Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Robotica, Cybernetica en Kunstmatige Intelligentie (AI) (speelgoed, zorg, industrieel) => Topic started by: Robert on June 13, 2005, 04:44:17 PM

Title: Robots spelen tegen golfers
Post by: Robert on June 13, 2005, 04:44:17 PM
Robots spelen tegen golfers
 
bron: planet.nl
 
Zelf gefabriceerde golfrobots strijden dinsdag tegen elkaar en tegen echte golfers tijdens de finale van de Ontwerpwedstrijd Werktuigbouwkunde van de TU Delft.
Voor deze wedstrijd hebben diverse teams van eerstejaarsstudenten van de golfrobots ontworpen en gebouwd. 14 juni zal blijken welk team van de TU Delft de beste automatische golfer gemaakt heeft.

‘Hole-in-one’De golfrobots moeten de bal vanaf een gewone ‘tee’ slaan en daarbij gebruik maken van een standaard golfclub (een ijzer-7).

De golfballen mogen ook niet over de grond geslagen worden, want rondom de hole bevinden zich opstaande randen. De ballen moeten dus in één keer door de lucht in de hole worden gemikt.

Verder mag de golfrobot niet hoger zijn dan twee meter en moet de baan van de bal (hoog of laag) zijn in te stellen.

De verwachting is dat het team dat in staat is om binnen drie pogingen een ‘hole-in-one’ te slaan een grote kans heeft om de wedstrijd te winnen.

Robots versus golfers
De golfrobots nemen het tijdens de finale niet alleen tegen elkaar op, maar ook tegen golfers van vlees en bloed. Eén van hun tegenstanders is Studio Sport-presentator en getalenteerd amateurgolfer Humberto Tan.

Ook is, onder voorbehoud, professioneel golfer Rinus Blankers, winnaar van de Nationale Putkampioenschappen, in Delft aanwezig om de robots uit te dagen. Zijn aanwezigheid hangt mede af van zijn prestaties op een toernooi waar Blankers momenteel speelt.

De wedstrijd vindt op dinsdag 14 juni plaats van 10.00 uur tot ongeveer 15.30 uur voor het gebouw van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Mekelweg 2 in Delft. Humberto Tan speelt vanaf 15.00 uur tegen de robots. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.
 
persbericht (http://www.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=84a63c21-bdfd-4aa8-8676-fb6c9ebfd660&lang=nl) van TU Delft
Title: Re: Robots spelen tegen golfers
Post by: Zachary on August 21, 2005, 12:52:06 PM
Het is net als robotwars... :P