Neoweb.nl

Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 ... 10
11
Hallo,

Voor met name de rc modelbouw heb ik een volautomatische variabele versnellingsbak ontwikkeld. Dit prototype is technisch klaar maar het 2e gedeelte van de gehele werking is dat de bak volledig elektronisch gestuurd dient te worden.
Het toerental van de ingaande as van de versnellingsbak  moet gemeten worden en met die gegevens dient de servo aangestuurd te worden, die de "rem" op de variabele versnellingsbak bediend.
Korte uitleg van de variabele versnellingsbak:
In de bak zit een soort differentieel (zelfde principe als een achteras van een auto) die met een rem bediend kan worden.
Staat de servo in de "ruststand" dan staat het diff op de rem. Als de aandrijfmotor draait, is het toerental van de ingaande as het zelfde als de uitgaande as.
Voorbeeld uit de praktijk:
Een mogelijkheid om deze bak te gebruiken is bij rc powerboaten. Deze boten hebben allemaal 1 rechtstreekse as van de motor die de prop (schroef) aan drijft. Er zijn veel verschillende factoren die de snelheid van de boot kunnen beïnvloeden, denk aan wind/stroming voor of tegen, helder of troebel water enzv. Vaak wordt er een prop gekozen waarmee de boot gemiddeld het beste presteert... Hier wil ik verandering in brengen!
Voorbeeld van wat ik graag zie gebeuren:
Stel een motor van een powerboat heeft een max toerental van 40000/min. Als het toerental (in vol gas positie, knuppel op de zender helemaal naar voren) tijdens het racen onder de 39000 rpm/min komt, dan pas moet de elektronica zijn werk doen.
Deze moet de servo aansturen om het diff te late slippen zodat er een vertraging ontstaat. De elektronica moet er dus voor zorgen dat in vol gas positie het toerental altijd boven de 39000 rpm/min blijft.
Alles minder als de vol gas positie van de zender hoeft de elektronica niets te regelen, en staat de servo dus in de ruststand en dus het diff op de rem.

Graag ontvang ik alle hulp zowel bij het bedenken van een oplossing alsmede het maken van de benodigde onderdelen. Ik heb namelijk geen verstand van Arduino/microcontroller enzv.

Met vriendelijke groeten,
Harry
12
Finaly, someone is taking my idea seriously https://www.gravitricity.com/
13
Door een normalisering van de waardebepaling van cryptocurrencies door de grootste site:
https://coinmarketcap.com/ lijkt het alsof de waarde van veel cryptocurrency's enorm is gedaald. Hierdoor worden verkooptriggers in gang gezet, die zorgen voor een extra duwtje naar beneden. Er is hierdoor enorm veel onzekerheid op de markt.

Maar het is 'slechts' het effect van een nieuwe waardering, waarbij grote uitschieters die buiten de standaarddeviatie vallen, niet meer worden meegerekend. Deze geven een te vertekend beeld.


*** Price/Volume Excluded - Outlier Detected
Wat coinmarketcap (CMC) heeft gedaan is de buitensporige koersen van sommige buitenlandse exchanges buiten de berekening te houden. Dit zorgde namelijk voor een onevenredig aandeel in koerswaarde en marktcapitalisatie.
Op sommige beurzen leek de Bitcoin al voor meer dan 20.000 of 24.000 dollar te koop te zijn.
Hierdoor deze koersen uit het gemiddelde te halen, is het overzicht van Coin Market Cap realistischer geworden.
14
Stel je hebt goed geboerd op de digitale cryptomarkt. Hoe kun je je winst dan verzilveren in euro's?

Hieronder staan een aantal websites die je daarbij kunnen helpen:

Bitcoin omwisselen voor Euro's
coinbase.com
geschikt voor aankoop en verkoop Bitcoin(BTC), Ethereum(ETH), Bitcoin cash(BCH), Litecoin(LTC)

bitonic.nl (Nederlands)
Alleen geschikt voor aankoop en verkoop Bitcoin (BTC)

litebit.eu
Alleen Bitcoin (max € 40.000 per dag)

btcdirect.eu
omwisselen van BTC, ETH, LTC naar Euro's15
Ripple (XRP) is hard op weg om de grootste 'coin' van dit moment te worden. Met een marktcapitalisatie van 124 miljard dollar, moet het alleen nog Bitcoin met een totale waarde van 252 miljard voor zich laten.
De oprichter Chris Larsen richtte in 2012 het bedrijf op. Ripple is een soort kasboek voor transacties die wereldwijd plaatsvinden.
De waarde is in een jaar tijd gestegen van 0,6 dollarcent (0,006 dollar) tot ruim 2,33 dollar vandaag.
Hiermee is Chris Larsen met 17% van het bedrijf op dit moment zo'n 35 miljard dollar waard. Volgens 'kenners' zou de koers nog kunnen stijgen naar zo'n 10 dollar. Daarmee zou zijn vermogen nog eens 5x zoveel waard worden. Hij zal dan de rijkste persoon op aarde zijn. Nu zijn dat Jeffrey Bezos (98.6 milard) gevolgd door  Bill Gates (90,2 miljard).

Als je op dit moment 1000 dollar in Ripple zou steken, zou je dus hooguit nog zo'n 5000 dollar kunnen maken.

Voor mensen die een hoger rendement/risico ambieren is er een interessante coin die veel potentieel biedt.
ReddCoin is gestegen van 0,004 dollarcent naar 1.5 dollarcent in amper een maand tijd.
Vandaag alleen al is er meer dan 123 miljoen dollar aan RDD verhandeld. Er staat veel te gebeuren.
Ook de Nederlandse trading site "litebite.eu" biedt regelmatig grote aantallen Reddcoin (RDD) aan (LET OP! niet te verwarren met redcoin)

Reddcoin is te verhandelen op grote exchanges zoals:
https://bittrex.com

Maar ook Nederlandse sites, waar je de munt kan kopen met i-deal:
https://www.litebit.eu/nl/kopen/reddcoin

Er zijn plannen om de munt op de grote Koreaanse exchanges te krijgen.
Zoals:
https://www.bithumb.com
zie: https://twitter.com/ReddcoinKorea

Zie ook:
https://coinmarketcap.com/

16
Informatie over Neoweb.nl / Re: De volgende deelnemers zijn officieel erkend
« Last post by Robert on December 29, 2017, 06:40:05 PM »
Yoga Etten-Leur

Yogastudio Move&Mind is een nieuwe en moderne yogastudio in Etten (Gemeente Etten-Leur). Als u op zoek bent naar yoga Etten-Leur bent u bij Move and Mind aan het juiste adres.
Er worden bij Moveandmind.nl in Etten-Leur yogalessen gegeven op 2 locaties:

Yoga Leslocatie Schoenmakershoek
ZAAL NIEUWE TIJD
Leerlooierstraat 10F
4871 EN Etten-Leur

Yogaleslocatie De Keen
GEZONDHEIDSSTUDIO WELZIJN
Voorsteven 26
4871 DX Etten-Leur

Er zijn yoga lessen in Etten te volgen op woensdag ochtend en donderdag avond.

Contact gegevens Yoga Studio Etten-Leur:
Move & Mind
Elize Nagelhoud
https://www.moveandmind.nl
17
Waar kun je cryptomunten kopen? waar kun je handelen in cryptocurrencies?
De bekendste online cryptocoins zijn: bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Daarnaast zijn er nog ruim 1400 cryptocoins die op diverse online handelsplatformen / beurzen gekocht kunnen worden.

We zetten de belangrijkste cryptobeurzen voor u op een rijtje:

https://www.binance.com/ (tip!)
https://www.kucoin.com
https://www.hitbtc.com/

https://www.bittrex.com

Deze online cryptocurrency exchanges hebben per seconde meerdere transacties. De volumes zijn hoog en beschikbaarheid van cryptomunten is daarmee ook hoog.

Verder zijn er meer exotische cryptocurrencie beurzen zoals:
https://www.coinexchange.io/

Hier kun je coins kopen die minder mainstream zijn. Deze cryptocoins worden soms maar een paar keer per dag of per week verhandeld.

18
Bitcoin kopen met ideal oftewel online bitcoin kopen
Hoe kun je Bitcoin kopen met ideal? hoe kun je online bitcoin kopen met ideal?
Hieronder volgt een uitleg hoe je eenvoudig online bitcoins kunt kopen met ideal (of creditcard).

Online Bitcoin Traders met ideal en creditcard
Er zijn verschillende Nederlandse bitcoin traders, die tegen betaling bitcoins leveren. Je kan eenvoudig afrekenen met ideal of creditcard.

De meest bekende en grootste online platform, waar je bitcoin kan kopen zijn:
https://bitonic.nl/ (tip!)
https://anycoindirect.eu/
https://btcdirect.eu/
https://www.litebit.eu/

Als je eenmaal bitcoins (BTC) of Ethereum (ETH) hebt, kun je gaan handelen in andere cryptovaluta/cryptocurrencies:
https://www.binance.com/ (tip!)
https://www.hitbtc.com/
https://www.coinexchange.io/

Daarnaast heb je ook grote internationale partijen waar je online bitcoins kopen met creditcard:
https://blockchain.info/
https://coinbase.com Tip!

als je al andere (populaire) munten hebt, kun je deze eenvoudig omwisselen via shapeshift:
https://shapeshift.io/#/coins


Bitcoin omwisselen naar euro
Bovenstaande partijen bieden ook mogelijkheden om je bitcoins weer terug in te wisselen voor euro's. Je kan hier dus bitcoin verkopen voor euro.

Verificatie nodig om bitcoin te kopen met ideal
Alle websites vragen om een basis verificatie. De basis verificatie is een e-mailadres en een gebruikersnaam om bitcoins te kopen. Veelal wordt er ook om een 06-nummer gevraagd om een authenticatie SMS naar toe te sturen om bitcoins te kunnen aanschaffen. Ook kun je kiezen voor een 2factor authenticatie. In veel gevallen wordt ook gevraagd naar een kopie van een Identiteisbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) En daarnaast wordt er gevraagd om een recente 'selfie'. Dit is het resultaat van KYC (know your customers). Dit is tegenwoordig allemaal nodig om online bitcoins te kopen met ideal.
19
In Guanghzou (China) vond donderdag 8 dec 2017 een spectaculaire lichtshow plaats van 1180 drones. Dit als afsluiting van het Fortune Global Forum (FGF). De drones vliegen in verschillende formaties en zijn voorzien van ledlampen die van kleur kunnen veranderen. Hierdoor zijn kleurrijke combinaties te maken en als de drones stil hangen, fungeren ze als een groot LED-scherm en kunnen er zelfs letters/teken/afbeeldingen getoond worden.Eerder vlogen al 1000 lichtgevende drones over Guanghzou.

20
Aardbeien lijken lekker en gezond. Ook kinderen zijn er vaak dol op. Maar die onschuldige gezonde aardbeitjes blijken vaak giftiger dan je denkt.

Dit komt omdat er niet 1, maar een cocktail van 6, 7 en soms zelfs 8 bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. De hoeveelheid bestrijdingsmiddel per soort blijft binnen de norm, maar omdat er meer verschillende bestrijdingsmiddelen op de aardbeien worden gebruikt, is de totale hoeveelheid 'gif' een stuk hoger.

Organofosforverbindingen
Een van de meest veelgebruikte gewasbeschermingsmiddelen zijn organofosforverbindingen. Organofosforverbindingen zorgen ervoor dat de communicatie tussen zenuwcellen en spieren geblokkeerd wordt. Dit werkt op insecten, maar ook op gewervelde dieren en zoogdieren (waaronder dus ook mensen).

Deze bestrijdingsmiddelen kun je niet afwassen. Anders zou de regen de stoffen ook kunnen wegspoelen. De chemische stoffen worden door de vruchten opgenomen. En door de vruchten te eten, komen deze gifstoffen ook in je lichaam. Waar ze dezelfde effecten veroorzaken als bij insecten.

Er wordt door voedselveiligheidsinstanties nog geen maatregelen genomen tegen cumulatie.

Benieuwd wat je allemaal mogelijke gifstoffen eet? als je aardbeien eet?
Zie de pdf bijlage voor ene lijst van chemische bestrijdingsmiddelen die op Aardbeien kunnen worden gebruiktPages: 1 [2] 3 4 5 6 ... 10