Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Klimaat, wereldproblematiek, milieu, oorlogen, rampen, epidemien, etc. => Topic started by: D.Heusden on June 14, 2007, 09:47:54 AM

Title: In Nederland jaarlijks 21.000 doden door milieuvervuiling
Post by: D.Heusden on June 14, 2007, 09:47:54 AM
In Nederland jaarlijks 21.000 doden door milieuvervuiling
Jaarlijks sterven in Nederland 21.000 mensen door de milieuvervuiling. Dat blijkt uit een wereldwijde VN-studie naar de effecten van het milieu op de mens.

In het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties worden per land aantallen genoemd. In het rapport worden meerdere milieugerelateerde aandoeningen genoemd. In Nederland zijn dat hart- en vaatziekten; wereldwijd is dat diarree.

Spoeddebat
In Nederland heeft 14 procent van het totaal aantal sterfgevallen per jaar  te maken met milieuvervuiling. Zo sterven er jaarlijks 3600 Nederlanders door luchtvervuiling. Die veroorzaakt vooral kanker. GroenLinks heeft een spoeddebat aangevraagd met de ministers voor Milieu en Volksgezondheid 'nu blijkt dat veertien procent van de sterfgevallen in Nederland door milieuvervuiling wordt veroorzaakt'.

De WHO zegt dat met het rapport voor het eerst per land een analyse wordt gemaakt van de impact van milieuvervuiling op de volksgezondheid. De verschillen per land zijn groot, maar algemeen kan volgens de WHO worden gesteld dat de gezondheid kan worden verbeterd door de aanpak van milieuvervuiling. Wereldwijd zou daardoor jaarlijks het leven van dertien miljoen mensen kunnen worden gered. In sommige landen zou het gaan om een derde van alle sterfgevallen. Angola, Burkina Faso en Mali zijn er volgens de WHO het slechtst aan toe, gevolgd door Afghanistan.

De WHO benadrukt dat het om schattingen gaat, maar dat zou genoeg moeten zijn voor overheden om in te zien dat ze stappen moeten ondernemen. Schonere benzine, het verbeteren van kookgerei en beter ventileren om te voorkomen dat kinderen rook inademen worden door de WHO als voorbeeld genoemd.

bron: depers.nl
Title: Re: In Nederland jaarlijks 21.000 doden door milieuvervuiling
Post by: Digihans on June 14, 2007, 11:49:00 AM
Volgens mij weten mensen ook niet wat ze inademen tijdens een autorit.
Title: Re: In Nederland jaarlijks 21.000 doden door milieuvervuiling
Post by: sparky on June 14, 2007, 10:14:22 PM
ALLEEN ZUURSTOF TOCH  ;D