Neoweb.nl

Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / NEO COIN NEWS
« Last post by Robert on Yesterday at 10:55:25 PM »
NEO, de voormalige Antshares komt aanstaande maandag met een belangrijke mededeling. In aanloop naar deze mededeling is de virtuele munt NEO Coin al ruim 25% gestegen. De totale waarde of martkcapitalisatie van NEO is op dit moment zo'n 3 miljard dollar. Hiermee vormt Neo de 7e munt wereldwijd.

In een jaar tijd is Neo, voormalig Antshare, gestegen van 17 dollar cent naar ruim 43 dollar. Hierdoor heeft de Blockchain die bekend staat als de “Ethereum van China” bijzonder veel populariteit gekregen onder investeerders. Toch is Neo meer dan een investering. Het is de basis van een belangrijk decentraal platform voor een decentrale economie.

De complete markt van cryptocoins is de afgelopen 2 weken weer met zo'n 15% gestegen van 200 miljard, naar ruim 230 miljard dollar. Elke dag stijgt deze markt met ongeveer 1 %
(ter vergelijking. De totale markt van goud is zo'n 7800 miljard)
Bitcoin is dus 'slechts' zo'n 3% van deze totale markt.

De totale geldmarkt wereldwijd is zo'n 82.000 miljard. Hierbij is cryptocurrency 'slechts' 2.8 promille.

zie ook:
https://cointelegraph.com/news/how-bitcoin-does-versus-gold-fiat-and-all-worlds-money
https://neo.org/
http://onlygold.com/Info/All-The-Gold-In-The-World.asp

2
Autonome militaire drones
Op internet circuleert een beangstigend filmpje van autonome militaire drones. Deze micro drones besturen zichzelf en vliegen in willekeurige patronen om zelf niet als doelwit geraakt te kunnen worden. De drones zijn uitgerust met camera's die d.m.v. gezichtsherkenning of audioherkenning personen kan identificeren. De drones bevatten een kleine lading micro-explosieven.

In het filmpje, vliegt de drone naar een doelwit (persoon zijn hoofd), en laat het micro-explosief op het hoofd ontploffen, waarmee een gat in de schedel wordt geslagen en de herseninhoud wordt geraakt met dodelijke gevolgen. Hiermee elimineert deze militaire drone het doelwit.

Ideaal voor het uitschakelen van terroristen of bankovervallers. Zo als te zien is in het filmpje.

Een zwerm van deze drones kan met een zwaarder explosief een gat slaan in een muur en de rest van de zwerm kan dan naar binnen door het gat. Eenmaal binnen kunnen de drones de badguys uitschakelen met hun mini-explosieven.

Je zou zelfs een vliegtuig vol kunnen laden met die dingen om een grotere groep (stad / land) te elimineren. Een ideale vervanging van de atoombom. De drones kunnen doelgroepen targeten op basis van geslacht, sekse, etniciteit en zelfs je ideologische #hashtags.

Maar in het filmpje gaat het helemaal mis.  :o

Kijk en huiver...

<a href="https://youtu.be/9CO6M2HsoIA" target="_blank" class="new_win">https://youtu.be/9CO6M2HsoIA</a>

of bekijk het filimpje op youtube:
https://youtu.be/9CO6M2HsoIA

zie ook: http://autonomousweapons.org/

#bankillerrobots
3
cryptominers in javascript
De laatste tijd wordt regelmatig melding gemaakt van zogenaamde cryptominers, die verstopt zitten in javascript. Als je een website bezoekt, wordt er een javascript aangesproken, die code uitvoert om cryptocoins te minen. Omdat javascript niet geschikt is voor bitcoin of ethereum, worden vooral coins gemined, die met een normale cpu zijn te berekenen zoals: Monero, coinhive, Dash en jsecoin.

Er wordt voorzichtig al gesproken om javascript miners in te zetten als vervangers van advertenties op websites. Tijdens het bezoek van een website, draait je computer een tijdje een script om te minen. De vraag is of je je cpu-cycles beschikbaar wilt stellen aan vreemden. Immers slijt je cpu hierdoor en je elektriciteit verbruik gaat ook omhoog.

Sommige scripts gebruiken 100% van de cpu en maken je computer daarmee erg traag. Daarnaast worden diverse sites gehacked om deze scripts te laten draaien. zogenaamde cryptojack of cryptojacking.


Wil je niet dat je de computer of browser wordt gebruikt voor javascript cryptomining, installeer dan een crypto blocker.
of antiminer zoals:
https://chrome.google.com/webstore/search/Coin?hl=nl&_category=extensions
4
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / Dcorp tokens
« Last post by Robert on November 09, 2017, 04:35:55 PM »
Decentralised Corporation (DCORP) heeft een nieuwe manier van voting smart contracts gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk.

Sinds vandaag kunnen de tokens van DCORP (DRP) worden verhandeld.
De initiele waarde is zo'n 60 dollar ct. We zullen proberen de koers nauwlettend in de gaten te houden.

Zie:
https://www.dcorp.it/
5
Bitcoin hardfork segwit2x gaat niet door. De community is teveel verdeeld om de geplande hardfork van Bitcoin op 16 november 2017 door te laten gaan. Hierdoor gaat de BTC hardfork segwit2x niet door.
De verwachting is dat er op een later moment alsnog een hardfork wordt gedaan, als er meer consensus heerst over de koers die Bitcoin (BTC) gaat volgen.
6
In juli 2017 werd een bug opgelost, maar daarin bleek een nieuwe fout te zitten. Die fout zat dus al ruim 100 dagen in de code, maar werd op 6 november getriggerd. Door deze fout in de code zijn nu ruim 500.000 Ethereum tokens bevroren.  De totale waarde van de 'bevroren' Multi Sig wallets is zo'n 150 miljoen dollar.  (op een totaal van 30 miljard)

Ook de portemonnee van Parity’s oprichter en voormalig Ethereum core developer: Gavin Woods is gelocked.

De koers van Ethereum schijnt er nog niet veel onder te lijden. Het is nog onduidelijk hoe het probleem kan worden opgelost. Volgens sommige experts is een hard-fork nodig van een moment voordat de foute code in de blockchain terecht kwam.

zie ook:

https://paritytech.io/blog/security-alert.html
7
Inmiddels worden er in Europa 'slechts' 23.841 electrische auto's verkocht op jaarbasis.
Op een totaal aantal van 15.000.000 autos is dat nog maar een druppel op een gloeiende plaat.
Wel groeit deze markt op dit moment met 61% per jaar.

De gemiddelde prijs van een electrische auto is 30.000 (excl belastingen)

De totale markt van elektrische autos in Europa op jaarbasis is zo'n 700 miljoen euro. Met een groei van ruim 60% op jaarbasis zal deze markt volgend jaar een miljarden industrie zijn.

zie ook:

https://www.eea.europa.eu/publications/electric-vehicles-in-europe/download

https://www.nu.nl/duurzaam/4997558/verkoop-volledig-elektrische-autos-stijgt-flink-in-eu.html

http://bovagrai.info/auto/2017/europa/10-1-europese-unie-registratie-nieuwe-personenautos/
8
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / Ethereum (ETH)
« Last post by Robert on November 08, 2017, 10:44:56 AM »
Ethereum (ETH)
Ethereum afgekort ETH is gebaseerd op blockchain technologie.
Andere benamingen voor Ethereum zijn: ETH, Ether Tokens, Ethers of Ethercoin.

Verschil Ethereum en Bitcoin
Anders dan bij Bitcoin (BTC) is Ethereum een gedecentraliseerd besturingssysteem waarop met een programmeertaal (Solidity) applicaties (DAPPS) kunnen worden ontwikkeld. B
Solidity lijkt sterk op JavaScript en met Solidity kan de Ethereum Virtual Machine worden aangesproken (EVM).

De applicaties die in Solidity voor Ethereum worden geschreven noemt met DAPPS. DAPP staat voor Decentralized Application. Een DAPP draait op het gedecentraliseerde Ethereum peer-to-peer netwerk. Men spreekt al van Web 3.0.
Een DAPP heeft een front-end (meestal gewoon geschreven in HTML) en een back-end (de database in het ethereum netwerk).

Anders dan bij Web 2.0, waarbij websites, data en code op een enkele server staat, staat bij Web 3.0 de data en code op het Ethereum peer-to-peer netwerk. De code doet dus altijd wat er is geprogrammeerd. Niemand kan de code veranderen of zonder medeweten backdoors inbouwen.

Online kun je Solidity uitproberen in Remix. (https://remix.ethereum.org/)

De waarde van Ethereum (ETH) staat op dit moment op 299 dollar. En er zijn ruim 95 miljoen ethers in omloop. Het is daarmee de 2e cryptomunt van de wereld.

zie ook:
https://ethereum.org/
http://solidity.readthedocs.io/en/latest/
https://remix.ethereum.org/
9
Ook de WHO (World Health Organisation) pleit voor het stoppen met preventief toedienen van antibiotica aan gezonde dieren. De antibiotica komt in het vlees dat wij eten.

zie: https://www.nu.nl/gezondheid/4997366/who-wil-einde-gebruik-antibiotica-bij-gezonde-dieren.html
10
Panama Papers / Paradise Papers
Wereldwijd wordt op grote schaal belasting ontweken. Diverse landen bieden bedrijven gunstige fiscale constructies om winsten zo min mogelijk te belasten. Grote bedrijven zoals Apple, Nike, Google, Ikea etc maken gretig gebruik van gunstige fiscale regels die diverse landen bieden.
Daarnaast kunnen grote bedrijven ook deals maken met lokale belastingdiensten om een verlaging van de winst en vennootschapsbelasting.
Kleine ondernemers hebben dit voordeel niet.

Overheden lopen hierdoor miljoenen, danwel miljarden aan belastinginkomsten mis. En de postbusfirma's zorgen ook niet voor (extra) banen en werkgelegenheid.

In Nederland zijn veel postbusfirma's, die hun winsten via Nederland laten lopen. Ook constructies met CV's die geen belasting hoeven te betalen zijn schering en inslag.

meer informatie over belastingontwijking, panama paper en de paradise papers:
https://panamapapers.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Commanditaire_vennootschap
https://www.nu.nl/binnenland/4995749/nederlandse-fiscus-liet-procter--gamble-676-miljoen-dollar-onbelast-wegsluizen.html
https://www.nu.nl/economie/4994645/overzicht-belangrijkste-onthullingen-paradise-papers.html
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10