Neoweb.nl

Recent Posts

Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]
91
Telescoop kopen, waar op letten? Telescopen vergelijken

Als je een telescoop gaat kopen, laat je dan goed adviseren. Er zijn tal van aanbiedingen van telescopen maar de kwaliteit kan enorm verschillen.

Wil je alleen de maan observeren met je telescoop?? of ook planeten en de zon? of wil je je spiraalstelsels zien? Wil je de positie van de telescoop zelf bepalen? of laat je een computer de positie van de telescoop bepalen? (computergestuurde telescoop)

Op sterrenkijker.nl vind je een handige handleiding om je te helpen bij het bepalen van de juiste telescoop.

http://www.sterrenkijker.nl/kopen.html

En wil je een nieuwe of 2ehands telescoop kopen?
check dan ook de volgende websites:
http://www.sterrenkunde.nl/index/tekoop/
http://www.marktplaats.nl/
http://www.te-les-koop.nl/

Succes met het kopen van de juiste telescoop.

Deel gerust je ervaringen met het kopen / vergelijken van een telescoop
92
Inmiddels vinden veel van de vluchtelingen uit Syrie hun weg naar Europa. Dagelijks stromen duizenden vluchtelingen via Turkije en de Balkan Europa binnen. De opvangkampen raken overvol en mensen leven in kou, zonder goede voorzieningen op straat.

Er zijn veel mensen bang voor de grote toestroom aan vluchtelingen. Ze zijn bang dat hun banen worden ingepikt, dat hun kinderen niet veilig zouden zijn, en dat deze vluchtelingen voorgetrokken worden bij het vinden van een woning. Of ze zijn bang omdat ze te horen krijgen dat ze bang moeten zijn.

Toch zijn het nu vooral de tegenstanders van de vluchtelingen die voor onveiligheid zorgen. Ze scanderen, roepen en schreeuwen naar mensen die zich inzetten voor vluchtelingen. Politici worden bedreigd en er worden zelfs auto's en woningen bekogeld en in brand gestoken. In Duitsland is zelfs een burgemeester neergestoken door ontevreden asocialen.
De grote onveiligheid zit niet bij de vluchtelingen, maar bij de asociale bevolking die achter populisten als Wilders aan hobbelen.

Ook in Nederland broeit het. Wilders probeert een slaatje te slaan uit de toenemende onvrede. Andere belangrijke politieke onderwerpen sneeuwen onder.

Ik vraag me af of meneer Geert Wilders echt Trots is op die asociale achterban die juist de veiligheid van ons land bedreigen en auto's in de fik steken en leuzen scanderen. 
We kunnen het ook omdraaien!

"Willen we meer of minder asocialen in ons land? "

En hierdoor ontstaat alleen maar een polarisatie op dit gebied. Alsof je voor of tegen Wilders zou moeten zijn en al het andere doet er niet meer toe.
Want nogmaals. Andere belangrijke onderwerpen blijven onderbelicht !!
Innovatie, duurzaamheid, onderwijs, zorg, vergrijzing, de financiele sector en het bankwezen, voeding en voedselveiligheid, fijnstof, internationale handel, ebola, straling, ruimtevaart, kunst en cultuur.

Door de aandacht te verleggen op deze vluchtelingen, raken andere onderwerpen onderbelicht. Er is nog niemand omgekomen door een wandaad van vluchtelingen, maar het beheerst al het nieuws, dag in dag uit.

ANP en Reuters slingeren de berichtgeving rondom vluchtelingen met ijverige snelheid de wereld in en ongefilterde nieuwssites zoals nu.nl en detelegraaf.nl nemen dit klakkeloos over. Zonder enige verdieping of een weerwoord. Ook nieuwszenders praten als papegaaien de nieuwsbronnen na. Als je de moeite neemt, kun je nog een genuanceerde versie zien of horen, maar de korte koppen hebben de meningen al beïnvloed.  Redacteuren van grote nieuwssites en kranten zouden zich echt achter de oren moeten krabben of ze dit wel willen. Ze helpen naar mijn mening mee aan het onveilig maken van onze samenleving.

Het lijkt bijna op geregisseerde propaganda. Nieuwszenders belichten eenzijdig het nieuws en focussen alleen maar op de vluchtelingen. Ten tijde van de economische crisis is ook dat wat ze deden, waardoor de economische langer aanhield.
En nu is het met de vluchtelingencrisis niet anders.
De misstanden worden getoond, terwijl de mooie en dankbare hulpverlenende verhalen met een vergrootglas te zoeken zijn.
En onderwijl worden andere belangrijke thema's onder de tafel geveegd.
Het dieselschandaal van Volkswagen kost meer mensenleven (door extra fijnstof) en kost waarschijnlijk meer geld (aan bijtellingsregelingen) dan al die vluchtelingen bij elkaar.

Het zijn waarschijnlijk niet de vluchtelingen die onze maatschappij en levens bedreigen.

En het kan ook een kans bieden.
Onder de vluchtelingen zijn veel hogeropgeleide Syriers. Die kunnen na een kleine omscholing zo aan de slag als programmeurs en in andere technische beroepen. 
Woningbouw voor vluchtelingen zorgt voor duizenden nieuwe banen. Het biedt ook kansen om de vergrijzing tegen te gaan. Volgens mij mogen we zelfs blij zijn, met zoveel nieuwe 'medeburgers'. Uitkeringen en eventueel loon dat deze groep mensen verdient zal voor het grootste deel terugvloeien in de Nederlandse economie. een AZC met 600 vluchtelingen, zal toch boodschappen moeten doen in de lokale supermarkt. Al geven ze maar een paar euro per dag uit, dan praat je over duizenden euro's extra omzet per dag.
Ik zou best een supermarkt willen hebben in een klein dorpje naast een nieuw te bouwen AZC!  ;D

Natuurlijk moet je ook waken voor de toekomstige integratie. Er zitten echt wel haken en ogen aan zo'n grote toestroom van niet Westerse mensen.
Het integratie vraagstuk mag daarom natuurlijk niet van tafel worden geveegd. De 2e en 3e generatie gastarbeiders uit Turkije en Marokko hebben nog steeds te maken met slechte integratie in onze samenleving. Ze krijgen niet dezelfde kansen als autochtone Nederlanders.  En er kan onder deze groep een afgunst ontstaan op de luxe(re) levensstijl van de (hard)(werkende)Nederlanders. Dat kan met deze groep vluchtelingen ook gebeuren.
93
Tijdens de afgelopen financiële crisis moest de overheid met 16,8 miljard ingrijpen om de wankelende ABN AMRO op te kopen.
Ook in de periode daarop is er volgens sommige analisten totaal zo'n 30 miljard ingestoken.

De ABN AMRO presenteert nu mooie cijfers. In het eerste kwartaal 2015 ruim 500 miljoen. In het 2e kwartaal zelfs 600 miljoen. Het 3e kwartaal is meestal ook wel rooskleurig en in het laatste kwartaal is de winst vaak minimaal.

Nu is het plan om de ABN AMRO naar de beurs te brengen. De overheid heeft hier al voor ingestemd, maar is dat wel slim?
De beursgang zou zo'n 15 miljard moeten opbrengen.
Daarmee zou Nederland dus een flink verlies moeten incasseren van ruim 1.6 miljard. (en dat is alleen op de aankoop)
Als je de extra steun meerekent, maakt de Nederlandse staat mogelijk zelfs zo'n 15 miljard verlies!

Met een winst van zo'n 1.5 tot 2 miljard per jaar is het een mooie aanvulling op de jaarlijkse begroting / staatskas. Daarnaast blijven de cijfers verbeteren, dus zal het bedrijf ook meer waard worden.

Een jaar wachten zou de prijs misschien kunnen verhogen naar 16 of 17 miljard en we profiteren met z'n allen van een jaar extra 'winst' .
Dat is 4 miljard extra voor de Nederlandse Economie! Na twee jaar zou de waarde zelfs gestegen kunnen zijn naar 17 tot 20 miljard met een winst van zo'n 2 miljard per jaar zou dat totaal zo'n 6 tot 9 miljard opleveren.

En dan wordt er onderwijl beknibbeld op allerlei andere overheidsuitgaven. Terwijl er hier potentieel miljarden extra te halen vallen.
Zelfs al zou het niet om miljarden maar honderden miljoenen gaan, is het nog steeds het overwegen waard om het uit te stellen.

Tenzij ingewijden informatie hebben dat de winstgroei 'kunstmatig' is en dus niet nog een paar jaar aangehouden kan worden. Dan snap ik dat de bank nu zo snel mogelijk verkocht moet worden. Maar wil een investeerder het dan nog wel kopen?
94
Deense overheid investeert in innovatie en duurzaamheid
Innovatie is de motor achter nieuwe werkgelegenheid.
In Denemarken heeft de staat al een aantal jaren een innovatiefonds dat geld stopt in start-ups. Het zijn durfinvesteringen en de opbrengsten hiervan komen ook ten gunste van de staat. Het levert veel nieuwe banen endDe winst die behaald wordt, wordt weer in nieuwe start-ups gestoken. Er ontstaat een enorm vliegwiel dat de Deense economie vooruit stuwt.

Veel overheden stimuleren innovatie, maar weten niet te profiteren van de uiteindelijke winsten die bedrijven behalen.
Hierdoor wordt innovatie een kostenpost voor de overheid en wordt er door overheden sneller bezuinigd op innovatie.
Terwijl het Deense model bewijst dat het dus ook anders kan.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/de-slimme-staat.html

Deense overheid als risicoinvesteerder / investeringsfonds voor innovatieve startups
95
In de week tot 11 oktober 2015 zijn 2 weken lang geen nieuwe gevallen van Ebola vastgesteld. Wel zijn er enkele honderden mensen die niet getraceerd kunnen worden en die mogelijk het virus bij zich dragen omdat ze in contact zijn geweest met besmette gevallen,

In de week van 18 oktober zijn er toch weer 3 gevallen van Ebola vastgesteld in Guinea. Ook blijven er diverse mensen ontraceerbaar die mogelijk besmet zijn met Ebola.
96
Gelezen op :

https://www.foodwatch.org/nl/onze-campagnes/onderwerpen/minerale-olien/2-minuten-info/

Veel eten in de supermarkt is vervuild met aromatische koolwaterstoffen uit minerale oliën. Deze stoffen worden ervan verdacht kankerverwekkend te zijn en het DNA aan te tasten. Vaak zijn ze afkomstig uit de oude drukinkt in verpakkingen van gerecycled papier.

Het probleem is al jaren bekend, maar de politiek onderneemt geen actie. Terwijl de oplossing zo eenvoudig is. De Europese Unie moet een strenge maximumgrens vaststellen voor de hoeveelheid minerale oliën in voedsel. En fabrikanten moeten verplicht een effectieve barrière aanbrengen tussen verpakking en eten, zoals een coating of een binnenzak. 
97
Naast asbest, cigaretten, alcohol en arsenicum plaatst de WHO (World Health Organisation) 'bewerkt vlees', zoals bacon, worst en ham, op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

De aanbevelingen komen van het Internationaal agentschap voor onderzoek naar kanker, een tak van de WHO.
98
Ik weet niet of het actueel is, maar als ik zoek op uursmelding app, kom ik de volgende dingen tegen:

http://www.exaforte.nl/nl/projecten/uursmelding-app/

http://www.secure-it.nl/
99
Urgenda heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse staat om de afgesproken reductie van CO2 met 40% te realiseren.  (40% ten opzichte van de uitstoot in 1990)

Urgenda eiste van de Nederlandse overheid de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 40 procent te reduceren ten opzichte van 1990. De rechter heeft uiteindelijk besloten dat dit 25% moet zijn?

Vanwaar dit getal? ??? Maar goed. Het is een begin.

Maar de huidige regering wil in hoger beroep gaan?  :'( Het ontloopt dus z'n liever z'n  (AFGESRPOKEN) verantwoordelijkheid en wil liever in hoger beroep dan iets goeds doen voor deze planeet.

Kom op Den Haag.. toon ballen..  Ga voor 50% reductie !

100
links naar tal van interessante sites. / Online bestellen bij Bakkers
« Last post by Digihans on July 28, 2015, 03:46:21 PM »
Online koek en brood bestellen bij bakkers

Tegenwoordig kun je online brood en banket bestellen via diverse bakkerssites. Welke site vindt u makkelijk om koek en brood te bestellen?

Ikzelf vind de site van ambachtsbakker wel mooi. Zo bestel ik graag bij Kees Blaak, dé  bakker baarn.

Daarnaast kun je ook bestellen bij Bakkerij Bart en bijvoorbeeld de Albert Heijn.
Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]