Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => biotechnologie, genetische manipulatie, medische biologie, biochemie, pharmacy, homeopathie => Topic started by: Robert on May 15, 2005, 03:05:17 PM

Title: Batterij die op bloed werkt
Post by: Robert on May 15, 2005, 03:05:17 PM
Japanse onderzoekers ontwikkelen een batterij op bloed

Een ploeg Japanse onderzoekers heeft een batterij ontwikkeld die de glucose uit bloed gebruikt om energie op te wekken. Ze doen hierbij geen beroep op chemische stoffen, zodat een onuitputbare voedingsbron ontstaat voor kunstmatige organen.

De batterij gebruikt de elektronen in glucose als stroombron, zei professor Matsuhiko Nishizawa van de staatsuniversiteit Tohoku. "De techniek is absoluut betrouwbaar, aangezien de batterij werkt op basis van vitamine K3, een stof in het lichaam, om de elektronenstroom te creƫren. In de toekomst kan zo'n batterij een voedingsbron zijn in de vorm van een implantaat", staat in een communiquƩ van de onderzoeksploeg.

De meeste batterijen die bestudeerd worden om kunst- en stimulatieorganen te voeden, bestaan uit metaal, wat risicovol kan zijn voor de gezondheid.
De batterij is zo groot als een muntstuk en kan stroom opwekken van 0,2 milliwatt.

bron: gazet van Antwerpen