Neoweb.nl

Neoweb Community => Wist-u-datjes! Wist u dat? Dan weet u het nu zeker! => Topic started by: Robert on August 31, 2005, 10:32:57 AM

Title: Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: Robert on August 31, 2005, 10:32:57 AM
Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen

bron:nu.nl

MANCHESTER - Mannen hebben gemiddeld een hoger IQ dan vrouwen. Het gaat om een verschil van vijf punten, dat vanaf 14-jarige leeftijd ontstaat.

Dat blijkt uit een studie van wetenschappers van de universiteit van het Britse Manchester. Donderdag werden de eerste resultaten bekendgemaakt. Het complete onderzoek verschijnt eind dit jaar, meldde de Britse omroep BBC.

Naarmate het intelligentiequotiënt toeneemt, constateerden de academici een groeiende kloof tussen vrouwen en mannen. Twee keer zoveel mannen als vrouwen hebben een IQ van 125 punten. Op het 'geniale' niveau van 155 punten staan tegenover elke vrouw 5,5 mannen.

Het onderzoek is gebaseerd op 80.000 IQ-testen en een studie bij 20.000 studenten.
Title: Re: Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: bashanna on September 01, 2005, 04:04:38 PM
Dat wisten wij mannen toch al lang  ;)
Title: Re: Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: Peter on September 02, 2005, 10:01:44 AM
Vrouwen zouden zo'n onderzoek niet eens op kunnen zetten  ;D
Title: Re: Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: Denton on October 17, 2005, 10:53:33 AM
Uiteraard zijn wij slimmer als man zijnde!

Maar even theoretisch he? Want evolutionair gezien zijn mannen beter in ruimtelijk inzicht (dat is ook gebleken uit mijn Profiel werkstuk "optisch bedrog" terwijl vrouwen weer andere vormen van illussies sneller door hebben.
Om terug te komen op de iq testen, volgens mij zijn die metname gebaseerd op dingen zoals ruimtelijk inzicht, MANNEN DINGEN. (of in iedergeval, dat geeft ons mannen een voorsprong).
Conclusie: volgens mij zijn die testen wat dat betreft niet helemaal eerlijk in het meten van slimmer-dommer van mannen-vrouwen.

Denton
Title: Re: Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: val on November 11, 2005, 09:18:06 PM
dit is laatst terug in het nieuws gekomen.  der zou nu een onderzoek gebeurd zijn, naar de manier waarop die academici hun onderzoek gedaan hebben, en daaruit blijkt dat dit nogal vooringenomen was qua puntenverdeling. aiai
Title: Re:Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: Mando Diao on November 26, 2010, 04:10:41 PM
Een psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw doorgaans beter is op het gebied van taal, fijne motoriek en rekenen. De man daarentegen zou zich beter kunnen oriënteren, een beter inzicht hebben en wiskundig kunnen redeneren. Dit zou te maken hebben met de geslachtshormonen. Oestrogeen doen de hersenen evolueren in vrouwelijke richting, testosteron in mannelijke richting.

Volgens mij is het niet juist om een algemeen oordeel uit te spreken (http://nl.postalgold.biz/) over de intelligentie van mannen en vrouwen. Iedereen heeft zijn individuele talenten en lieve mannen jullie moeten willens nillens inzien dat een vrouw ook dingen beter kan behalve koken en schoon maken.
Title: Re:Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: loadrunner on March 19, 2011, 11:49:46 AM
gemiddelde. is de middelste van het hoogste en het laagste.


Dus als "peren" gemiddeld slimmer zijn dan "appels"

Dan kunnen er "peren" zijn die dommer zijn dan de domste "appels"  (maar dan moet er voor de verhouding de slimste "peer" slimmer zijn dan alle "appels"

---
Als de IQ een schaal van 1 tot 10 was en de "appels" hadden allemaal een score tussen de 4 en 5
en de "peren" scores van 1 en van 10. Dan zijn 50% van de "peren" toch dommer dan alle "appels".

Dit alleen even om de vaagheid van een gemiddelde aan te geven.
Title: Re:Mannen hebben hoger IQ dan vrouwen
Post by: Nante Hermans on November 30, 2011, 04:07:12 PM
Leek me al lang zo want bij mij in de klas zijn ook alleen jongens slim