Neoweb.nl

Recent Posts

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 10
21
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / Dcorp tokens
« Last post by Robert on November 09, 2017, 04:35:55 PM »
Decentralised Corporation (DCORP) heeft een nieuwe manier van voting smart contracts gebaseerd op het Ethereum (ETH) netwerk.

Sinds vandaag kunnen de tokens van DCORP (DRP) worden verhandeld.
De initiele waarde is zo'n 60 dollar ct. We zullen proberen de koers nauwlettend in de gaten te houden.

Zie:
https://www.dcorp.it/
22
Bitcoin hardfork segwit2x gaat niet door. De community is teveel verdeeld om de geplande hardfork van Bitcoin op 16 november 2017 door te laten gaan. Hierdoor gaat de BTC hardfork segwit2x niet door.
De verwachting is dat er op een later moment alsnog een hardfork wordt gedaan, als er meer consensus heerst over de koers die Bitcoin (BTC) gaat volgen.
23
In juli 2017 werd een bug opgelost, maar daarin bleek een nieuwe fout te zitten. Die fout zat dus al ruim 100 dagen in de code, maar werd op 6 november getriggerd. Door deze fout in de code zijn nu ruim 500.000 Ethereum tokens bevroren.  De totale waarde van de 'bevroren' Multi Sig wallets is zo'n 150 miljoen dollar.  (op een totaal van 30 miljard)

Ook de portemonnee van Parity’s oprichter en voormalig Ethereum core developer: Gavin Woods is gelocked.

De koers van Ethereum schijnt er nog niet veel onder te lijden. Het is nog onduidelijk hoe het probleem kan worden opgelost. Volgens sommige experts is een hard-fork nodig van een moment voordat de foute code in de blockchain terecht kwam.

zie ook:

https://paritytech.io/blog/security-alert.html
24
Inmiddels worden er in Europa 'slechts' 23.841 electrische auto's verkocht op jaarbasis.
Op een totaal aantal van 15.000.000 autos is dat nog maar een druppel op een gloeiende plaat.
Wel groeit deze markt op dit moment met 61% per jaar.

De gemiddelde prijs van een electrische auto is 30.000 (excl belastingen)

De totale markt van elektrische autos in Europa op jaarbasis is zo'n 700 miljoen euro. Met een groei van ruim 60% op jaarbasis zal deze markt volgend jaar een miljarden industrie zijn.

zie ook:

https://www.eea.europa.eu/publications/electric-vehicles-in-europe/download

https://www.nu.nl/duurzaam/4997558/verkoop-volledig-elektrische-autos-stijgt-flink-in-eu.html

http://bovagrai.info/auto/2017/europa/10-1-europese-unie-registratie-nieuwe-personenautos/
25
Cryptocurrency, bitcoin, altcoins, blockchain, ethereum, etc. / Ethereum (ETH)
« Last post by Robert on November 08, 2017, 10:44:56 AM »
Ethereum (ETH)
Ethereum afgekort ETH is gebaseerd op blockchain technologie.
Andere benamingen voor Ethereum zijn: ETH, Ether Tokens, Ethers of Ethercoin.

Verschil Ethereum en Bitcoin
Anders dan bij Bitcoin (BTC) is Ethereum een gedecentraliseerd besturingssysteem waarop met een programmeertaal (Solidity) applicaties (DAPPS) kunnen worden ontwikkeld. B
Solidity lijkt sterk op JavaScript en met Solidity kan de Ethereum Virtual Machine worden aangesproken (EVM).

De applicaties die in Solidity voor Ethereum worden geschreven noemt met DAPPS. DAPP staat voor Decentralized Application. Een DAPP draait op het gedecentraliseerde Ethereum peer-to-peer netwerk. Men spreekt al van Web 3.0.
Een DAPP heeft een front-end (meestal gewoon geschreven in HTML) en een back-end (de database in het ethereum netwerk).

Anders dan bij Web 2.0, waarbij websites, data en code op een enkele server staat, staat bij Web 3.0 de data en code op het Ethereum peer-to-peer netwerk. De code doet dus altijd wat er is geprogrammeerd. Niemand kan de code veranderen of zonder medeweten backdoors inbouwen.

Online kun je Solidity uitproberen in Remix. (https://remix.ethereum.org/)

De waarde van Ethereum (ETH) staat op dit moment op 299 dollar. En er zijn ruim 95 miljoen ethers in omloop. Het is daarmee de 2e cryptomunt van de wereld.

zie ook:
https://ethereum.org/
http://solidity.readthedocs.io/en/latest/
https://remix.ethereum.org/
26
Ook de WHO (World Health Organisation) pleit voor het stoppen met preventief toedienen van antibiotica aan gezonde dieren. De antibiotica komt in het vlees dat wij eten.

zie: https://www.nu.nl/gezondheid/4997366/who-wil-einde-gebruik-antibiotica-bij-gezonde-dieren.html
27
Panama Papers / Paradise Papers
Wereldwijd wordt op grote schaal belasting ontweken. Diverse landen bieden bedrijven gunstige fiscale constructies om winsten zo min mogelijk te belasten. Grote bedrijven zoals Apple, Nike, Google, Ikea etc maken gretig gebruik van gunstige fiscale regels die diverse landen bieden.
Daarnaast kunnen grote bedrijven ook deals maken met lokale belastingdiensten om een verlaging van de winst en vennootschapsbelasting.
Kleine ondernemers hebben dit voordeel niet.

Overheden lopen hierdoor miljoenen, danwel miljarden aan belastinginkomsten mis. En de postbusfirma's zorgen ook niet voor (extra) banen en werkgelegenheid.

In Nederland zijn veel postbusfirma's, die hun winsten via Nederland laten lopen. Ook constructies met CV's die geen belasting hoeven te betalen zijn schering en inslag.

meer informatie over belastingontwijking, panama paper en de paradise papers:
https://panamapapers.nl/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Commanditaire_vennootschap
https://www.nu.nl/binnenland/4995749/nederlandse-fiscus-liet-procter--gamble-676-miljoen-dollar-onbelast-wegsluizen.html
https://www.nu.nl/economie/4994645/overzicht-belangrijkste-onthullingen-paradise-papers.html
28
De energietransitie van Nederland om de klimaatdoelstellingen van 2050 te behalen zal volgens experts 600 miljard kosten. In 30 jaar is dat zo'n 20 miljard. Per inwoner van Nederland zo'n 1170 euro per jaar (nog geen 100 euro per maand).

Wat vindt u ?
29
Inmiddels is het nieuwe kabinet Rutte-III geinstalleerd. Het is een kabinet van VVD, D66, CDA en CU. Samen hebben ze 76 van 150 zetels. Een minimale meerderheid.

Het kabinet gaat met haar plannen de klimaatdoelstellingen niet halen.

En (ex)minister Jeanine Hennes-Plasschaert is de laan uit gestuurd, maar de defensie kan wel rekenen op 1.5 miljard structurele verhoging van het budget.


 
30
In Amerika is in de grondwet vastgelegd dat mensen het recht hebben zichzelf te verdedigen tegen (destijds) de 'Britse' bezetters. Deze wet stamt uit 1791. Nu.. ruim 200 jaar later, zijn wapens geautomatiseerd en daarmee dodelijker dan tijdens die periode. En van Britse bezetter is ook geen sprake meer.

Maar tegenwoordig is de wapenindustrie een miljardenindustrie. Zijn mensenlevens minder waard dan geld?

In Amerika vallen bovengemiddeld veel slachtoffers door het zogenaamde legale wapengebruik. Daarnaast zijn er tal van mass shootings, waar tientallen mensen het leven laten.
Er is zelfs een hele wikipedia categorie aan gewijd:
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Mass_shootings_in_the_United_States_by_year

Ook dit jaar werd Amerika weer opgeschrikt door diverse mass shootings. Een man, met schulden, schoot vanuit een hotelkamer op festival gangers, (Las Vegas Strip Shooting) waarbij 58 mensen omkwamen. Daarnaast werd gister een kerk in Texas doelwit van een massshooting waarbij 28 mensen het leven lieten.
 
The Second Amendment
The Second Amendment (1791) protects the right of individuals to keep and bear arms.

is de Second Amendment nog wel van deze tijd? Destijds kostte het bijna 2 minuten om een geweer te (her)laden. Nu kun je in 2 minuten tientallen slachtoffers maken! Moet er een verbod komen op geautomatiseerde wapens?

Requested by several states during the Constitutional ratification debates, the amendment reflected the lingering resentment over the widespread efforts of the British to confiscate the colonists' firearms at the outbreak of the Revolutionary War. Patrick Henry had rhetorically asked, shall we be stronger, "when we are totally disarmed, and when a British Guard shall be stationed in every house?"

Is dit normaal? zoals dit meisje van 10 jaar dat een wapen als verjaardagscadeau krijgt?


Wat denkt u? moeten (automatische) wapens verboden worden in Amerika? of moeten mensen het recht houden om zichzelf te beschermen?

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 10