Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Inmiddels zijn we 3 jaar later. De bitcoin is op dit moment 4400 dollar waard.  Op dit moment (15 augustus zijn er zo'n 16.5 Miljoen bitcoins in omloop. De totale waarde is zo'n 71 Miljard dollar.  (3 jaar geleden nog 5 miljard)

zie o.a.: https://coinmarketcap.com/

Inmiddels zijn er ook andere veelbelovende digitale munten, zoals Ethereum (ETH). met een marktwaarde van 27 miljard zeker een goede 2e plaats.
Op nummer 3 vinden we Ripple met ruim 6 Miljard dollar in waarde.

De cryptocurrency markt van cryptocoins is behoorlijk volatiel. (snelle koersstijgingen en ook sterke dalingen). Voor investeerders met een hoger veiligheidsprofiel is deze markt minder interessant.

Om de risicos af te dekken kun je op 'traditionele' beurzen risico's afdekken met bijvoorbeeld opties. Een veelbelovend concept is DCORP, die deze derivaten/systematiek naar de cryptomarket wil brengen. Met een initiele ICO (initial coin offering) hebben ze ruim 10 miljoen aan waarde opgehaald.
Het is een van de meest veelbelovende blockchain technologien, gebasseerd op de smart contracts van de digitale munt: Ethereum
DCORP staat voor DECENTRALIZED CORPORATION.

De digitalemunt van DCORP heet DRP en is op dit moment niet vrij verhandelbaar. 

Zie:
https://www.dcorp.it/
https://www.reddit.com/r/dcorp/
en hier kun je alle transacties van Dcorp zien:
https://etherscan.io/token/0x621d78f2ef2fd937bfca696cabaf9a779f59b3ed
2
Heb je het gedaan? Geef je aan
GeefJezelfAan.nl is een particulier initiatief om daders te helpen zichzelf zo snel mogelijk aan te geven. Door jezelf aan te geven, bespaar je veel extra leed voor zowel slachtoffers, betrokkenen, politie, recherche en de samenleving.
Geef jezelf aan : Bel de politie 0800 - 88 44

zie ook:
https://www.geefjezelfaan.nl
https://twitter.com/geefjezelfaan
https://www.facebook.com/geefjezelfaan/
3
Alles over suiker, glucose, fructose, sucrase, lactose, monosacharide etc.

In de volksmond noemen we die zoetmakers bijna allemaal suiker. Maar er is een groot verschil tussen verschillende soorten suikers. Het verschil tussen suikers begint al op moleculair niveau.

Er zijn veel verschillende soorten suikers:
Veel gehoorde suikers zijn:

lactose, galactose, maltose, invertsuiker, glucose, honing, HFCS 42% (High Fructose Corn Syrup), sucrose fructose
xylose, ribose, etc.

Deze suikers verschillen met name in zoetheid, maar ook in chemische samenstelling en dus ook de manier waarop deze suikers worden omgezet in je lichaam.

Er zijn monosachariden en disachariden, (monosacharide vs disacharide)

Daarnaast zijn er ook calorisch mindere varianten van suikers zoals sorbitol en xylithol

Er zijn ook suikers met 0 calorische waarde (kan dat uberhaupt?)
Zoals Aspartaam, acesulfaam-K, sacharine, cyclamaat,  sacharine, sucralose

Sinds kort is er ook Stevia Extract: steviolglycosiden
4
Nieuwbouw met of zonder aardgas?
We hebben nog ongeveer 30 jaar aardgas in de grond. Maar aardbevingen en het dichtschroeven van de gaskraan kan deze periode nog verder verkorten.

Daarom pleitten sommige organisaties voor een verbod op het aansluiten van (nieuwbouw)woningen op het aardgasnet. Ook vanuit de overheid worden er proeven bij 31 gemeentes gedaan om wijken aan te leggen die aardgasvrij zijn.

Maar in de toekomst kan men wellicht op grote schaal methaan (aardgas) maken van waterstof in combinatie met koolstof.
Men spreekt dan van Power to Gas (P2G). Je kan met elektriciteit (uit windmolens en zonnepanelen) waterstof produceren en daar dus weer synthetisch aardgas van maken.

Moeten we dan toch maar wijken zonder aardgas bouwen? of kan synthetische aardgas in de toekomst door deze leidingen stromen?

http://www.groen7.nl/synthetisch-aardgas-uit-overschot-elektriciteit/
http://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-en-milieu-innovaties/gassamenstelling/waterstof-aardgas/de-eisen-voor-waterstof-aardgas
5
Goedkoop waterstof tankstation kan zorgen voor doorbraak
In de euforie rond elektrisch rijden is de waterstofauto met brandstofcel voorlopig een ondergeschoven kindje. Maar met nieuwe technologie kan dat snel veranderen.

Er rijden op dit moment in Nederland slechts 31 auto’s rond op waterstof. De verklaring daarvoor is eenvoudig: op slechts drie plaatsen kan waterstof getankt worden. De aanleg van zo’n tankstation voor waterstofvoertuigen loopt nu nog flink in de papieren. Het in Assen gevestigde bedrijf Resato bedacht daarop de oplossing en ontwikkelde een relatief goedkoop vulstation voor waterstofauto’s.

Tien minuten. Zo lang moeten automobilisten ongeveer wachten bij het nieuwe mobiele pompstation van Resato. Dan is hun waterstofauto volgetankt met het milieuvriendelijke gas en kan er weer 500 tot 600 kilometer worden gereden, afhankelijk van het type auto. Daarmee staat een automobilist langer stil dan voor een tank benzine of diesel, maar beduidend minder lang dan bij het opladen van de batterijen van een elektrische auto.
Resato-directeur Rob Castien denkt dat het mobiele vulstation een tijdelijke oplossing kan zijn tot Nederland een volledig dekkend tanknetwerk voor waterstof heeft. “De bestaande waterstofpompstations, waarbij iemand wel in drie minuten kan tanken, kosten vanwege de dure techniek zeker 1,5 miljoen euro. Er is niemand die dat bedrag gaat investeren met nagenoeg geen waterstofauto’s op de weg. Onze mobiele Container-unit kost zo’n 350.000 euro, afhankelijk van de opties. Daarmee wordt de drempel voor de aanleg van nieuwe tankstations en dus ook de komst van waterstofauto’s lager.”
Waterstofauto’s hebben een elektromotor. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof omgezet in water. De elektriciteit die daarbij opgewekt wordt drijft de motor aan. De enige uitstoot is waterdamp en warmte.
Naast het mobiele pompstation heeft Resato nog een tweede tankunit ontworpen: de ‘Fleetowner unit’ (zie de tekening boven). Dit vulstation kost maar 150.000 euro en is bedacht voor organisaties met een aanzienlijk wagenpark, zegt Castien. “Tanken met de Fleetowner unit duurt een uur. Maar als auto’s stilstaan op een parkeerplaats bij een bedrijf, gemeente of bijvoorbeeld waterschap maakt dat niets uit.”
De vinding van het Assense bedrijf, gespecialiseerd in hogedruk- en waterstraalsnijden, werd onlangs op een beurs in Duitsland gepresenteerd.

Overtuigd
De oosterburen nemen waterstof serieus. Ze investeren 350 miljoen euro in de groene brandstof. De ene helft van dat bedrag betaalt de Duitse overheid, de andere wordt opgehoest door een grootschalige samenwerking tussen bedrijven uit de automobiel-, gas- en oliesector. Concreet komen er 400 waterstof-vulplekken, voornamelijk bij bestaande tankstations. Naar verwachting presenteren Mercedes en BMW in 2021 hun eerste waterstofauto’s, die in 2023 door heel Duitsland moeten kunnen rijden en tanken.
Ook de automobielsector is overtuigd van de potentie van waterstof. Uit onderzoek van accountantskantoor KPMG onder het management van de wereldwijde auto-industrie bleek dat 78 procent van de ondervraagden meent dat waterstofbrandstofcellen de echte doorbraak voor elektrisch rijden gaan worden.

Waterstof vs elektriciteit
In Nederland is het nog lang niet zover. Maar dit jaar zou weleens het jaar van de waarheid voor waterstof kunnen zijn. Tenminste, dat denkt Shell. In januari van dit jaar zei de CEO van Shell (Ben van Beurden) dat waterstofmotoren een ‘gigantisch potentieel hebben’. Shell denkt dat Nederland in het kielzog van Duitsland een flinke stap kan maken, mits betrokken partijen gezamenlijk optreden. Zelf investeert Shell in Nederland fors in gastechnologie, waaronder waterstof en LNG.
In 2035 moeten alle auto’s die in Nederland verkocht worden elektrisch zijn. Dat staat in het energie-akkoord. Daar kan de waterstofauto flink bij helpen, zegt ook professor Ad van Wijk van de TU Delft. “Duurzame energie opgewekt door zon, wind of water wordt steeds goedkoper. Op grote vlaktes in Australië kan elektriciteit uit zonne-energie al voor 2 dollarcent per kilowattuur opgewekt worden, tegen 10 cent hier. Maar daar woont niemand. Zet je die elektriciteit om in waterstof dan kun je die energie overal naartoe halen. Waterstof is prima grootschalig op te slaan en te vervoeren, bijvoorbeeld per schip.”
Volgens Van Wijk heeft de waterstofauto een voordeel ten opzichte van een stekkerauto zoals de Tesla. “Als iedereen in auto’s met batterijen gaat rijden, betekent dat een enorme verzwaring van de elektrische infrastructuur van Nederland. Het laden van die batterijen kost veel meer vermogen dan een normaal huishouden nodig heeft. Het produceren en opslaan van waterstof kan nu al heel schoon en heel goedkoop. Als je het ook nog eenvoudig kunt tanken, dan wordt waterstof een echt interessant alternatief.”

links:
https://www.resato.com/nl/
http://www.waterstofautos.nl

bron: http://www.waterstofautos.nl/goedkoop-vulstation-zet-waterstofauto-terug-op-de-agenda/
6
Inmiddels doet ook de Universiteit van Delft mee aan de ontwikkeling van een Hyperloop capsule.

http://delfthyperloop.nl
7
Het idee van transport door de tunnels is (bijna 5 jaar later) ook omarmd door Elon Musk. Hij wil vacuümtunnels bouwen waarin magneetzweeftreinen rond 'rijden'.
Zijn idee heet hyperloop.

Zie ook neoweb over de "De hyperloop van Elon Musk?" : http://www.neoweb.nl/forum2/index.php/topic,6212.0.html
8
De Hyperloop van Elon Musk

In oktober 2008 hadden we hier op Neoweb al een brainstorm over een soort hyperloop. Een tunneltransportsysteem in een vaccuumbuis met magneettrein.
http://www.neoweb.nl/forum2/index.php?topic=4459.0

Maar goed.
Wat vindt u van het idee van de hyperloop? een tunnel met weinig luchtweerstand (vacuüm), waarin een magneettrein (zonder rolwrijving) van A naar B reist/raast?
9
Elon Musk (oprichter PayPal en Tesla) wil ook mensen sturen naar de rode planeet. De marsmissie van Elon Musk loopt via zjin bedrijf SpaceX. Hij wil in 2040 zo'n 80.000 mensen op Mars hebben.

Elon Musk wil een Marskolonie om de toekomst van het menselijk ras veilig te stellen.

"Een asteroïde of een enorme vulkaan kan ons vernietigen, er zijn bedreigingen voor ons die dinosaurussen niet hadden: een door ons zelf gemaakt virus, een per ongeluk gecreëerd micro-zwart gat, catastrofale opwarming van de aarde of een nog onbekende technologie die het einde van ons bestaan kan betekenen. Het menselijk ras heeft zich miljoenen jaren ontwikkeld, maar in de laatste 60 jaar zijn er atoombommen gecreëerd die de wereld kunnen vernietigen. Vroeg of laat zullen we ons ras uitbreiden naar meer planeten dan alleen de aarde, of uitsterven."
10
Wereldwijd zijn duizenden computers besmet geraakt met een virus dat bestanden versleuteld. Het virus vraagt om een betaling in bitcoins om de versleuteling op te heffen. Bestanden gijzelen tegen betalen wordt ransomware genoemd.
Ook ziekenhuizen, parkeergarages en andere bedrijven zijn getroffen door het virus.

Inmiddels is het virus onschadelijk gemaakt door het activeren van een zogenaamde killswitch, waardoor verdere verspreiding is gestopt. Besmette computers kunnen niet op die manier geholpen worden.

De angst is dat in toekomstige versies niet zo'n killswitch is opgenomen.

Inmiddels zijn er patches voor windows gebruikers. Ook heeft microsoft speciaal voor het sterk verouderde Windows XP een patch uitgebracht.
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10