Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie (AI) (speelgoed, zorg, industrieel) => Topic started by: sparky on January 07, 2005, 11:39:33 AM

Title: Humanoid Robot (Hubo) kan schuifelen
Post by: sparky on January 07, 2005, 11:39:33 AM
Nieuwe robot Hubo kan schuifelen

bron:nu.nl
AMSTERDAM - De Japanse robot Asimo heeft er een broertje bij gekregen. Zuid-Koreaanse ontwerpers hebben drie jaar lang gesleuteld aan Hubo, een robot die 125 centimeter lang is.

Hubo, wat een afkorting is voor 'humanoid robot', weegt 55 kilo. De robot is ontwikkeld door Zuid-Koreaanse onderzoekers van het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) in Daejuon, ongeveer 250 kilometer ten zuiden van Seoul.

 Hubo heeft een topsnelheid van 1,25 kilometer per uur. Hierdoor wordt de robot dus met gemak ingehaald door Asimo, die 3 kilometer per uur kan lopen.

De Zuid-Koreaanse Hubo is wel instaat om rustig te schuifelen. Hij beschikt over 41 gewichten en kan vijf vingers bewegen en daardoor mensen de hand schudden. Ook reageert hij op gesproken woorden. Z'n ogen kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen.

Volgens onderzoeksleider professor Oh, Joon-ho hebben de onderzoekers drie jaar gewerkt aan Hubo en heeft het project ongeveer één miljoen dollar gekost.

Title: Re: Humanoid Robot (Hubo) kan schuifelen
Post by: Zachary on August 23, 2005, 02:13:46 PM
Leuk berichtje Sparky, alleen jammer dat er geen linkjes zijn voor filmpjes. Maar geeft niks, ik vind het er leuk uit zien die robot. Hij is volgens mij ook een stuk groter als de andere robots die zijn uitgevonden.  ^-^