Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Waterstof technologie, waterstof Auto's, H2, Fuelcell, tankstation, ontwikkelingen => Topic started by: D.Heusden on March 14, 2006, 06:39:55 PM

Title: BMWs op waterstof
Post by: D.Heusden on March 14, 2006, 06:39:55 PM
BMW neemt waterstofauto in productie
Het Duitse BMW neemt als eerste autofabrikant ter wereld een auto in productie die op waterstof rijdt.

7-serie
Het gaat om enkele honderden BMW's uit de huidige 7-serie. De eerste auto's worden afgeleverd in de omgeving van M√ľnchen en Berlijn, omdat er bij deze steden al waterstoftankstations zijn. BMW hoopt dat er meer van deze tankstations komen. Waterstofauto's zijn milieuvriendelijker dan gewone auto's.

Pioniersrol
Op het gebied van waterstof bekleedt BMW een pioniersrol. Het concern is zeker tien jaar bezig geweest met de ontwikkeling van de nieuwe motor die op waterstof loopt. Ook experimenteert het merk al jaren met opslagmethoden van de nieuwe alternatieve brandstof.

bron: rtl-z.nl
Title: BMWs op waterstof
Post by: LortGob on March 16, 2006, 10:26:07 AM
BMW start binnen twee jaar met de productie van een auto die op waterstof rijdt. Dat heeft de Beierse autofabrikant gisteren bevestigd tegenover het persagentschap Reuters. De luxueuze BMW 7-serie krijgt (vooral om praktische redenen) de primeur. In eerste instantie zullen de auto's zowel rijden op gewone benzine als op waterstof. De wagen moet daarom genoeg plaats hebben voor twee aparte brandstoftanks.

Bron: http://www.energieportal.nl/groene_energie/nieuws/binnen_twee_jaar_bmw_op_waterstof.html