestuurd te worden, die de "rem" op de variabele versnellingsbak bediend.
Korte uitleg van de variabele versnellingsbak:
In de bak zit een soort differentieel (zelfde principe als een achteras van een auto) die met een rem bediend kan worden.
Staat de servo in de "ruststand" dan staat het diff op de rem. Als de aandrijfmotor draait, is het toerental van de ingaande as het zelfde als de uitgaande as.
Voorbeeld uit de praktijk:
Een mogelijkheid om deze bak te gebruiken is bij rc powerboaten. Deze boten hebben allemaal 1 rechtstreekse as van de motor die de prop (schroef) aan drijft. Er zijn veel verschillende factoren die de snelheid van de boot kunnen beïnvloeden, denk aan wind/stroming voor of tegen, helder of troebel water enzv. Vaak wordt er een prop gekozen waarmee de boot gemiddeld het beste presteert... Hier wil ik verandering in brengen!
Voorbeeld van wat ik graag zie gebeuren:
Stel een motor van een powerboat heeft een max toerental van 40000/min. Als het toerental (in vol gas positie, knuppel op de zender helemaal naar voren) tijdens het racen onder de 39000 rpm/min komt, dan pas moet de elektronica zijn werk doen.
Deze moet de servo aansturen om het diff te late slippen zodat er een vertraging ontstaat. De elektronica moet er dus voor zorgen dat in vol gas positie het toerental altijd boven de 39000 rpm/min blijft.
Alles minder als de vol gas positie van de zender hoeft de elektronica niets te regelen, en staat de servo dus in de ruststand en dus het diff op de rem.

Graag ontvang ik alle hulp zowel bij het bedenken van een oplossing alsmede het maken van de benodigde onderdelen. Ik heb namelijk geen verstand van Arduino/microcontroller enzv.

Met vriendelijke groeten,
Harry
6
Finaly, someone is taking my idea seriously https://www.gravitricity.com/
7
Door een normalisering van de waardebepaling van cryptocurrencies door de grootste site:
https://coinmarketcap.com/ lijkt het alsof de waarde van veel cryptocurrency's enorm is gedaald. Hierdoor worden verkooptriggers in gang gezet, die zorgen voor een extra duwtje naar beneden. Er is hierdoor enorm veel onzekerheid op de markt.

Maar het is 'slechts' het effect van een nieuwe waardering, waarbij grote uitschieters die buiten de standaarddeviatie vallen, niet meer worden meegerekend. Deze geven een te vertekend beeld.


*** Price/Volume Excluded - Outlier Detected
Wat coinmarketcap (CMC) heeft gedaan is de buitensporige koersen van sommige buitenlandse exchanges buiten de berekening te houden. Dit zorgde namelijk voor een onevenredig aandeel in koerswaarde en marktcapitalisatie.
Op sommige beurzen leek de Bitcoin al voor meer dan 20.000 of 24.000 dollar te koop te zijn.
Hierdoor deze koersen uit het gemiddelde te halen, is het overzicht van Coin Market Cap realistischer geworden.
8
Stel je hebt goed geboerd op de digitale cryptomarkt. Hoe kun je je winst dan verzilveren in euro's?

Hieronder staan een aantal websites die je daarbij kunnen helpen:

Bitcoin omwisselen voor Euro's
coinbase.com
geschikt voor aankoop en verkoop Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH), Bitcoin cash(BCH), Litecoin(LTC)

bitonic.nl (Nederlands)
Alleen geschikt voor aankoop en verkoop Bitcoin (BTC)

litebit.eu
Alleen Bitcoin (max € 40.000 per dag)

btcdirect.eu
omwisselen van BTC, ETH, LTC naar Euro's9
Ripple (XRP) is hard op weg om de grootste 'coin' van dit moment te worden. Met een marktcapitalisatie van 124 miljard dollar, moet het alleen nog Bitcoin met een totale waarde van 252 miljard voor zich laten.
De oprichter Chris Larsen richtte in 2012 het bedrijf op. Ripple is een soort kasboek voor transacties die wereldwijd plaatsvinden.
De waarde is in een jaar tijd gestegen van 0,6 dollarcent (0,006 dollar) tot ruim 2,33 dollar vandaag.
Hiermee is Chris Larsen met 17% van het bedrijf op dit moment zo'n 35 miljard dollar waard. Volgens 'kenners' zou de koers nog kunnen stijgen naar zo'n 10 dollar. Daarmee zou zijn vermogen nog eens 5x zoveel waard worden. Hij zal dan de rijkste persoon op aarde zijn. Nu zijn dat Jeffrey Bezos (98.6 milard) gevolgd door  Bill Gates (90,2 miljard).

Als je op dit moment 1000 dollar in Ripple zou steken, zou je dus hooguit nog zo'n 5000 dollar kunnen maken.

Voor mensen die een hoger rendement/risico ambieren is er een interessante coin die veel potentieel biedt.
ReddCoin is gestegen van 0,004 dollarcent naar 1.5 dollarcent in amper een maand tijd.
Vandaag alleen al is er meer dan 123 miljoen dollar aan RDD verhandeld. Er staat veel te gebeuren.
Ook de Nederlandse trading site "litebite.eu" biedt regelmatig grote aantallen Reddcoin (RDD) aan (LET OP! niet te verwarren met redcoin)

Reddcoin is te verhandelen op grote exchanges zoals:
https://bittrex.com

Maar ook Nederlandse sites, waar je de munt kan kopen met i-deal:
https://www.litebit.eu/nl/kopen/reddcoin

Er zijn plannen om de munt op de grote Koreaanse exchanges te krijgen.
Zoals:
https://www.bithumb.com
zie: https://twitter.com/ReddcoinKorea

Zie ook:
https://coinmarketcap.com/

10
Informatie over Neoweb.nl / Re: De volgende deelnemers zijn officieel erkend
« Last post by Robert on December 29, 2017, 06:40:05 PM »
Yoga Etten-Leur

Yogastudio Move&Mind is een nieuwe en moderne yogastudio in Etten (Gemeente Etten-Leur). Als u op zoek bent naar yoga Etten-Leur bent u bij Move and Mind aan het juiste adres.
Er worden bij Moveandmind.nl in Etten-Leur yogalessen gegeven op 2 locaties:

Yoga Leslocatie Schoenmakershoek
ZAAL NIEUWE TIJD
Leerlooierstraat 10F
4871 EN Etten-Leur

Yogaleslocatie De Keen
GEZONDHEIDSSTUDIO WELZIJN
Voorsteven 26
4871 DX Etten-Leur

Er zijn yoga lessen in Etten te volgen op woensdag ochtend en donderdag avond.

Contact gegevens Yoga Studio Etten-Leur:
Move & Mind
Elize Nagelhoud
https://www.moveandmind.nl
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10