Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Transport van automobiel tot vliegtuig en van duikboten tot containerschepen => Topic started by: bashanna on March 10, 2005, 09:51:39 AM

Title: Van Geel: gratis parkeren voor hybride auto
Post by: bashanna on March 10, 2005, 09:51:39 AM
Van Geel: gratis parkeren voor hybride auto

bron:nu.nl

DEN HAAG - Auto's met zowel een benzinemotor als een elektromotor moeten in de toekomst goedkoop of zelfs gratis kunnen parkeren. Dat vindt althans staatssecretaris Van Geel (Milieu).

In een brief aan de Tweede Kamer oppert Van Geel dat gemeenten in hun parkeerbeleid de zogeheten hybride auto's ontzien. Dat zou de aanschaf van dergelijke milieuvriendelijke voertuigen kunnen bevorderen. Hybride auto's stoten minder uitlaatgassen uit dan gewone auto's.


Van Geel heeft niet de macht om zijn wil tot wet te maken. Hij benadrukt dat het parkeerbeleid een zaak is van gemeenten zelf. De staatssecretaris heeft vorig jaar zelf enkele maanden rondgereden in een hybride auto. Uiteindelijk stapte hij toch weer over op een gewone auto, omdat de bagageruimte te klein was voor zijn koffers.
Title: Re: Van Geel: gratis parkeren voor hybride auto
Post by: Denton on March 17, 2005, 04:36:30 PM
Zo zie je maar weer: mensen willen wel, zolang ze maar in gemak niet achteruit gaan. In dit geval zou er best iets aan gedaan kunnen worden (grotere kofferbak). 

ook tol voor snelwegen (tolpoortjes) kan afgestemd worden op het soort motor: combo motoren (electro/ hydro) hoeven maar de helft te betalen!