Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => God, Religie, Mysterieus, overklaarbaar, raadselachtig, mythen, legenden, psychologie, paranormaal, dromen => Topic started by: Denton on April 19, 2005, 08:51:36 PM

Title: GELOOFS BOEKEN
Post by: Denton on April 19, 2005, 08:51:36 PM
In deze thread gaan we er even vanuit dat god bestaat.

Ten eerste vraagen we ons af waar veel (menselijke) conflicten vandaan komen: idd, door communicatie: mensen die elkaar niet goed begrijpen en daardoor frustraties en ruzie ontstaat.
        CONCLUSIE: taal is niet perfect.

Ten tweede: god is "perfect" daar gaan (??beina??) alle geloven vanuit, dus god is perfect.

NOU komen we bij de geschriften aan, bijvoorbeeld de 10 geboden: deze zijn veelal door god gedicteerd, dus zou je zeggen perfect. MAAR zodra deze in mensen taal wordt opgeschreven, is deze dus niet meer perfect (taal is niet perfect)

CONCLUSIE: de boeken die er zijn (ook nog eens vertalingen van vertalingen) zijn dus niet perfect en over de teksten die er in staan moet dus nagedacht worden hoe ze te interpreteren en mogen niet als waarheid aangenomen worden!

Mee eens??

Denton
Title: Re: GELOOFS BOEKEN
Post by: Robert on April 20, 2005, 04:31:11 PM
Ja.. en daar zit meteen ook het grote probleem.

Dé INTERPRETATIE!... zoveel mensen zoveel interpretaties...
Title: Re: GELOOFS BOEKEN
Post by: Hans on June 12, 2005, 07:31:13 PM
De bijbel staat zó vreselijk vol tegenstrijdigheden, dat ik het niet meer KAN geloven. De vraag of God wel of niet bestaat, laat ik hierbij in het midden. Het blijft een verzameling boeken die door mensen (in die tijd upperclass) geschreven én door mensen samengevoegd is. Volgens mij om het gepeupel onder de duim te houden.