Neoweb.nl

Neoweb wetenschapsforum. Duurzame technologie en innovatieve wetenschappelijke onderwerpen. => Informatie Technologie, Telecommunicatie (ICT) en Electronica (Alles over de Digitale Revolutie) => Topic started by: Robert on June 03, 2008, 11:31:14 AM

Title: Japanse uitvinding laat verlamde man virtueel 'lopen'
Post by: Robert on June 03, 2008, 11:31:14 AM
Japanse uitvinding laat verlamde man 'lopen'
TOKYO - Een 41-jarige man die al meer dan dertig jaar verlamd is, heeft dankzij een computersysteem weer kunnen lopen en praten. Althans in de virtuele wereld van Second Life. Door slechts het gebruik van zijn denkvermogen kon de patiënt zijn virtuele karakter sturen.
 
Japanse onderzoekers van de Keio Universiteit gaven aan dat het de eerste keer is dat het een verlamde patiënt is gelukt om in een virtuele wereld iemand te ontmoeten en te spreken. 

Professor Junichi Ushiba van de Faculteit der Wetenschap en Techniek aan Keio Universiteit denkt dat verlamde mensen in de toekomst ook andere activiteiten op Second Life kunnen ondernemen zoals winkelen en aankopen doen.

Second Life is een populaire virtuele wereld waarin mensen met zogenoemde avatars van alles kunnen ondernemen van sociale activiteiten tot winkelen.

bron: ANP & nu.nl (http://www.nu.nl/news/1594641/86/Japanse_uitvinding_laat_verlamde_man_%27lopen%27.html)